Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ενιαίες συμβάσεις παρόχων υγείας και μείωση των τιμών σε αναλώσιμα υλικά σε ασφαλιστικά Ταμεία





Τα βασικά σημεία που πρέπει να εστιάσουμε?


1 . Οι οικονομικοί όροι που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις είναι σύμφωνοι με το ισχύον κατά περίπτωση κρατικό τιμολόγιο, (εφόσον αυτές είναι οι χαμηλότερες του Παρατηρητηρίου)
ΑΛΛΑ
Παρέχεται η δυνατότητα διαπραγμάτευσης σε τιμές και κάτω του κρατικού τιμολογίου


2 . Παρέχεται το δικαίωμα στα ασφαλιστικά ταμεία να συμβάλλονται ατομικά με τους φαρμακοποιούς ή συλλογικά με τους Συλλόγους (Πανελλήνιο κλ।π।)


3 . Παρέχεται το δικαίωμα στα ασφαλιστικά ταμεία να διακόπτουν τη σύμβαση και πριν τη λήξη της αζημίως, ανάλογα με τις διαμορφούμενες κάθε φορά ανάγκες, αφού ενημερώσουν δύο μήνες πριν τους ενδιαφερόμενους।

Με άλλα λόγια τι μας λένε συνάδελφοι?


1. Συμβληθείτε με το 100% των ασφαλισμένων με το φθηνότερο κρατικό τιμολόγιο ή και λιγότερο. Ερώτηση πόσο ή ποιο είναι το φθηνότερο κρατικό τιμολόγιο? Σε αυτό έρχεται να μας απαντήσει ξεκάθαρα η έκθεση Μόσιαλου : Το ακριβότερο ταμείο είναι ο ΟΠΑΔ και αντίστοιχα το φθηνότερο ο ΟΑΕΕ


2. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις ακόμη και για τους φαρμακοποιούς


3. Καμία σύμβαση δεν είναι δεσμευτική, σε απολύουμε όποτε θέλουμε και αζημίως.




Και για υπενθύμιση αναρτώ ξανά την έκθεση Μόσιαλου




1 σχόλιο:

  1. Σας αναφέρω ποιοι μετείχαν στη συνεδρίαση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση πέραν της απουσίας ιατρών ή εκπροσώπων μας η παρουσία εκπροσώπου του ΣΕΒ:

    Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΣΥΣΠΥ που συνεδρίασε στις 06.05.2011 και 16.05.2011 υπό τη προεδρία της γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Α. Δρέττα και με τη συμμετοχή του διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλου, του διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Βουδούρη, του προέδρου του ΟΠΑΔ, κ. Κ.Σουλιώτη, του προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ, κ. Χ. Μπουρσανίδη, του εκπροσώπου του ΣΕΒ, κ. Κ. Ραβάνη και υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οριστικοποιήθηκαν 16 νέα σχέδια συμβάσεων με τους παρόχους υγείας, που αφορούν τα κατωτέρω και ισχύουν ενιαία για όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή