Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Eπιστολή ΠΦΣ προς ΟΠΑΔ για σφραγίδες νέου τύπου

http://farmakopoioi.blogspot.com/2011/05/e_23.html

24 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΙΑΤΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευη Μιχαλοπούλου23 Μαΐου 2011 στις 8:31 μ.μ.

    εμείς που είμαστε σε αναστολή θεωρούμαστε μη συμβεβλημένοι , έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι Ευη είμαστε συμβεβλημένοι σε αναστολή και ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μόνο που αλλάζει Έφη είναι ο τρόπος πληρωμής μας, όσοι εφαρμόζουμε την αναστολή πληρωνόμαστε από τον ασφαλισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι την πληρώνει ο ασφαλισμένος. Αν έχετε τα κότσια, ας μην δέχεστε καθόλου ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (όσοι εφαρμόζετε την αναστολή). Κάτι τέτοιες κουτοπονηριές είναι που μας έφεραν σε αυτό το χάλι ως χώρα. Η συμπεριφορά αυτή δεν αρμόζει σε επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ Ρεφανίδη,
    έχω την τιμή να διατηρώ ένα ιατρείο στο οποίο εργάζομαι πολλές ώρες. Θεωρώ ότι εργάζομαι τίμια και ευσυνείδητα. Κάνω διακοπές έξι εργάσιμες ημέρες το χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια. Δεν έχω ούτε διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού, όπως εσείς, (βλέπω είστε Πανεπιστημιακός) ούτε επιδόματα, ούτε εκπαιδευτική άδεια, ούτε ωράριο (αλήθεια, τι ωράριο έχετε;). Αν δε δουλέψω απλά δεν πληρώνομαι. Το τηλέφωνό μου δεν το κλείνω ποτέ, ούτε τα σαββατοκύριακα, ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε το Πάσχα, ούτε στις διακοπές, στην προσπάθεια μου να εξυπηρετήσω τους μικρούς μου ασθενείς πολλοί από τους οποίους ανήκουν στο ταμείο στο οποίο ανήκετε και σεις. Και συμπεριφέρομαι έτσι παρά το γεγονός ότι δε με υποχρεώνει κανένας. Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου δουλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
    Όταν έκανα σύμβαση με το ταμείο σας υπέγραψα μια σύμβαση (όπως και οι λοιποί συνάδελφοι που έκαναν σύμβαση) με πολλούς περιοριστικούς όρους που θα έλυναν τη σύμβαση σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ιατρού. Στη σύμβαση αυτή επίσης προβλέπονταν ότι τα δεδουλευμένα θα καταβάλονταν εντός 45 ημερών.
    Έχω να σας πω ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο εργάζομαι χωρίς να πληρώνομαι. Πηγαίνω δηλαδή και έρχομαι στο δικό μου ιατρείο, και θεραπεύω (και) παιδιά ασφαλισμένων στο ταμείο στο οποίο ανήκετε ΔΩΡΕΑΝ. [Φταίνε οι ασφαλισμένοι που δεν πληρώνομαι; ΟΧΙ] Επίσης εγώ πληρώνω τα φώτα μου, τηλέφωνα μου, το νοίκι μου, κοινόχρηστα, ιντερνετ…και πολλά άλλα που προκύπτουν κάθε τόσο.
    Σας λέει κάτι αυτό? Δε νομίζω.
    Εγώ όμως και όλοι οι συνάδελφοί μου το κάνουν. Το έκαναν για περισσότερο από 19 μήνες. Είχαν τα κότσια και το έκαναν.
    Εργαστήκατε καμιά ώρα δωρεάν κύριε Ρεφανίδη;
    Όταν έχετε τα κότσια να το κάνετε για 19 μήνες (έστω χωρίς να πρέπει να συντηρήσετε την υποδομή που πρέπει να συντηρήσει ένας ιατρός) τότε μπορείτε να μιλάτε και να χαρακτηρίζετε ανθρώπους που κοιμούνται και ξυπνάνε με τον πόνο των ανθρώπων.
    Ως τότε απλώς σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς στον υπερθετικό.
    ΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Ρεφανίδη, κουτοπονηριές κάνει το κράτος και το ταμείο σας που μας υπόσχεται εγγράφως μάλιστα, εδώ και μήνες, ότι θα μας πληρώσει και μας κοροιδεύει λες και εμείς είμαστε αφελείς . Να απευθήνετε αυτό τον χαρακτηρισμό στο ταμείο σας και το διοικητή του. Να ξεσηκωθείτε εναντίον τους που έφαγαν τις εισφορές σας και έχουν απλήρωτους για 1,5 χρόνο τους γιατρούς που σας εξυπηρετούν. Είναι ντροπή να μιλάτε έτσι σε ανθρώπους που τόσα χρόνια σας φρόντιζαν με το ελάχιστο της αμοιβής και σας θεωρούσαν ισάξιο με άλλους ασθενείς που πλήρωναν μία αξιοπρεπή επίσκεψη, (όπως και εσείς παίρνετε έναν αξιοπρεπή μισθό ίσως όχι παχυλό αλλά αξιοπρεπή , τα άλλα περί ελεύθερου χρόνου και διακοπών τα είπε ο συνάδελφος). Σας πληροφορώ ότι ανθρώπους σαν εσάς εγώ προσωπικά τους μυρίζομαι από μακριά και δεν τους δέχομαι καν στο ιατρείο μου και ας έχω λιγότερη πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Ρεφανίδη,
    Φυσικά και δέχομαι ασφαλισμένους δημοσίου στο ιατρείο μου, όπως και ασφαλισμένους ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΤΥΔΚΥ, ΣΤΡΑΤΟ, κλπ. Όλους αυτούς τους ασφαλισμένους τους δέχομαι επί πληρωμής. Το μόνο ταμείο που δεχόμουν επί πιστώση κάτω από τις συνθήκες που αναφέρει ο συνάδελφος ήταν ο ΟΠΑΔ. Όταν όμως το ταμείο αυτό καταντάει αναξιόπιστο έχω το δικαίωμα να κάνω επίσχεση εργασίας, πράγμα που εσείς θα το κάνατε αν μένατε απλήρωτος όχι για 19 μήνες αλλά για 1 ημέρα και μάλιστα σε εργασιακό χώρο όπου όλα είναι πληρωμένα από το κράτος (όχι να τα πληρώνεται από την τσέπη σας νοίκι, ΔΕΗ, ΟΤΕ, πετρέλαιο κλπ). Έχετε πάει ποτέ σε κουρέα να κουρευτείτε επί πιστώση, έχετε πάει ποτέ σε μπακάλη να αγοράσετε τρόφιμα επί πιστώση και μάλιστα οι πληρωμές αυτών να ξεπερνούν τους 19 μήνες? Πως λοιπόν έχετε την απαίτηση να το δέχομαι εγώ και οι συνάδελφοί μου αδιαμαρτύρητα όταν εσείς έχετε το δικαίωμα απεργίας και επίσχεσης εργασίας για πολύ λιγότερες απαιτήσεις? Φαντάζομαι ότι θα συμφωνείται ότι το βασικότερο δικαίωμα της εργασίας είναι αυτό της αμοιβής, όπως επίσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα αυτό της διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ιωάννη.
    Συμφωνώ μέχρι το σημείο που λες ότι πληρώνει ο ασφαλισμένος, διότι δεν έχει την ανταποδοτικότητά του στην περίθαλψή του σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχει. Βλέπεις εσύ κάποιον άλλο τρόπο αμοιβής μας, μήπως να βγαίναμε όλοι από τον ΟΠΑΔ και τα άλλα ευαγή ταμεία???? Θα έπρεπε να πληρώνει 40 με 50 ευρώ και να διεκδικεί τα 20?? Τι μας προτείνεις??? Μήπως να κάνουμε ιεραποστολή ???
    Ο καθένας από εμάς την κάνει κι αυτή με κάποιο δικό του τρόπο.
    Ναι έχουμε τα κότσια απ΄ότι φαίνεται ακόμη για να ανεχόμαστε κοροϊδία 17-18 μηνών και να μας εμπαίζει το υπουργείο με καταιγίδα νέων μέτρων.
    Ναι έχουμε τα κότσια να σας ανεχόμαστε που εκ του ασφαλούς μιλάτε.
    Ξέρει πολύ καλά ο ασφαλισμένος ποιός τον κοροϊδεύει και σε πληροφορώ ότι μας συμπαραστέκεται.
    Μήπως ή κουτοπονηριά αρμόζει σε όποιον δεν κάνει αναστολή???
    Μήπως η κουτοπονηριά είναι σε κάτι πανεπιστημιακούς που με πρόσχημα τα πολλά πτυχία και την έρευνα παίρνουν επίσκεψη 100 και 150 ευρώ??
    Τώρα ξεκίνησε για μας ο αγώνας συνάδελφε και θα ματώσουμε γι΄αυτόν.
    Το αραλίκι στους καναπέδες μας και ο εύκολος σατυρισμός τελείωσε.
    Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε ενωμένοι για να διατηρήσουμε εκτός των άλλων και την αξιοπρέπειά μας η οποία έχει πάει περίπατο.
    Το ποιός μας έφερε σε τέτοιο χάλι …. Δεν θα σου απαντήσω. Θα σε αφήσω να το καταλάβεις μόνος σου.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί,

    συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα γράφετε, αλλά δεν έχουν να κάνουν με την παρατήρησή μου. Η παρατήρησή μου είναι πολύ απλή: Εάν έχετε σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, και πλέον έχετε προσθέσει στη σφραγίδα σας το "Συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ", οφείλετε να την τηρήσετε. Εάν ο ΟΠΑΔ δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντί σας, μπορείτε να την καταγγείλετε, να αφαιρέσετε από τη σφραγίδα σας τη σχετική ένδειξη, και να με δεχθείτε ως μη-ασφαλισμένο. Το να διατηρείτε στη σφραγίδα σας τη σχετική ένδειξη, για να μπορούν να εκτελούνται οι συνταγές σας από τα φαρμακεία, ενώ ταυτόχρονα απαιτείτε από τον ασφαλισμένο να πληρώνει, είναι κουτοπονηριά.

    Και εγώ έχω παράπονα από την υπηρεσία μου, μου έχει κάνει σημαντική μείωση μισθού, είμαι ίσως ο πιο κακοπληρωμένος πανεπιστημιακός στην Ευρώπη, καθυστερούν οι πληρωμές από τα ερευνητικά έργα στα οποία συμμετέχω, αλλά τιμώ τις υπογραφές μου. Όταν απεργώ, δεν πληρώνομαι. Αν αποφασίσω ότι δεν πάει άλλο, θα παραιτηθώ και θα ψάξω αλλού την τύχη μου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν διανοήθηκα να τιμωρήσω τους φοιτητές μου (τα παιδιά σας) για τα παράπονα που έχω από το κράτος.

    Και, σε τελική ανάλυση, δεν καταλαβαίνω πώς αντιμετωπίζετε το πρόβλημά σας με το να πληρώνει ο κάθε ασφαλισμένος την επίσκεψη. Το πιο πιθανό είναι ότι το Υπουργείο δεν έχει μάθει καν την κινητοποίησή σας. Εσείς κάποια στιγμή θα πάρετε τις οφειλές σας από τον ΟΠΑΔ,ο μόνος χαμένος τελικά θα είναι ο ασφαλισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ Ρεφανίδη,
    Η αναστολή μας με το ταμείο σας είναι ένας νόμιμος τρόπος κινητοποίησης, έχει εγκριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο και έχει κοινοποιηθεί στον ΟΠΑΔ (που δεν ίδρωσε το αυτί του) το υπ. Υγείας και τα ΜΜΕ, όπου έχουν γίνει και οι ανάλογες δημοσιεύσεις.
    Τη μορφή της κινητοποίησης στην οποία θα προβούμε αφήσετε να την αποφασίσουμε εμείς, δεν είναι δική σας δουλειά.
    Δεν κάνω καταγγελία κύριε ΟΠΑΔ επειδή τιμώ την υπογραφή μου, αν το θέλεις έτσι.
    Εσύ αθέτησες τους όρους της σύμβασης, εσύ δεν τίμησες την υπογραφή σου, οπότε κάνω αναστολή (ΠΡΟΣΕΧΕ, εξακολουθώ να είμαι συμβεβλημένος, αλλά σε αναστολή) μέχρι να τηρήσεις τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα.
    Σ΄ αρέσει έτσι;
    Όσον αφορά τα δικά σας..
    Εσείς όταν διεκδικείτε κάτι από το κράτος παραιτείστε από το πανεπιστήμιο; Δε νομίζω. Μια χαρά απεργίες κάνετε χωρίς να σκέφτεστε τους φοιτητές σας και τους γονείς τους που πληρώνουν. (Λίγα μαθήματα έχουν χαθεί από απεργίες;) Το κάνετε για να τιμήσετε την υπογραφή σας; Δε νομίζω. Το κάνετε για να μη χάσετε τη ΜΟΝΙΜΗ θεσούλα σας και τα ερευνητικά που λέτε..
    Όσον αφορά τις συνταγές κάνετε ένα μεγάλο λάθος! Δεν είναι ΔΙΚΕΣ μας οι συνταγές, είναι ΔΙΚΑ σας τα φάρμακα. Αν έχετε τόση γκρίνια για το χαμηλό αντίτιμο της επίσκεψης, τι θα πείτε όταν χρειαστεί να πληρώσετε τα φάρμακα; Και οι φαρμακοποιοί οφείλουν να σας εξυπηρετούν τζάμπα μήπως; Με την οποία επίσκεψη θα με ΕΝΟΧΛΗΣΕΤΕ με 85 τηλέφωνα για τα οποία δεν έχω βάλει καμία υπογραφή.
    Όσον αφορά τις αμοιβές σας, μπορεί να είσαστε οι περισσότερο κακοπληρωμένοι πανεπιστημιακοί στην Ευρώπη, δε νομίζω όμως να είσαστε και οι πιο κακοπληρωμένοι από τους υπόλοιπους ασθενείς μας. Που ζούν με μισθούς 600 Ε, χωρίς άδειες Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού, εκλογών, τομέων, συνελεύσεων, Εθνικών Εορτών, εκπαιδευτικών, Συνεδρίων, και άλλων που βαριέμαι να πω.. Και με την απειλή της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους. Και εξαιτίας των οποίων διατηρούνται ανοικτά τα ιατρεία μας 19 μήνες τώρα. Και εξαιτίας των οποίων ουσιαστικά μπορούσατε για 19 μήνες να εξετάζετε τα δικά σας παιδιά ΔΩΡΕΑΝ. Επειδή χωρίς αυτούς τους ¨προνομιούχους¨ σε σχέση με εσάς θα είχαμε ΚΛΕΙΣΕΙ.
    Και σε κάθε περίπτωση, δε θέλεις να πληρώσεις κύριε; Ορίστε τα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, μπορείς να πας και να εξεταστείς.
    Αυτό λοιπόν είναι κουτοπονηριά, και όχι η απόφαση των ιατρών των παιδιών σας να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
    ΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ανώνυμε ΣΤ, καταρχήν θα σου ζητήσω, όπως και εγώ, να έχεις το θάρρος να γράφεις επώνυμα.

    Δυστυχώς και πάλι γενικολογείς. Ναι, θέλω να καταγγείλεις τη σύμβαση σου, να αφαιρεθεί το όνομά σου από τις λίστες του ΟΠΑΔ, ώστε να ξέρω ποιοι γιατροί εξακολουθούν είναι συμβεμβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και να επιλέξω κάποιον από αυτούς.
    Όταν υπάρχει σύμβαση μεταξύ Α και Β, και ο Β αθετεί τις υποχρεώσεις του, ο Α καταγγέλει τη σύμβασή του. Το να πηγαίνω σε γιατρό που προφασίζεται ότι είναι συμβαβλημένος με τον ΟΠΑΔ, και στο τέλος της επίσκεψης μου ανακοινώνει ότι πρέπει να πληρώσω, είναι κουτοπονηριά (επιεικής χαρακτηρισμός). Αν αφαιρεθείτε όλοι από τις λίστες του ΟΠΑΔ, τότε θα μπορώ να απευθυνθώ στον ΟΠΑΔ και να απαιτήσω να με καλύψει ιατρικά. Η απαίτηση μου από τον ΟΠΑΔ είναι να μου παρέχει ιατρική περίθαλψη για τις εισφορές που πληρώνω, και από τους γιατρούς που ισχυρίζονται ότι είναι συμβεμβλημένοι μαζί του να με δέχονται δωρεάν.

    Το τι θα κάνω αν ο ΟΠΑΔ δεν μου παρέχει ιατρική περίθαλψη δεν σας αφορά. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, δεν είναι όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ καλά αμοιβόμενοι, και φαντάζομαι δεν θα μπείτε στη διαδικασία να κρίνετε εσείς τον κάθε ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ ασθενή σας αν είναι σε θέση να πληρώσει την επίσκεψη ή όχι.

    Οι συγκρίσεις με το πανεπιστήμιο είναι ατυχείς και εκτός θέματος. Προφανώς έχεις ένα άλλο πανεπιστήμιο στο μυαλό σου, ίσως την ιατρική στην οποία σπούδασες, δεν είναι όλο το πανεπιστήμιο έτσι. Θα μπορούσα και εγώ να σου αναφέρω περιπτώσεις συναδέλφων σας (όχι παιδιάτρων) με τεράστιες καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, αλλά είναι αποπροσανατολισμός της συζήτησης. Το θέμα είναι λυπηρό γιατί ούτε εγώ εκφράζω το πανεπιστήμιο στο οποίο αναφέρεσαι, ούτε εσείς (η συμπαθής τάξη των παιδιάτρων) έχει ποτέ στο παρελθόν προκαλέσει με τη συμπεριφορά της.

    Υ.Γ.: Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχω κάνει επισκέψεις σε οφθαλμίατρο & παθολόγο, χωρίς κανένα πρόβλημα με τον ΟΠΑΔ. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους παιδιάτρους, αν ο ΟΠΑΔ επιλεκτικά δεν τους πληρώνει, ειδικά μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν βλέπουμε κανέναν φτωχό πανεπιστημιακό δε θα του παίρνουμε χρήματα λοιπόν.
    Θα σου απαντήσω εκτενέστερα αργότερα, επειδή τώρα (απόγευμα Παρασκευής που εσύ θα προγραμματίζεις το καφεδάκι σου) εγώ πρέπει να βγάλω το ψωμί μου με τους υπόλοιπους προνομιούχους πελάτες μου.
    ΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Ρεφανίδη επειδή κι εγώ σε 15 μιν ξεκινάω δουλειά θα σας πω γρήγορα πως όταν ήμαστε σε αναστολή δεσμευόμαστε να εισπράττουμε κρατικό τιμολόγιο, κόβουμε ΑΠΥ(απόδειξη) και γράφουμε την επίσκεψη κανονικά στο βιβλιαράκι σας. Τώρα αφού ο γιατρός σας είναι σε αναστολή αντί να διεκδικήσει αυτός τα χρήματα από το ταμείο σας τα διεκδικείται εσείς. Τα λεφτά δεν τα χάνεται απλά θα πληρωθείτε σε 2 χρόνια όπως και εμείς. Και σκέψου ότι εσύ σκέφτεσαι το 20ρικο τι να πω και εγώ που τα χρωστούμενα είναι πολύ περισσότερα. Άντε τώρα να δώ τους 'προνομιούχους πελάτες' που χάρη σε αυτούς κρατιέται το ιατρείο μου και μπορώ να εξετάζω ΔΩΡΕΑΝ το παιδί του αναξιοπαθούντα πανεπιστημιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί,

    οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ είναι στην πλειοψηφία τους αξιοπρεπείς άνθρωποι, κανείς δεν θα σας αναφέρει το επάγγελμά του ούτε θα αρνηθεί να σας πληρώσει, ακόμη και αν τον ενημερώσετε για την "αναστολή" σας μετά την ιατρική εξέταση. Αν θέλετε όμως και εσείς από την πλευρά σας να είστε σωστοί, θα πρέπει να του δώσετε το δικαίωμα επιλογής ενημερώνοντάς τον από το τηλέφωνο, και να δείξετε κατανόηση αν για κάποιο χρονικό διάστημα σταματήσει να σας επισκέπτεται, καθώς και αν αργότερα, όταν τελειώσει η "αναστολή" σας, σας ξαναεπισκεφθεί.

    Αναξιοπαθούντες πανεπιστημιακοί δεν υπάρχουν (για την ώρα), όπως όμως δεν υπάρχουν και πλούσιοι πανεπιστημιακοί (εκτός και αν είναι ταυτόχρονα και γιατροί ή κάποια άλλη προνομιούχα ειδικότητα). Αυτό δεν σημαίνει ότι σκορπίζουμε τα χρήματά μας από δω και από εκεί.

    Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε, εφόσον δηλώνετε συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ, ότι από 1/4/2011 τα λεφτά που σας πληρώνουμε ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ. Ο ΟΠΑΔ δεν δέχεται πλέον να μας αποζημιώνει για τα χρήματα της επίσκεψης. Σε παρατήρησή μου στον ΟΠΑΔ, μου δήλωσαν ότι οι περισσότεροι ιατροί έχουν εξοφληθεί πλην των τελευταίων μηνών. Πιθανώς να ψεύδονται στον ΟΠΑΔ. Ίσως να μην ισχύει αυτό για τους παιδίατρους της Θεσσαλονίκης (θα το διερευνήσω από βδομάδα). Η δική μου παιδίατρος μου είπε ότι στη Χαλκιδική έχουν προχωρήσει οι πληρωμές, ελπίζω γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα και στην πόλη μας.

    Και να κλείσω υπενθυμίζοντας το σημείο από το οποίο ξεκίνησε αυτή η συζήτηση: Διατηρείτε τη σύμβασή σας με τον ΟΠΑΔ, προσθέτετε στη σφραγίδα σας το "Συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ", συνταγογραφείτε στα συνταγολόγια του ΟΠΑΔ, αλλά απαιτείτε να πληρώνεστε από τον ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ με μετρητά. Εγώ τη συμπεριφορά αυτή τη χαρακτήρισα "κουτοπόνηρη". Ένας κακοπροαίρετος νους θα μπορούσε να σκεφτεί ότι σας βολεύει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

    Ευχαριστώ για το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και επιτέλους ξεκολλήστε από τον ΟΠΑΔ. Ο οπαδ έχει ημερομηνία λήξεως. Το Σεπτέμβριο έρχεται ο ΕΟΠΥΥ, γίνεστε ένα ταμείο με ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ΟΓΑ. Και όλα αυτά που ξέραμε γιατροί και ασφαλισμένοι χάνονται. Η ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΛΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 20ρικο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ Ν 3918/2011

    ΑΡΘΡΟ 28 ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ 31

    Ως στοιχεία ισολογισμού έναρξης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    μεταφέρονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού

    των εντασσόμενων φορέων, όπως αυτά εμφανίζονται

    στους ισολογισμούς τους, που συντάσσονται για το

    σκοπό αυτόν. Εφόσον μεταξύ των στοιχείων του παθητικού των εντασσόμενων φορέων υφίσταται υπόλοιπο

    ζημιών τρέχουσας ή παρελθουσών χρήσεων, που εμ−

    φανίζεται στον ισολογισμό του, μπορεί να συμψηφιστεί

    με τα προκύπτοντα πλεονάσματα της επόμενης ή των

    επόμενων χρήσεων. Εφόσον εξακολουθεί να προκύπτει

    έλλειμμα, αυτό καλύπτεται με την παροχή ομολόγων

    Ελληνικού Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ χαίρομαι που πανεπιστημιακοί δάσκαλοι τιμούν το ιστολόγιό μας με τόσο συχνή και θερμή γραφίδα.

    Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα όμως κ Ρεφανίδη αν ανάλογο αγώνα κάνατε και στο Πανεπιστήμιό σας.
    Που οι συνάδελφοί σας (ελπίζω όχι κι εσείς) μόνο με "βύσμα" δίνουν συστατικές επιστολές στους φοιτητές τους....

    Οπότε καλωσήλθατε στο βήμα μας, αλλά δείτε λίγο και τα του δικού σας οίκου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Ρεφανίδη,
    Το τυπικό μέρος είναι:
    Η αναστολή μας είναι νόμιμη και έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς από 28.3.2011. Επίσης να σε ενημερώσω (ξανά) ότι εξακολουθώ να είμαι συμβεβλημένος, αλλά σε αναστολή ως την εξόφληση των δεδουλευμένων μου. Ο λόγος δεν είναι για να ¨ξεγελάσω¨ τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και να τους πάρω τα 20 Ε όπως υπονοείς. (Οι περισσότεροι από εμάς αφήσαμε χρονικό περιθώριο 1 μηνός ώστε να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους για το τι συμβαίνει, χωρίς ούτε χρήματα να παίρνουμε, ούτε χαρτάκι να κόβουμε, ώστε να μην έρθουν οι ασφαλισμένοι στη δυσχερή θέση να πληρώσουν το ποσό των 20 Ε απροειδοποίητα. Τόσο ¨κουτοπόνηροι¨ είμαστε οι περισσότεροι. Από προσωπική εμπειρία έχω να σου πω ότι δεν είχα γονείς που δυσανασχέτησαν όταν τους εξήγησα ότι δεν πληρώνομαι 19 μήνες. Κανέναν. Αντιθέτως τα έβαλαν με το ταμείο τους.)
    Ο κύριος λόγος που δεν καταγγέλλουμε τη σύμβαση είναι ότι έτσι μπορούμε να γράφουμε φάρμακα ώστε να μην τα επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι. Τον δεύτερο λόγο σου τον εξηγώ παρακάτω. Ο ιατρός που κάνει σύμβαση με το ταμείο σου δεν είναι κανένας επιχειρηματίας που πουλάει κάποιο εμπόρευμα. Αν ήταν, η λύση της σύμβασης θα γίνονταν πολύ νωρίτερα από τους 19 μήνες που είμαστε απλήρωτοι. Αντιθέτως εξαρτάται από τις πενιχρές αμοιβές που δίνει το ταμείο σου σε αυτόν για να ζήσει. Στην πραγματικότητα είμαστε σα συμβασιούχοι με έναν εργοδότη που δε πληρώνει κατά τα συμφωνηθέντα. Και όπως κ εσύ (αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο δημόσιο) όταν έχεις λόγους (πολύ λιγότερους φαντάζομαι από το να είσαι απλήρωτος 19 μήνες) απεργείς αλλά δεν παραιτείσαι από τη δουλειά σου, έτσι και εγώ αναγκάζομαι να κάνω αναστολή παρ΄ όλο που δε θέλω να σε ταλαιπωρήσω και να σε βάλω σε έξοδα. Αυτό που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις μπαίνοντας σε ένα ιατρείο (και μπαίνεις συχνά από ότι λες) είναι ότι η υποδομή την οποία χρησιμοποιείς έχει έξοδα. Έξοδα που δεν πληρώνονται με πίστωση 19 μηνών (και βάλε), αλλά από ζεστά μετρητά. Επίσης δε καταλαβαίνεις ότι δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας τα χρήματα αυτά πιθανότατα δε θα καταβληθούν ποτέ. Ότι είμαστε όμηροι και οι ιατροί και οι ασφαλισμένοι ενός κράτους που μας καροιδεύει.
    Τώρα σε όλες τις κινητοποιήσεις (όπως πχ και στις απεργίες των πανεπιστημιακών) κάποιοι ταλαιπωρούνται, έτσι είναι οι απεργίες οι πορείες, και κάθε κινητοποίηση.
    Να σε ενημερώσω επίσης ότι σε λίγους μήνες το ταμείο σου και η υγεία γενικότερα παύει να υπάρχει με τη μορφή που την ξέρεις. Θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ενημερωμένος και να είσαι σύμμαχός μας στον αγώνα που κάνουμε, αντί να αντιδικούμε.
    Όσον αφορά το πανεπιστήμιο επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Φυσικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις συνθήκες στο δικό σας πανεπιστήμιο, αλλά είναι προφανές ότι δεν εργάζεστε κατά τις διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού, και ότι έχετε πολύ πιο χαλαρό ωράριο και πρόγραμμα από τους λοιπούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό, αλλά και το δημόσιο τομέα και από τους ιατρούς φυσικά. Εκτός θέματος; Μπορεί, αλλά έτσι είναι.
    συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το μη τυπικό του θέματος είναι ότι
    Μια μερίδα ασφαλισμένων του δημοσίου με το βιβλιάριο παραμάσχαλα ωσάν μπλοκάκι επιταγών παίρνει σβάρνα τους δωρεάν γιατρούς που τους παρέχει το δημόσιο σαν τουρίστας. Σήμερα στον έναν, αύριο στον άλλον, μετά στον τρίτο. Ας πάμε και σ΄ έναν ΩΡΛ, ας πάμε και σ΄ έναν καρδιολόγο, ας κάνουμε και μια εξέταση και μια αξονική. Το δημόσιο να είναι καλά. Γράψε και μια αντιβίωση να την έχουμε στο σπίτι. Τα αντικουνουπικά γράφονται; Γράψε και ένα οτριβιν, κι ας κάνει μισό ευρώ, το δικαιούμαι. Πάμπολλα τα παραδείγματα. Μόνο κριτήριο η σύμβαση με τον ΟΠΑΔ. Αυτός ο ασφαλισμένος δε θα επισκέπτονταν ποτέ ιατρό αν ήξερε ότι θα επιβαρυνθεί έστω 1 ευρώ. Ουσιαστικά δεν επιλέγει ιατρό, δε σέβεται τον επαγγελματία που επισκέπτεται (¨είδαμε την πινακίδα και ήρθαμε¨) και φυσικά ούτε το ταμείο του.
    Τέλος με αφορμή την ανάρτηση του Φεβρουαρίου στο blog που διατηρείς και από το οποίο παραθέτω την εισαγωγή που κάνεις:
    (¨ Ξεκινώ με μια γενική τοποθέτηση: Δεν εμπιστεύομαι τους γιατρούς. Οποτεδήποτε έχω κάποιο σοβαρό θέμα που απαιτεί ιατρική συνδρομή, δεν προχωρώ σε καμία ιατρική πράξη αν δεν αποκτήσω ο ίδιος γνώση για το θέμα, κάτι που γίνεται με εξαντλητική αναζήτηση στο διαδίκτυο (σε κάποιες περιπτώσεις αγόρασα και βιβλία). Αφού επισκεφθώ μερικούς γιατρούς (το πλήθος των οποίων εξαρτάται από τη σοβαρότητα του θέματος), επιλέγω εκείνον που θα περάσει τις "εξετάσεις" μου, δηλαδή εκείνον που ή συμφωνεί μαζί μου (χωρίς να του έχω φανερώσει πριν την άποψή μου) και γνωρίζει γιατί ή θα με πείσει για τη δική του με σοβαρά επιχειρήματα και λογική¨)
    έχω να σου πω
    1. Αν από το Internet μπορούσες να μάθεις μια επιστήμη δε θα χρειάζονταν τα πανεπιστήμια και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (θα ΄πρεπε να το ξέρεις ως πανεπιστημιακός δάσκαλος).
    2. Όσο και να προσπαθήσω από το διαδίκτυο δε θα μπορέσω να σε ¨περάσω από εξετάσεις¨ στο αντικείμενό σου κύριε πληροφορικάριε όπως λες ότι κάνεις εσύ στους ιατρούς.
    3. Όταν εγώ (που είμαι γιατρός) πάω στο ιατρό άλλης ειδικότητας διαλέγω κάποιον που εμπιστεύομαι και κάνω ότι μου λέει. Δεν περιμένω να ακούσω αυτό που θέλω. Απλά δεν έχω άποψη.
    4. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι επιτυχούς αντιμετώπισης της ίδιας πάθησης
    Έχω λοιπόν να σε συμβουλέψω (δε μ αρέσει να το καθόλου να το κάνω) να βρεις ένα γιατρό που εμπιστεύεσαι (ΟΠΑΔ ή όχι) και να ακολουθείς τις οδηγίες του και όχι να τριγυρνάς από ιατρείο σε ιατρείο προσπαθώντας να ακούσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
    Φιλικά
    ΣΤ

    ΥΓ. Το όνομά μου θα σου το πω όταν κι εσύ εκτεθείς δημόσια αναφέροντας τα κακώς κείμενα στο δικό σου χώρο ερχόμενος σε ρήξη με αυτούς που σε πληρώνουν. Δεν σε προσέβαλα για να μου ζητήσεις το λόγο επωνύμως, ούτε θέλω να γίνουμε φίλοι.
    Εξ άλλου, στους συναδέλφους που σου απάντησαν επώνυμα δεν απάντησες.
    Επίσης δεν απάντησες αν έχεις δουλέψει καμιά ώρα δωρεάν και (χωρίς να έχει σημασία) τι ωράριο έχεις.
    Δε θα σου ξανααπαντήσω επειδή θεωρώ από τα γραφόμενα σου στο blog σου ότι δεν υπάρχει περιθώριο να κατανοήσεις. Έχω καταλάβει πως σκέπτεσαι για τους ιατρούς, έχω δει λίγες (ευτυχώς) φορές το καχύποπτο βλέμμα ανθρώπων που σκέφτονται σαν κι εσένα απέναντι από το γραφείο μου. Να προσπαθούν να κρίνουν κάθε μου πρόταση και να μου βάλουν τρικλοποδιές κάθε φορά που προσπαθώ να θεραπεύσω τα παιδιά τους σα να ήμασταν αντίπαλοι. Και δε μου είναι καθόλου ευχάριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οτι αυθορμητα μου ερχοταν να απαντησω στον κ.Πανεπιστημιακο ειναι ακριβως οτι απαντησαν( με αξιοζηλευτη υπομονη)οι συναδελφοι που του απαντησαν....δινοντας του και αξια!!
    Ενα μοναχα πραγμα να ευχηθω....μακρια απο εμας και απο τα ιατρεια μας ανθρωποι που σκεφτονται ετσι,ανθρωποι πονηροι που νομιζουν οτι σαν κι αυτους ειμαστε ολοι...ανθρωποι"κακοριζικοι"που μια ζωη παρασιτουν φορωντας την μασκα των...πανεπιστημονων....μακρια συναδελφοι,μακρια!!
    Υ.Σ και για να σε προλαβω φιλε...υπογραφω ως ανωνυμος γιατι εχω παιδια που δυστυχως μπορει να πεσουν πανω σου, γιατι εμεις (οι ιατροι)δεν εχουμε την τυχη να διαλεγουμε τους"διδακτορες" των παιδιων μας ενω εσεις διαλεγετε τους ιατρους των δικων σας....και ναι λοιπον σε φοβαμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητε ΣΤ ορισμενες καταστασεις χρηζουν ιδιαιτερης ψυχιατρικης αντιμετωπισης και ως εκ τουτου μην σπαταλας αδικα τον χρονο σου να ασχολεισαι με καθαρα ψυχαναγκαστικες καταστασεις αδικα κοπιαζεις,η επαναλειψη θαειναι παντα η ιδια και η ιδια δεν βγαινει ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή