Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Σας ευχαριστούμε για τη μαζική συμμετοχή σας στην αναστολή της σύμβασής μας με τον ΟΠΑΔ και την αποστασιοποίησή σας από τις διασπαστικές και υποτιμητικές συμβάσεις του ΙΚΑ।


Τα πρώτα βήματα για τον απεγκλωβισμό μας από την ομηρία των συμβάσεων και τον οικονομικό εξευτελισμό μας έχουν γίνει। Ωστόσο είμαστε ακόμη στην αρχή και με γνώμονα όλα αυτά που επίκεινται και το φόβο ότι οι εξελίξεις τείνουν να μας προλαβαίνουν σας καλούμε στην επόμενη έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα


1। Δημιουργία πανελλήνιας συνομοσπονδίας και συλλογικές επιδιώξεις (ισοτιμία υπογραφής-ελεύθερη συνταγογράφηση)


2। Εκλογές ΙΣΘ και ο ρόλος του σωματείου μας στο νέο ΔΣ


3। Η πορεία της αναστολής σύμβασης με τον ΟΠΑΔ και περαιτέρω κινητοποιήσεις


4। ΕΟΠΥΥ, ΕΤΑΑ και λοιπά μελλοντικά ταμεία। Ποιο το μέλλον και ποια η θέση μας?


ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ। ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ।


Είναι επιτακτική η ανάγκη να είστε όλοι παρόντες στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 24/05/2011 και ώρα 21.30 στην αίθουσα Εύξεινος Λέσχη Θες/νίκης (Λεωφόρος Νίκης 13, γωνία Αριστοτέλους με Λ. Νίκης)


Η Συντονιστική επιτροπή του Σωματείου Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

16 σχόλια:

  1. Λιπαμε που το λεω, αλα χτες δεν καταλαβα οτι υπηρχε και μεγαλη συμμετοχη .Δεν εμεινε ξεκαθαρο εαν υπαρχει μεγαλη συμμετοχη στην αναστολη.Η εντυπωση που εχω ειναι ακριβως το αντιθετο, το βλεπω στην πραξη.καθε μερα ακυρωνουντε ραντεβου.Κινδυνεβω να χασω την πελατια μου.Δεν ειδα να δινετε εμφαση σε αυτο παρολο που ειπωθηκε απο μια συναλδεφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε καλό θα ήταν να γράφεις επώνυμα ώστε να φαίνεται ποιός είσαι. Το λέω αυτό επειδή και στο παρελθόν είχαμε διάφορα κρούσματα με ανθρώπους που παρίσταναν τους ασφαλισμένους και δεν ήταν. Η αναστολή πάει ανέλπιστα καλά όσον αφορά τη συμμετοχή των παιδιάτρων. Από την άλλη είναι δεδομένο ότι όσοι ασφαλισμένοι του δημοσίου προσέρχονταν για ¨ψύλλου πήδημα¨ στο ιατρείο τώρα το σκέφτονται και έρχονται μόνο όταν χρειάζεται. Αλλά αυτό δεν είναι μείωση πελατείας, είναι σωστή χρήση του χρόνου του ιατρείου..
    Όσον αφορά τη συμμετοχή στη συνέλευση ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες. Η εικόνα που έχω είναι ότι αυτό δεν οφείλεται στην απομάκρυνση των συναδέλφων, αλλά στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάτι πολύ καινούριο να ανακοινωθεί. Όλοι είναι ενήμεροι και όλοι παρακολουθούν καθημερινά και το Blog και τις εξελίξεις.

    Αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις για να μιλήσουμε.

    tratsdoc@netscape.net

    Σάκης Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την οικονομία στο ‘κόκκινο’ αν νομίζεται ότι η συλλογή χαρτακίων είναι η απάντηση τότε συνεχίστε να κόβεται. Εγώ δεν θεωρώ ότι χάνω πελάτες αλλά ότι αμείβομαι της εργασίας μου. Είναι δυνατόν ο ΟΠΑΔ να δηλώνει χρεοκοπία, η Χώρα να δηλώνει χρεοκοπία και εμείς να θεωρούμε αξιόπιστα τα ταμεία ή να ελπίζουμε ότι μπορεί κάποτε να πληρωθούμε για τον κόπο μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι εκει στον ΙΣΘ αετο πετανε?Τι ανακοινωση ειναι αυτη για πληρωμες και πρασινους ονους απο τον ΟΠΑΔ?Τις ιδες ανακοινωσεις δεν τις εκανε ο ΟΠΑΔ και πριν 1 μηνα?Δεν ξερω τι βιολι βαρανε στην ιδια ορχηστρα ΙΣΘ και ΟΠΑΔ αλλα φτανει πια τον μαθαμε τον μυθο.ΟΛΑ ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ,το καταλαβατε η μηπως θελετε και μεταφραση?
    Οσο για σενα που γραφεις σαν ''ανωνυμος''καλα θα κανεις να γινεις επωνυμος,γιατι πολυ αμφιβαλω αν εισαι συναδελφος,περισσοτερο για προβοκατορας μου μοιαζεις.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζετε ότι επειδή δεν πληρώνεστε πρέπει να ταλαιπωρείτε τους γονείς και τα παιδιά. Εμείς δηλαδή από πού θα τα πληρωθούμε αυτά που θα σας δώσουμε;
    Πολύ έξυπνο (sic) να μεταφέρετε το πρόβλημα σε άλλους, αλλά σκεφτείτε ότι και μας τους μισθωτούς μας έχουν ρουφήξει το αίμα λόγω της κρίσης.
    Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση σας και για το σώσιμο του τομαριού σας.

    Υ.Γ. Όλοι όσοι είμαστε πτυχιούχοι είμαστε δέσμιοι σε αυτόν τον κυκεώνα. Αν νομίζετε ότι ως ποντίκια θα πηδήξετε έξω από το καράβι που βουλιάζει είστε γελασμένοι, γιατί θα πνιγείτε.

    Ένας αγανακτισμένος μισθωτός και γονέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευη Μιχαλοπούλου27 Μαΐου 2011 στις 9:37 π.μ.

    Αγαπητέ γονέα η αγανάκτησή σου είναι κατανοητή ,γιατί και εμείς είμαστε γονείς αλλά και αν δεν είμαστε αποτελούμε αναπόφευκτα ένα τμημα της ελληνικής οικογένειας λόγω της ενασχόλησής μας με τα παιδιά σας,δεν είναι όμως δικαιολογημένη. θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω εσύ αν δεν πληρωνώσουνα στην δουλειά σου πόσο καιρό θα έκανες υπομονή απλήρωτος; ένα μήνα, δύο, τρείς , πέντε ,οκτώ ,ένα χρόνο; πόσο;εμείς είμαστε απλήρωτοι 18 μήνες ,ενώ όλο αυτό το διάστημα οι λογαριασμοί τρέχουν,ΔΕΗ ΟΤΕ , ΝΕΡΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ και πολλά άλλα. Εγώ όταν θα φέρεις το παιδάκι σου για εξεταση θα πρέπει να διαθέτω ένα ζεστό και καθαρό ιατρείο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το εξετάσω. Πως θα συμβεί αυτό όταν είμαστε απλήρωτοι ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ;Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι, ό,τι κάναμε αναγκαστήκαμε να το κάνουμε και όχι γιατί θέλαμε να σας ταλαιπωρήσουμε . Άρα λοιπόν την οργή σου θα πρέπει να την στρέψεις σε αυτούς που άδειασαν τα ταμεία ,έφαγαν τις δικές σας εισφορές και έχουμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση σήμερα. Θα ήταν βέβαια πολύ πιο sic αν έγραφες επωνυμα όπως κάνουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιπροσθέτως αγαπητέ γονέα αν σκεφτόμασταν μόνο το τομάρι μας, όπως λές, δε θα σου ζητούσαμε το αντίτιμο της πράξης που δίνει (λέμε τώρα) το ταμείο σου, αλλά το ποσό που έχουμε σαν επίσκεψη, δηλαδή αυτό που πληρώνουν οι υπόλοιποι γονείς οι οποίοι είναι σε χειρότερη μοίρα από σένα. Οι υπόλοιποι λοιπόν δεν έχουν την ασφάλεια του δημοσίου, ούτε το ωράριο του δημοσίου. Αντιθέτως έχουν πολύ χαμηλότερο μισθό, πολύ πιο περικομμένο από το κράτος, καιζουν με την απειλή της απόλυσης καθημερινά όσοι δεν έχουν απολυθεί. Αυτοί οι γονείς είναι που συντηρούν τα ιατρεία μας τον τελευταίο εναμιση χρόνο (που είμαστε απλήρωτοι από το ταμείο σου) για να μπορούμε να δούμε και το δικό σου παιδί.
    ΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α)Καλα το ειπες"μισθωτος"δηλαδη μηνας μπαινει μηνας βγαινει τα λεφτα στο πανταλονι κι αν κι η γυναικουλα σου το ιδιο μια χαρα κι ασε το δημοσιο να πληρωνει.
    Β)Ποιος θελει να τλαιπωρησει τα παιδια σου?Μπορεις να απευθυνθεις σε οποιοδηποτε φορεα δημοσιας υγειας και να εξυπηρετηθεις.Μηπως η οποιαδηποτε ταλαιπορια αφορα εσενα?
    Γ)Πτυχιουχος δεν σημαινει και κατ αναγκη μορφωμενος.Αν εσυ τοσα χρονια πας τα παιδια σου σε ποντικια και τομαρια για να στα εχουν υγιη και δεν σκεφτεσαι οτι και οι γιατροι ειναι ανθρωποι με ανγκες οπως και οι δικες σου τοτε το λεχθεν απο τον Σωκρατη για τους ευργετηθεντες ειπωθηκε για σενα και τους ομοιους σου.
    Δ)Θα πω και δυο λογια στον server,δεν ειναι και ιδιαιτερη αναγκη να αναρτωνται ανωνυμες γνωμες και να τσιτωνουμε εκτος των αλλων τα νευρα μας.
    Η κουκουλα της ανωνυμιας ταιριαζει σε πολλους γαντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε γονέα, αν το «τομάρι» του παιδιάτρου σου το κοστολογείς 16 ευρώ την 1η επίσκεψη και την 2η 8 ευρώ τότε καλά θα κάνεις να αλλάξεις παιδίατρο για να μην γίνεσαι κι εσύ ένα με τα «τομάρια».
    Ντροπή και αίσχος για τον μη σεβασμό σου στον επιστήμονα που μεγαλώνει το παιδί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπω ότι έχετε νευράκια... Όπως είπε και ο Ανώνυμος δεν έχω καμία διασφάλιση επειδή είμαι στον ιδιωτικό τομέα (η γυναίκα μου είναι δασκάλα), γιατί μπορεί αύριο να μην έχω δουλειά και δε δουλεύω οχτάωρο αλλά πάνω από 10 ώρες, χωρίς να έχω τα προνόμια σας.
    Ο κύριος Θωμαίδης πλανάται ότι Α)ο μισθωτός βγάζει λεφτά μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.
    Β)Το ότι πληρώνουμε ως μισθωτοί εισφορές για να έχουμε αξιοπρεπή περίθαλψη, σημαίνει ότι πρέπει να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο;
    Γ)"Πτυχιούχος δε σημαίνει και μορφωμένος". Ελπίζω κάποιος μορφωμένος από σας να θυμάται τον όρκο που έδωσε ως μελλοντικός γιατρός... Δεν είμαι γιατρός, αλλά νομίζω ότι λέει ακόμα και αμισθεί να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας όταν ο συνάνθρωπος σας χρειάζεται.
    Στον κύριο Χατζηδάκη έχω να πω ότι έχω σπουδάσει περισσότερα χρόνια από γιατρός αλλά δεν έχω το προνόμιο να κοστολογώ 16 ευρώ μια επίσκεψη (μάλλον 16 ευρώ τη μισή μέρα), ούτε όπως κάποια μερίδα από εσάς δεν πληρώνει μία σε αυτό το δημόσιο που "σας αδικεί" επειδή δε σας πληρώνει. Οι συγκεκριμένοι να μην μιλάνε παρά μόνο όταν αποδώσουν το φόρο που τους αναλογεί στο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Ανώνυμε σε πληροφορώ ότι όλοι μας πληρώνουμε φόρο προκαταβολικά για λεφτά που δεν πήραμε ποτέ και πλέον κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν ξέρουμε αν ποτέ τα πάρουμε. Εσύ τουλάχιστον με το μισθό σου όποιος και αν είναι αυτός πρέπει να συντηρήσεις την οικογένειά σου. Εγώ εκτός από το να συντηρήσω την οικογένειά μου πρέπει να πληρώσω και τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου. Το θέμα τελειώνει εδώ οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση θα διαγραφεί. Απεργοσπάστες πάντα υπάρχουν βρες έναν και πάνε. Ούτως ή άλλως τσάμπα γιατρό θέλεις, όχι ένα γιατρό που να σέβεσαι και να τον εκτιμάς. Πελάτες σαν και σένα να μας λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και αν αναρωτιέσαι κύριε ανώνυμε απο που θα πληρωθεις. Απλούστατα από το ταμείο σου.Όταν ήμαστε σε αναστολή δεσμευόμαστε να εισπράττουμε κρατικό τιμολόγιο, κόβουμε ΑΠΥ(απόδειξη) και γράφουμε την επίσκεψη κανονικά στο βιβλιαράκι σας. Τώρα αφού ο γιατρός είναι σε αναστολή αντί να διεκδικήσει αυτός τα χρήματα από το ταμείο σας τα διεκδικείται εσείς. Τα λεφτά δεν τα χάνεται απλά θα πληρωθείτε σε 2 χρόνια όπως και εμείς. Και σκέψου ότι εσύ σκέφτεσαι το 20ρικο τι να πω και εγώ που τα χρωστούμενα είναι πολύ περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα πρότεινα να γίνεται εγγραφή στο site μας με ονοματεπωνυμο κωδικό και email για αυτούς που θέλουν να σχολιάσουν , και μόνο οι γενικες ανακοινώσεις να είναι σε ευρεία ανάρτηση για να μην μπορεί ο κάθε άσχετος να λέει ηλιθιότητες και ασυναρτησίες . Όπως ακριβώς γίνεται στο forum των ιατρών πανελληνίως forum.greekmed.net. Ο συγκεκριμένος ανώνυμος δεν ξέρω αν είναι πτυχιούχος πάντως σίγουρα είναι αμόρφωτος.Δεν σε άκουσα να διαματύρεσαι κ ανώνυμε όταν οι δασκάλες σε κάθε εγκυμοσύνη παίρνουν δυό χρόνια άδεια ενω οι ιδιωτικοί υπάληλοι μεταξύ των οποίων και εμείς δουλεύουν μέχρι 10 μέρες πριν τη γέννα; τότε ειναι καλά μας βολεύει . Εγώ ξέρω δασκάλες που έκαναν τρία παιδιά και το μεγαλύτερο δεν ήξερε καν ότι η μητέρα δουλευει γιατί 7 χρόνια δεν πάτησε στο σχολείο. Αλλά από κάτι τέτοιους βολεψάκηδες σαν και εσένα καταστρέφεται η Ελλάδα.
    Παρακαλώ πολύ την επιτροπή να εξετάσει την πρόταση που έκανα γιατί δεν χρωστάμε τίποτε να συγχυζόμαστε με ανόητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θέλω τσάμπα γιατρό, θέλω γιατρό που να σέβεται τα λεφτά που έχω δώσει προκαταβολικά για να έχω ιατρική περίθαλψη.
    Διευκρίνηση 1: Δεν είμαι πελάτης σας, είμαι ασφαλισμένος που είστε υποχρεωμένοι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.
    Αν πράγματι πληρώνετε προκαταβολικά και έχετε χρεωστούμενα και έξοδα, γιατί δεν υπάρχουν φτωχοί γιατροί αλλά φτωχοί υπάλληλοι;
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία σας, αν και πιστεύω ότι η λογοκρισία που ελοχεύει μέσα σας δε θα αφήσει ανέπαφο αυτό το μήνυμα.
    Διεκρίνηση 2: Δεν αποκάλεσα ποτέ κανέναν τομάρι, αλλά είπα ότι θέλετε να σώσετε το τομάρι σας.
    Διευκρίνηση 3: Γιατί δεν απαντά κανείς για τον όρκο που έχετε δώσει...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και επιτέλους ξεκολλήστε από τον ΟΠΑΔ. Ο οπαδ έχει ημερομηνία λήξεως. Το Σεπτέμβριο έρχεται ο ΕΟΠΥΥ, γίνεστε ένα ταμείο με ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ΟΓΑ. Και όλα αυτά που ξέραμε γιατροί και ασφαλισμένοι χάνονται. Η ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΛΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 20ρικο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε θα μπω σε διαδικασία για το αν ένας ανώνυμος είναι μορφωμένος ή όχι, πάντως τον όρκο μας δεν τον έχει διαβάσει
    Ούτε θα μπω στον πειρασμό να σκεφτώ πόσο δουλεύει η δασκάλα γυναίκα του. Λογικές κοινωνικού αυτοματισμού δε μας ταιριάζουν
    Ούτε θα σχολιάσω ότι αν κάποιος έκοβε 2 χαρτάκια (κακώς) κάποιος τον άφηνε να τα κόβει (επίσης κακώς)
    Θα πω 2 πράγματα μόνο:
    1ον Αυτό εδώ το ιστολόγιο (και γενικότερα το σωματείο μας) στήθηκε από γιατρούς που πιστεύουν στη σωστή ιατρική πρακτική και τη συνεπακόλουθη αμοιβή.
    2ον Εμένα μια ζωή οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ μου κάνουν σε δειλούς, τσάμπα μάγκες, κουτσομπόληδες και ρουφιάνους.
    Απέδειξέ μας κύριε ότι έχεις τα .....κότσια να στηρίξεις επώνυμα την άποψή σου....
    ...αλλιώς άντε γεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή