Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσ/νίκη 05/05/2011

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφάσισε την αναστολή των συμβάσεων των ιδιωτών παιδιάτρων με τον ΟΠΑΔ από 28/03/2011, γεγονός που ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ήδη κοινοποιήσει με έγγραφό του στον ΟΠΑΔ.

Επιθυμούμε να γνωρίσουμε στο κοινό της πόλης μας και ιδιαίτερα στους γονείς- ασφαλισμένους που εδώ και χρόνια μας εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών τους, ότι οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη και ενώ το ταμείο ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε στάση πληρωμών, αρνούμενο ως έχει συμβατική υποχρέωση να μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα ολόκληρου του 2010.

Μετά από πολλούς μήνες υπομονής και αναμονής και μετά από επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που διαψεύστηκαν, αποφασίσαμε να προβούμε σε επίσχεση της εργασίας μας. Τονίζουμε ότι δεν ήταν επιθυμία μας να οδηγηθούμε σ’ αυτήν την απόφαση, ωστόσο είναι το μοναδικό μέσο που διαθέτουμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Σας γνωστοποιούμε ότι μας οφείλονται αμοιβές 17 και πλέον μηνών, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική απώλεια εισοδήματος και δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων μας. Βασικότερο όλων των δικαιωμάτων στην εργασία είναι αυτό της ΑΜΟΙΒΗΣ. Ζητούμε λοιπόν την κατανόησή σας, ελπίζοντας ότι στον αγώνα μας για αξιοπρεπή πρωτοβάθμια υγεία θα σας έχουμε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους.

Παράκληση για δημοσιοποίηση


Με εκτίμηση,

Παιδίατροι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://pediatroi-thessalonikis.blogspot.com

Επικοινωνία με τη Συντονιστική Επιτροπή :
6947779975, karantaglis@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου