Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ

Πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση του ΟΠΑΔ σχετικά με την έκδοση σφραγίδας που θα αναγράφει συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ ιατρός είναι μία ακόμη διασπαστική και εκ του πονηρού κίνηση, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έμμεσος τρόπος αποκλεισμού της συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων ιατρών.
Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση γίνεται ενώ ταυτόχρονα εκκρεμεί η προσφυγή του ΙΣΑ στο ΣτΕ για την πρόσφατη υπουργική απόφαση που απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους την ελεύθερη επιλογή ιατρού.
Προτρέπουμε και θεωρούμε αυτονόητο ότι όσοι συνάδελφοι προβούν στην έκδοση σφραγίδας θα εξυπηρετούν και την συνταγογράφηση μη συμβεβλημένων παιδιάτρων αν παραστεί ανάγκη.

4 σχόλια:

  1. Μα είναι δυνατόν να ζητάνε να γράψουμε τόσα πολλά πράγματα σε μία σφραγίδα? Και συμβ.ιατρος, και ΑΜΚΑ, και όνομα-ειδικότητα-διεύθυνση-τηλέφωνο-πόλη, και ΑΦΜ και ΔΟΥ? Αυτό είναι εξωφρενικό! Ούτε πρόεδροι της δημοκρατίας να είμασταν. Νομίζω ότι αυτή η εμμονή με τις σφραγίδες υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Στη Αγγλία δεν συνάντησα κανέναν γιατρό με σφραγίδα. Έχεις σφραγίδα έχεις εξουσία! Σοβαρά αυτή η σφραγίδα καταλαμβάνει πολύ μεγάλο χώρο στη σελίδα και προβληματίζομαι...
    Είναι πράγματι σωστό και ηθικό όποιος βγάλει σφραγίδα να εξυπηρετεί και τους μη συμβεβλημένους γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραψτε λάθος! Μονο δύο σειρές πρέπει να γραφτούν τελικά στη σφραγίδα. Επιτέλου ακούγεται η φωνή μας, ενημερώνονται οι γονείς. Σήμερα το ΔΤ δημοσιεύεται στον Αγγελιοφόρο και την εφημερίδα "Σήμερα" που διανέμεται δωρεάν σε διάφορα σημεία της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο στον Νικο, το ξαναλεω, που ΕΠΩΝΥΜΑ δεν διστασε να παρουσιασει την κατασταση ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ στην συνεντευξη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναφερομαι στην συνεντευξη που εδωσε στην εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή