Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Λουράντος - Βουδούρης στον ΑΝΤ1

http://farmakopoioi.blogspot.com/2011/05/1_02.html

Απολαύστε θράσος

14 σχόλια:

  1. Με αφορμή τηλεφώνημα συναδέλφου να ξανασκεφτούμε το θέμα της δημοσιοποίησης των κινητοποιήσεών μας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα δελτίο τύπου που θα σταλεί στα κανάλια και τις εφημερίδες. Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε μια πληρωμένη καταχώρηση σε κάποια τοπική ή περισσότερο ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ανάγκη για τέτοια δημοσιοποίηση επειδή θα ενημέρωνε τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και θα τους προιδέαζε κάνοντας πιο εύκολη την αναστολή για τους συναδέλφους. Επίσης θα τόνωνε το ηθικό των συναδέλφων που την τηρούν. Από προσωπική πείρα ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει, χρειάζεται όμως μια τέτοια ¨ένεση¨ δημοσίοτητας για όλους.
    Τρατσέλας Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με το συναδελφο!ειναι πολυ σημαντικο για μας που κανουμε αναστολη να το εχουν ακουσειή διαβασει καπου οι γονεις-πελατες πριν ερθουν και πιο ευκολο να τους μιλαμε για αποδειξη παροχης υπηρεσιων...μιλαμε για ανθρωπους που δεν τους ειχε περασει ποτε απο το μυαλο οτι μπορει καποτε να χρειαστει να πληρωσουν το γιατρο...που το βιβλιαριο υγειας ειχε τη χρηση ''πασπαρτου'' σε καθε πορτα ιατρειου(και οχι απαραιτητα παντα στην ιδια ...πορτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να το διευθετήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευη Μιχαλοπούλου4 Μαΐου 2011 στις 3:00 μ.μ.

    βγήκε η λίστα των συμβεβλημένων ιατρών με το ΙΚΑ στο νομό Θεσ/κης- Χαλκιδικής. Μου τον έδειξε σήμερα ένας αντιπρόσωπος. Είναι περίπου 35 παιδίατροι. Εγώ προσωπικά πλήττομαι άμεσα διότι η συνάδελφος η οποία είναι 2 τετράγωνα πέρα από εμένα και την αναστολή δεν εφάρμοσε και σύμβαση με το ΙΚΑ έκανε. Αυτή όμως η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί και εφόσον παίρνονται κάποιες αποφάσεις κατά πλειοψηφία ,θεωρώ ότι η επιτροπή για να διασφαλίσει την ενότητα του σωματείου θα πρέπει κατά πρώτο λόγο να απευθύνει συστάσεις αν όχι κάτι άλλο. Διαφορετικά θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει διάσπαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύη αν σε βοηθάει εγώ έχω γύρω μου τουλάχιστον 3 παιδιάτρους που δέχονται ΟΠΑΔ και είναι και γιατροί του ΙΚΑ σε πρωινά ιατρεία. Μου συστήνεις λοιπόν να σταματήσω την αναστολή και να δεχτώ και ΙΚΑ? Και όταν λέμε γύρω μου εννοω στην παραδίπλα οικοδομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευη Μιχαλοπούλου4 Μαΐου 2011 στις 5:06 μ.μ.

    Οχι ,δεν συστήνω αυτό ,αν και πιστεύω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η περιοχή που είναι το ιατρείο.Εγώ π.χ. που έχω ιατρείο στο Πλαγιάρι τα πράγματα δεν είναι τόσο απρόσωπα από το να έχεις ιατρείο στο κέντρο ενός μεγάλου δήμου. Εκείνο που θέλω να επισημάνω περισσότερο είναι ότι θα πρέπει αφού έχουν συμφωνηθεί κατά πλειοψηφία κάποια πράγματα να τηρούνται με κάποιο τρόπο από όλους αλλιώς θα αποτύχουμε.Έπειτα αν εγώ δω το ιατρείο μου να αδειάζει, το εγώ είναι συμβολικό μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, ή θα πρέπει να αλλάξω επάγγελμα ή θα πρέπει να συμβληθώ.Αν έχουμε άλλες επιλογές από αυτές που είπα θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που υπαρχει αυτη η λιστα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο με την λιστα εχει ξεκαθαρισθει.Η λιστα που κυκλοφορει ειναι η γνωστη λιστα του ΟΠΑΔ οπου μην εκπλαγειτε αν δειτε και το ονομα σας.Οσο για τις πραγματικες λιστες με τους συνσδελφους που πηραν συνταγολογια δεν δημοσιοποιουνται απο το ΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? Μηπως ο αριθμος των ιατρων ειναι τοσο μικρος που δεν θελουν να εκτεθουν?Παντως το 184 εως και σημερα κατ εντολη διοικησης επιμενει και χρησιμοποιει τις παλαιες λιστες.Κατα τη γνωμη μου το κανει για να μετατεθει το προβλημα μεταξυ ιατρων-ασθενων και να συντηρει μια κατασταση των ΚΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ που δεν δεχονται να εξυπηρετησουν τους αρρωστους στα ιατεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευη πραγματικα λοιπαμαι την συναδελφο διπλα σου και θεωρω οτι κανεις συναδελφος δεν θα ηθελε να ειναι στην θεση της.Να εξεταζει ολη την ημερα ΟΠΑΔ-ΙΚΑ-ΤΕΒΕ με χαρτακια χωρις αντικρυσμα και σαν συμπληρωμα τον εξευτελιστικο μισθο του ΤΕΒΕ.Και για να νοιωσεις καλυτερα σε πληροφορω οτι επεσε συρμα σε ολους τους ασφ. ΟΠΑΔ της ευρυτερης περιοχης μας οτι ειναι μια παιδιατρος στο πλαγιαρι που βλεπει ΤΖΑΜΠΑ και αρχισε ηδη ο διαπληκτισμος των ασθενων μεταξυ τους μεσα στο ιατρειο της(ΤΕΒΕ εναντιον ΟΠΑΔ)για την σειρα.Ελπιζω να συμφωνεις μαζι μου οτι δεν ειναι και το πιο τιμητικο για εναν ιατρο να τον θεωρουν ΤΖΑΜΠΑ ΙΑΤΡΟ.Οποτε ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σχετικα με τη λιστα του ικα να σας ενημερωσω οτιεκανα μια μικρη απατεωνια οπου μπορειτε να κανετε κι εσεις...τηλεφωνησα ως μαμα στο 184 απο το κινητο μου και ζητησα να μου δωσουν ονοματα παιδιατρων που εξυπηρετουν ικα στην περιοχη μου (Μαρτιου)...σας πληροφορω οτι με μεγαλη ευκολια μου εδωσαν ολα τα στοιχεια(διευθυνση-ονομα ιατρου-τηλ.ιατρειου/κινητο)
    και φυσικα δεν ημουν μεσα σε αυτους!απλως σκεφτομαι...τι να κανω τωρα,να παρω να τους πω οτι αυτο που κανουν δεν ειναι σωστο η'να στελνω κοσμο στονΤΖΑΜΠΑ ΙΑΤΡΟ οπως πολυ ευστοχα κατονομαζει η κ.Φαρινη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ακυρο το προηγουμενο σχολιο συναδελφοι!!!τηλεφωνησα ξανα και μου ειπαν οτι η λιστα ειναι αυτη που υπαρχει στο ικα gr.και οταν "παραπονεθηκα"οντας μαμα οτι παιρνω τηλεφωνο και μου λενε οτι δεν δεχονται ικα μου ειπε ο"αγαθουλης"υπαλληλος....μην στενοχωριεστε κυρια ακουγεται οτι οταν μας δωσουν την καινουργια λιστα θα σας κλεινουμε εμεις ραντεβου..............και πολυ το χαρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευη Μιχαλοπούλου6 Μαΐου 2011 στις 2:43 μ.μ.

    Ευαγγελία σε ευχαριστώ πολύ για τα παρήγορα σχόλια . Μ΄έκανες πραγματικά να αισθανθώ καλύτερα γιατί ειδικά τον τελευταίο καιρό με τις εξελίξεις και στο ΙΚΑ αισθανόμουν η κακή της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόλις τηλεφώνησα κι εγώ στο 184 και ζήτησα παιδίατρο του ΙΚΑ στους Αμπελόκηπους. Με πολύ ευγένεια μου έδωσαν ονόματα παιδιάτρων της περιοχής μου όχι όλων και σε αυτά ήταν ......και το δικό μου. Η λίστα που είδαν με 35 ονόματα είναι προφανώς πλασματική. Το 184 δίνει κάποια από τα ονόματα των αναρτημένων λιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οχι Κωστα το ξεκαθαρισαμε ηταν το Γ απο τις γνωστες λιστες του ΟΠΑΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή