Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΠΑΔ

“Εδώ και ενάμιση χρόνο, που άνοιξα το ιατρείο μου, δεν πληρώθηκα ούτε μία φορά από το ταμείο του δημοσίου। Με δεδομένο ότι οι μισοί ασθενείς μου είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, δεν θα μπορούσα να συντηρώ ιατρείο χωρίς τη συνδρομή των γονιών μου”.

Ο παιδίατρος Νίκος Καράνταγλης δεν είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Σχεδόν το σύνολο των 200 και πλέον παιδιάτρων που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη έχουν λαμβάνειν ποσά της τάξεως των 500 έως και 1.500 ευρώ τον μήνα. Ενώ η συμβατική υποχρέωση του ταμείου είναι να εξοφλεί μέσα σε 45 μέρες συνήθως, καθυστερούσε τις πληρωμές έως 7 μήνες. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τους 17, με αποτέλεσμα ο κάθε γιατρός να έχει λαμβάνειν ποσά της τάξεως των 20.000 ευρώ!
Από τον Απρίλιο η γενική συνέλευση της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των συμβάσεων των ιδιωτών παιδιάτρων με τον ΟΠΑΔ, γεγονός που ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ήδη κοινοποιήσει με έγγραφό του στον ΟΠΑΔ. Σε ανάλογες συλλογικές κινήσεις σκοπεύουν να προβούν ιδιώτες παιδίατροι στην Κρήτη, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα.
Η Ένωση Ιδιωτών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη της να ζητούν ως αμοιβή από τους γονείς το ποσό που θα τους πλήρωνε και ο ΟΠΑΔ, δηλαδή 20 ευρώ ανά επίσκεψη. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει στη συνέχεια να μπουν στη διαδικασία να υποβάλουν την απόδειξη στο ταμείο τους, για να εισπράξουν τα χρήματα της δαπάνης.

Στάση πληρωμών
“Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη και ενώ το ταμείο ασφάλισης των δημόσιων υπαλλήλων έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε στάση πληρωμών, αρνούμενο, ως έχει συμβατική υποχρέωση, να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα ολόκληρου του 2010. Μας οφείλονται αμοιβές 17 και πλέον μηνών, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική απώλεια εισοδήματος και δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων μας. Μετά από πολλούς μήνες υπομονής και αναμονής και έπειτα από επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που διαψεύστηκαν, αποφασίσαμε να προβούμε σε επίσχεση της εργασίας μας. Τονίζουμε ότι δεν ήταν επιθυμία μας να οδηγηθούμε σε αυτήν την απόφαση, ωστόσο είναι το μοναδικό μέσο που διαθέτουμε, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ένωσης.

2 σχόλια:

  1. Ευη Μιχαλοπούλου7 Μαΐου 2011 στις 10:57 μ.μ.

    μπράβο Νίκο τα είπες πολύ ωραία . Επιτέλους αρχίζει να ακούγεται η φωνή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρχισε να πληρωνει λεει ΟΠΑΔ απο σημερα το πρωι καθως συμφωνα με το φ.2/5/11004/1856 ελαβε επιχορηγηση υψους 110εκ.ευρω.
    εμας η' τους φαρμακοποιους θα πληρωσει???ολοι ξερουμε νομιζω την απαντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή