Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Συνάδελφοι, από τις επαφές που έχουμε με τους παιδιάτρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τα νέα είναι ενθαρρυντικά σχετικά με τις κινητοποιήσεις και την συσπείρωση γύρω από τα προβλήματα του κλάδου।

Στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο) λόγω των προσφάτων προβλημάτων δημιουργούνται σύλλογοι Ιδιωτών Παιδιάτρων και ήδη έχουν γίνει προτάσεις να συντονίσουμε όλοι μαζί τις ενέργειες και να γίνει πανελλαδική ομοσπονδία παιδιάτρων। Έτσι η φωνή μας θα έχει περισσότερη δύναμη και θα μπορούμε να διεκδικήσουμε επιτυχώς περισσότερα πράγματα।

Ήδη οι πληροφορίες που έχουμε από άλλες πόλεις είναι ότι οι παιδίατροι αρνήθηκαν να συμμετέχουν σ΄αυτό το φιάσκο με το Ι।Κ.Α. και να συρθούν ηθελημένα στον υποβιβασμό του κύρους τους. Eπίσης οι συνάδελφοι στη Θεσαλλονίκη και Λάρισα έχουν προβεί ήδη σε αναστολή των συμβάσεων του ΟΠΑΔ.

Βασική προϋπόθεση, για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να μην επιτρέψουμε να μας εξευτελίζουν προσφέροντάς μας ψίχουλα, είναι να μην υπογράψουμε συμβάσεις με κανένα ταμείο και να διεκδικήσουμε ελεύθερη συνταγογράφηση για όλους τους ιδιώτες παιδίατρους। Εάν δεν υπογράψουμε θα αναγκαστούν να δεχθούν τους όρους μας. Εάν υπογράψουμε είμαστε αναγκασμένοι να υποταχθούμε στο σύστημα (εξευτελιστικές πάγιες αντιμισθίες ανεξάρτητα από τον αριθμό των εξεταζομένων), που θα επιβάλλουν τα ταμεία, τα οποία ως γνωστόν είναι χρεωμένα και δεν έχουν ρευστότητα.

Είναι ήδη ανακοινωμένο και νομιμοποιημένο, ότι εάν δεν υπάρχει ρευστότητα, το Ταμείο μπορεί να εξοφλήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου। Πώς είναι δυνατό να καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου, αλλά και τα προσωπικά μας έξοδα εάν δεν έχουμε ρευστότητα; Εμείς δεν παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε δωρεάν δημόσια ιατρεία ούτε καλύπτονται από το δημόσιο και τα λειτουργικά έξοδα του ιατρείου μας.

Η ευθύνη που έχουμε απέναντι στους ασθενείς μας είναι μεγάλη και δεν μπορεί να πληρωθεί με χρήματα, όμως δεν δεχόμαστε να μην θεωρείται η επίσκεψη στον γιατρό πρώτη προτεραιότητα। Αν σκεφτούμε ότι το κόστος της μηνιαίας επίσκεψης σε ένα παιδιατρικό ιατρείο είναι χαμηλότερο από αυτό που ξοδεύει μια οικογένεια σε δευτερεύουσες ανάγκες, όπως η έξοδος σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, τσιγάρα, λιχουδιές, είδη περιπτέρου, μανικιούρ, κομμωτήριο και πλήθος παρομοίων εξόδων, κατανοούμε πόσο προσπαθούν να υποβιβάσουν τη σπουδαιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Είναι γνωστό ότι για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, εκτός από την επιλογή της σωστής φαρμακευτικής αγωγής (η οποία μπορεί να μην είναι και απαραίτητη) την μεγαλύτερη σημασία έχει το αίσθημα της εκτίμησης και της αξιοπιστίας που εμπνέει ο γιατρός. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεπουλάμε σε τιμή ευκαιρίας τις υπηρεσίες μας.

Η νοοτροπία ας υπογράψουμε τώρα και αν δεν μας αρέσει φεύγουμε μετά, δεν εξυπηρετεί τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, διότι συναινούμε στην υποτίμησή μας από κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία αφ΄ ενός και την έκπτωση από την εκτίμηση των πελατών μας αφ΄ ετέρου. Δεν θα επιτρέψουμε στα ταμεία να μεταθέσουν την υπαιτιότητά τους σε εμάς।

" ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί।" Μας εκμεταλλεύονται αισχρά όπως και τους ασφαλισμένους. Άλλωστε είναι πολύ πιο δίκαιο και ανθρώπινο να έχουν όλοι οι ασθενείς την ίδια μεταχείριση και ισότιμα δικαιώματα, παρά να έχουμε ασθενείς δύο ταχυτήτων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: -ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ।

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΓΚΥΡΑ।

ΔΣ Συλλόγου Παιδιάτρων ιδιωτικού Τομέα Κρήτης

Γεωργία Καζάκου-Ζέτα Διαμαντοπούλου-Φωτεινή Φιλιούση-Δέσποινα Μανίκα-Σοφία Αλεβιζάκη




8 σχόλια:

  1. Τους αγωνιστικους μας χαιρετισμους στους συναδελφους της λεβεντογενας Κρητης.
    Για ενα πραγμα θα πρεπει ολοι μας να ειμαστε περηφανοι η αξιοπρεπεια και η τιμη δεν εξαγοραζεται με τιποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευη Μιχαλοπούλου21 Μαΐου 2011 στις 5:10 μ.μ.

    Θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους που συνεχίζουν να δέχονται τα χαρτάκια του ΟΠΑΔ ή έχουν κάνει και σύμβαση με το ΙΚΑ. Ας ανοίξουν λίγο τα μάτια τους να δουν ότι χώρια ο καθένας μας δεν θα καταφέρει τίποτε, θα συνεχίσει η οικονομική μας εξαθλίωση η οποία είναι δρομολογημένη και η απώλεια οποιασδήποτε αξιοπρέπειας μας έχει απομείνει ως επιστήμονες. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι ,ακριβώς όπως εξαγγέλουν και οι συνάδελφοι της Κρήτης μόνο τότε θα καταφέρουμε κάτι.Σκεφτείτε ότι αν κανείς μας δεν έχει σύμβαση τι εναλλακτικες λύσεις έχει η κυβέρνηση;Αν κάνουμε κάποιοι συμβάσεις τους διευκολύνουμε και αποδυναμώνουμε τη φωνή μας. Ας σκεφτούμε μια φορά ποιό ώριμα και όχι ότι κάνουμε τόσα χρόνια ο καθένας για τον εαυτό του, γιατί δείτε που φτάσαμε με αυτήν την τακτική.Μπράβο στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο κείμενο!

    ΔΥΝΑΤΑ συνάδελφοι και σας θέλουμε μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαναλεω οτι το μονο που θα εχουμε στο τελος ειναι η συσπειρωση μας. Αυτο που κατορθωσαμε ειναι πρωτογνωρο για τα ελληνικα δεδομενα στον ιατρικο κλαδο. Υπαρχουν δυσκολιες και οσο περισσοτεροι μαζευομαστε τοσο περισσοτεροι πειθονται οτι μαζι μπορουμε. Ειναι μακρυς ο δρομος και ο χρονος λιγος. Καποιος ειπε οτι οι εξελιξεις μας προλαβαν. Οι εξελιξεις θα ειναι τετοιες που ολοι θα συτναχθουν μαζι μας γιατι ειλικρινα πιστευω δεν υπαρχει αλλος δρομος. Κοψτε τωρα τον ομφαλειο λωρο που μας δενει με το ανυπαρκτο χρεοκοπημενο κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρόμαστε που είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπαθεια. Όπως είπε και ο Νίκοσ ΔΥΝΑΤΑ συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δακορώνιας Κώστας23 Μαΐου 2011 στις 10:39 π.μ.

    O ΟΠΑΔ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟ REBATE.ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο πιστευω και εγω συναδελφε Κ. Δακορωνια (και χρονια πολλα για την εορτη σου). Δεν εχουν κανενα κινητρο για να μας πληρωσουν απο λεφτα που οχι μονο δεν τους περισσευουν αλλα πολυ απλα δεν τα εχουν. Εγω πηρα τελευταια φορα απο τον ΟΠΑΔ λεφτα το Δεκεμβριο οταν πληρωθηκα τον Ιανουαριο του 2010 (καταθεσεις Ιανουαριου). Εχουν οντως πληρωσει σε αλλους νομους Γεναρη και Φλεβαρη του 2011? Γνωριζει κανεις? Ξερω οτι το Φεβρουαριο 2010 τον εχουν πληρωθει στη Θεσσαλονικη οι μισοι. Οχι οτι αλλαζει κατι οσον αφορα τη σταση μας απο απλη περιεργεια ρωταω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφοι θέλω και πάλι να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ευχαριστίες στους πρωτεργάτες αυτής της τόσο σημαντικής κίνησης που φαίνεται ότι πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της υγείας. Αυτό το σωματείο και το blog του έχουν ήδη γράψει τη μικρή τους ιστορία και πρέπει να συνεχίσουμε ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ. Αγαπητή Χριστίνα μην αναρωτιέσαι διόλου για τον ΟΠΑΔ. Τι κι αν πληρώσει έναν ή δύο μήνες; Η αλήθεια είναι ότι σε λίγο δεν θα πληρώνει ούτε τους υπαλλήλους του (απολύσεις εν όψει). Επιτέλους πρέπει κάποτε να πάψουμε να ντρεπόμαστε όταν ζητάμε αμοιβή (επί αποδείξει) για το λειτούργημά μας. Ο Έλληνας πολίτης πληρώνει αδιαμαρτύρητα κρατικοδίαιτους λειτουργούς να τον παντρέψουν και να βαφτίσουν το παιδί του, πληρώνει το 40% του οικογενειακού προϋπολογισμού στα μικρομάγαζα της παραπαιδείας υπό τους κομπασμούς του κράτους περί "δωρεάν παιδείας", πληρώνει την κρατική τηλεόραση (έχει δεν έχει TV στο σπίτι). Γιατί λοιπόν αυτή η εμπάθεια προς τους γιατρούς, από τους οποίους σημειωτέον ξεκίνησε τη στάση πληρωμών εδώ κι ενάμιση χρόνο; Μην υπάρχει καμιά αμφιβολία συνάδελφοι: Το κράτος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να μετακυλιστεί το κόστος της υγείας άμεσα στον πολίτη αν αυτό δεν του κόστιζε ένα σωρό ψηφαλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή