Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Με αφορμή την ετήσια συνάντησή μας στα πλαίσια του συνεδρίου της Π.Ε.Β.Ε. επικοινωνούμε μαζί σας με αυτή την ανοικτή επιστολή, για να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας απέναντι στις μεγάλες αλλαγές στο σύστημα υγείας και ασφάλισης που εφαρμόζονται κατά το τελευταίο διάστημα και που πλήττουν τόσο την καλή άσκηση της Παιδιατρικής, όσο και την επαγγελματική μας καταξίωση.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 7-04-2011 στον Ιατρικό Σύλλογο, βλέποντας την ταχύτητα με την οποία νέες Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκύκλιοι εκσφενδονίζονται κατά της με ‘’τόσο κόπο και πόνο’’ αποκτηθείσας ιατρικής μας ιδιότητας, αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους παιδιάτρους:

- Η μαζική αναστολή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ και η χορήγηση Α.Π.Υ. στους ασφαλισμένους του

- Η ολόκληρωση συλλογής της καταγγελιών των συμβάσεων, προκειμένου να προλάβουμε τις εξελίξεις και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, και προκειμένου να δώσουμε ηχηρό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν το μέλλον μας –χωρίς εμάς και να διεκδικήσουμε να μπούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Ηδη τα 3/5 των συμβεβλημένων έχουν υπογράψει την καταγγελία...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Υπουργείο μας εντάσσει σε ένα Νέο Σύστημα Υγείας που στήνεται με κύριους πρωταγωνιστές /εκτελεστές εμάς τους ιατρούς, χωρίς να-μας-ρωτήσουν με την τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσομεν» και του «διαίρει και βασίλευε»! Αφού πρώτα μας εξευτέλισε οικονομικά μη καταβάλοντας τα δεδουλευμένα μας για πάνω από ένα χρόνο, έρχεται τώρα να επιτάξει τα ιδιωτικά μας ιατρεία και να μας δελεάσει σαν τη Σειρήνα να ενταχθούμε εσπευσμένα στο σύστημα που ΔΕΝ αποτελεί τον τελικό ΕΟΠΥΥ και να εξετάζουμε ΚΑΙ τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ !!!

Δεν έχει χρήματα να μας πληρώσει τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 18 μηνών και αφήνει ‘’υπονοούμενα’’ ότι θα πληρώνει τους ‘’τυχερούς’’ συμβεβλημένους με το νέο σύστημα ΑΜΕΣA !

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ;;;;

Θέλουμε να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου συναδέλφου-ή-φίλου; Και μάλιστα να το κάνουμε για αμοιβές της τάξης των 1000 ευρώ; Ή θέλουμε να είμαστε συλλογικοί και ενωμένοι; Θέλουμε να σερνόμαστε απένταροι και εξαθλιωμένοι ώσπου να δεχτούμε ό,τι στρεβλό αποφασίσουν για μας τους επιστήμονες της χώρας ή θέλουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;


Μόνο μια αντίδραση τους αρμόζει από τον καθένα μας:

Δεν εργάζομαι αν δεν πληρώνομαι και δε συμβάλλομαι αν δεν ξεκαθαριστούν οι όροι και οι αξιοπρεπείς βασικές απολαβές για ΟΛΟΥΣ!!!

Οι φαρμακοποιοί τα κατάφεραν!

Οι οδοντίατροι έχουν απαλλαγεί από τον εφιάλτη του χαρτακίου εδώ και χρόνια!

Στον αγώνα μας για αξιοπρεπή Πρωτοβάθμια Υγεία οι ασφαλισμένοι θα βρεθούν στο πλάι μας και όχι απέναντί μας।

Εξάλλου, τα πρώτα αποτελέσματα του μέτρου αναστολής της επί πιστώσει εκτέλεσης ιατρικών εξετάσεων, από συναδέλφους που το εφαρμόζουν ήδη από τις 28-03-2011 είναι γεγονός !!! Οι συνάδελφοι που εφάρμοσαν την αναστολή και σταμάτησαν να δέχονται τα … ΟΠΑΔόχαρτα , είτε την καταγγελία της σύμβασης παίρνοντας την αμοιβή στο ύψος της επίσκεψης που έχει καθιερώσει ο καθένας, κατά βούληση, έχουν να καταθέσουν τα πρώτα σχόλια: σε κάποιες περιπτώσεις πλέον οι ασθενείς δεν ρωτούν καν αν δέχονται χαρτάκια, ρωτούν πόσο στοιχίζει η επίσκεψη και εξετάζονται κανονικά. Πρέπει επίσης να πούμε ότι πολλοί δεν φέρνουν πια ούτε τα βιβλιάριά τους!!! Το ‘’ντόμινο’’ της κατάρρευσης του συστήματος του χαρτακίου, μετά από 30 χρόνια ανοχής, έχει ξεκινήσει!!

· Μην ξεχνάτε:

- επειδή η ΟΛΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ των δεδουλευμένων μας από τον ΟΠΑΔ είναι όρος ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ για να συμβληθεί ο καθένας μας με σχήματα τύπου ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ!!

- επειδή ΚΑΝΕΙΣ μας δεν πρέπει να επιτρέψει τον εαυτό του να μείνει ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ επί …αορίστου χρόνου

- επειδή τα …12 ευρώ είναι λίγα για να τα παίρνει ο παιδίατρος ‘’επί πιστώσει’’ (όταν το παιδικό κούρεμα πληρώνεται 16-25 ευρώ …’’τοις μετρητοίς’’)

- επειδή η αμοιβή που υπόσχεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν καλύπτει ούτε τα λειτουργικά έξοδα των ιατρείων μας- επειδή το δικαίωμα της συνταγογράφησης από όλους τους ιατρούς δεν έχει εξασφαλιστεί τεχνηέντως

- επειδή ο παιδίατρος έχει μόνο την ‘’επίσκεψη’’ να τον καταξιώνει για τις σπουδές τόσων χρόνων

σας καλούμε όλους:

-να μη συμβληθείτε με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (η ..επίταξη των ιατρείων-ΜΑΣ στην υπηρεσία του οποιουδήποτε πρέπει να προϋποθέτει: συζήτηση των όρων-συμφωνία-δικαιοσύνη-ασφάλεια-εμπιστοσύνη)

-να συμβάλετε στη συλλογή και των υπόλοιπων καταγγελιών, βοηθώντας όπως μπορεί ο καθένας τη συντονιστική επιτροπή, πριν να είναι ΑΡΓΑ !!!

-να θυμάστε ότι το σωματείο μας ιδρύθηκε για να ανταποκριθούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στα ‘’σημεία των καιρών’’ και όχι ο καθένας χώρια, χαμένος μέσα στην άγνοια και την προσωπική του ερμηνεία

-να επισκέπτεστε συχνά το ιστολόγιό μας για να μένετε ενήμεροι για τις εξελίξεις

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσους δίνουν τον αγώνα για αξιοπρεπή άσκηση της ιατρικής!!!। Ήδη από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε ανάλογο με το δικό μας αγώνα, βρίσκονται συνάδελφοι από την Αθήνα, την Κρήτη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ενδεχομένως και αλλού

Προχωράμε λοιπόν άμεσα στη σύσταση Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Παιδιάτρων ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας σε Πανελλήνιο επίπεδο!


Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να είστε βέβαιοι ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε πολλά!!!

Με τιμή

Η Συντονιστική Επιτροπή του Σωματείου Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης

12 σχόλια:

  1. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά οτι το ΙΚΑ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δυσκολέψει τόσο τη ζωή των ασθενών όσο και των γιατρών. Αυτή ήταν η βασική μου διαπίστωση όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως συμβασιούχος στο¨"ίδρυμα" και δυστυχώς τα πράγματα δεν αλλάζουν ούτε με το καινούριο σύστημα που εφαρμόζει. Από πολύ κοντινά μου πρόσωπα ξέρω ότι οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται γιατί ο γιατρός δεν έχει άλλα ραντεβού για το μήνα ή έχει εξαντλήσει το όριο των συνταγών που μπορεί να γράψει. Έτσι καταργείται και η έννοια του προσωπικού γιατρού. Χώρια το νταβατζιλίκι στην εργασία μας και η εξευτέληση της αξιοπρέπειάς μας. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ και αυτό πρέπει να το σκεφτούμε και να το πούμε όλοι μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν και προσπαθησα εδω και μερες να τους στειλω το σ.....ρ πιλαφ με ΦΑΞ συνεχεια το απερριπτε,οποτε σημερα τους το πασσαρα με mail και πολυ το φχαριστηθηκα.Αληθεια τα αυγα ο ΛΟΒ πως τα τρωει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τη συμμετοχή μου στη συνέλευση της προηγούμενης Πέμπτης, οφείλω να ομολογήσω ότι προβληματίστηκα έντονα ως προς τα εξής: 1) Σύσταση του προεδρείου και κυρίως έντονη παρουσία συναδέλφων που αυτή τη στιγμή είναι συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ. Κατανοώ την αγωνία των ιατρών του ΙΚΑ όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον και το μέλλον των "κεκτημένων" τους. Εδώ όμως παλεύουμε για το μέλλον του κλάδου συνολικά και εν πάση περιπτώσει ΟΛΩΝ των παιδιάτρων. 2)Με ποιο σκεπτικό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στον "επαίσχυντο και κατάπτυστο" ΕΟΠΠΥ, όσο θεωρείται αυτονόητο ότι οι σημερινοί ιατροί του ΙΚΑ θα συμβληθούν μαζί του; 3)Οι αγώνες για την ανατροπή οποιουδήποτε καθεστώτος έχουν αποτέλεσμα όταν ξεκινούν από μηδενική βάση. Διαφορετικά, όταν ξεκινά ο καθένας με αφετηρία την κεκτημένη σχέση του με το καθεστώς, είναι μονόδρομος η διάσπαση και η αποτυχία.
    Έχω μόνο καλά λόγια και αγωνιστικούς χαιρετισμούς για τους συναδέλφους που ως στιγμής επωμίζονται το δυσβάσταχτο έργο του συντονισμού της όλης προσπάθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαμπη

    Να ξεξαθαρισω αρχικα οτι δεν ειμαι γιατρος του ΙΚΑ καθως και οτι θεωρω πως εχουν υπαρξει συναδελφοι , γιατροι του ταμειου, που κατα το παρελθον χρησιμοποιησαν την πρωινη (κακοπληρωμενη) δουλεια τους προωθωντας το ιδιωτικο τους ιατρειο, μη συνταγογραφωντας φαρμακα συναδελφων......τα ξερουμε ολοι αυτα.

    ΑΠΛΑ 2 πραγματα
    1. Οπως δεν ανεχομαι να με βαζουν στο ιδιο τσουβαλι με γιατρους που "τα παιρνουν" γιατι ποτε μου δεν τα πηρα, ετσι δε δικαιουμε να βαλω στο ιδιο τσουβαλι ολους τους γιατρους του ΙΚΑ. Στην περιοχη του ιατρειου μου για παραδειγμα, ο συναδελφος ειναι αψογος.
    2. Δε νομιζω οτι ειναι καταλληλη στιγμη να μπουν εριδες και διαχωρισμοι αναμεσα μας, γιατι αυτο θα μας τελειωσει. Αλλωστε, δε μπορω να ζητησω απο ενα συναδελφο να παραιτηθει απο τη θεση του στο ΙΚΑ. Δεν ειναι λογικο.
    ΑΠΑΙΤΩ ομως, εφοσον θελει να ειναι μελος του σωματειου μας ( και εφοσον το σωματειο αποφασισει ) να μην εχει συμβαση στο ιδιωτικο του ιατρειο.

    Πραγματικα ελπιζω οτι καναμε μια δυνατη αρχη ως εδω, ειναι ομως μονο η αρχη, εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.
    Εμποδια, απογοητευσεις και τρικλοποδιες θα βρουμε. Αυτο που χρειαζεται ειναι να εμπιστευτουμε ο ενας τον αλλον (δυσκολο, το ξερω) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΜΕ οποιον πρεπει.

    Γιατι αν το καναμε συλλογικα τα χρονια που περασαν, και απομονωναμε γιατρους που ξεραμε πως διπλα μας φακελωνονταν, διναν φαρμακα χωρις απολυτη ενδειξη, βαζαν αμφισβητουμενα χειρουργεια η καθυστερουσαν αλλα......τωρα δε θα ηταν η λεξη γιατρος συνωνυμη με την αναξιοπιστια (για να μη χρησιμοποιησω αλλες λεξεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συναδελφοι νομιζω οτι ο Νικος πιο πανω τα ειπε ΟΛΑ. Αν δεν καταλαβουμε αυτα δεν εχουμε τιποτα και ο Θεος μαζι μας ή με τον καθενα χωριστα αν ετσι το θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συναδελφε babisdoc το σωματειο μας αφορα ολους τους ελευθεροεπαγγελματιες παιδιατρους ανεξαρτητα απο το αν εργαζονται στο ικα τεβε ιδ κλινικη η express cervice κλπ .Προβληματιστηκες για την συνθεση του προεδρειου του σωματειου???και την ΕΝΤΟΝΗ παρουσια σαυτο ιατρων ικα??? οφειλω να σε ενημερωσω οτι απο την επταμελη συντονιστικη επιτροπη μονο ενας [εγω] εργαζεται στο ικα[αν πρεπει να απολογηθω γιαυτο].Οσον αφορα τα κεκτημενα των ιατρων του ικα ουδεμια σχεση εχουν με το σωματειο μας[υπαρχει ο ΣΕΥΠΙΚΑ γιαυτο].Επισης συμβεβλημενοι ιατροι δεν υπαρχουν στο σημερινο καθεστως του ικα.Οσοι υπηρχαν ειχαν συμβαση μισθωσης εργου και εχουν ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ???[Τετοιου ειδους συμβασεις προβλεπει το νεο νομοσχεδιο με τον ΕΟΠΥΥ]Οσοι εργαζονται ακομη ειναι μονιμοι η συμβασιουχοι αοριστου χρονου με 15 και πλεον χρονια υπηρεσιαςΣυναδελφε αυτου του ειδους οι διαχωρισμοι βοηθησαν τους εκαστοτε υπουργους υγειας στο ''ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ''Αγωνιζομαστε ολοι μαζι για ενα σκοπο.ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ.Αν εχω παρεξηγησει τις προθεσεις των λογων σου, ζητω εκ των προτερων συγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συναδελφοι δεν εχει νοημα να εξηγει ο ενας στον αλλο τι εννοει και να απολογειται για πραγματα που δεν αλλαζουν!Ας κανουμε κατι ολοι μαζι για αυτα που αλλαζουν!Μπορουμε?Δωσαμε ολοι εξουσιοδοτησεις για καταγγελια/αναστολη?Γιατι δεν στελνουμε μια ανακοινωση στα ΜΜΕ να πουμε οτι το καναμε...και οτι ειμαστε ενωμενοι ωστε... να νρεπονται(!)αυτοι που δεν συμμετεχουν,αυτοι που κοιτουν να κανουν "αρπαχτες"την ωρα που οι υπολοιποι αγωνιζομαστε να πεισουμε τους γονεις οτι δεν ειμαστε οι"κακοι"της ιστοριας απλως...δεν παει αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι έχεται απόλυτο δικιο και αυτή πρέπει να είναι η επόμενη κίνησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ σωστα τα λες ανωνυμε συναδελφε/ισσα. Εσεις λοιπον που υπογραψατε την εξουσιοδοτηση καταγγελιας πρεπει να παρετε τηλεφωνο τους διπλανους σας ακομα και αν δεν τους ξερετε ακομα και αν δεν ξερετε αν εχουν υπογραψει για να πεισετε οσους ειναι διστακτικοι ακομα. Μονο ετσι θα προχωρησει το θεμα. Ειμαστε πια η πλειοψηφια και αν υπολογισουμε οσους δεν εχουν συμβαση με τον ΟΠΑΔ ειμαστε μεγαλη πλειοψηφια. Και να θυμαστε δεν ειμαστε μονοι. Οι παιδιατροι σε ολη τη χωρα προσπαθουν να κανουν ο,τι και εμεις. Αργα ή γρηγορα οι καταστασεις θα τους πεισουν ολους και θα πεισουν και τον κοσμο.
    Καλο Πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις σ' αυτή την οθόνη δείχνει αν μη τι άλλο το ενδιαφέρον μας και τη σημασία ύπαρξης αυτού του blog. Χαίρομαι που κανείς δεν παρεξήγησε τα λόγια μου κι ως εκ τούτου θέλω και πάλι να καταθέσω την αγωνία μου για το πόσο ευάλωτο μπορεί να καταστεί ένα κίνημα επιστημόνων όπως το δικό μας απέναντι στα μύρια όπλα των αλεπούδων του πολιτικοσυνδικαλιστικού κατεστημένου της χώρας μας. Οι μάγοι αυτοί των εντυπώσεων αντιλαμβάνονται τα σημεία των καιρών πολύ πριν τα υποψιαστεί το κοινό αίσθημα και ήθος, γι' αυτό συνάδελφοι ας είμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί και ξεκάθαροι στους στόχους, τις επιδιώξεις και τις συμμαχίες μας. Καλή δύναμη σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Christina, έχουμε κουβεντιάσει και ξέρεις την άποψή μου για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να πείσουμε τους διπλανούς μας στο θέμα της καταγγελίας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να συλλέγει ό,τι θέλει (γραμματόσημα, τηλεκάρτες κλπ). Ως εκ τούτου δεν θίγομαι διόλου αν ο διπλανός μου επιμένει να συλλέγει ΟΠΑΔόχαρτα. Αργά ή γρήγορα οι καταστάσεις θα τους πείσουν όλους, όπως λες κι εσύ. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερωθούμε όλοι για το εργασιακό μας μέλλον και να ενημερώσουμε έντιμα και καθαρά αυτούς που ενδιαφέρονται. Η αδιαφορία δεν μετατρέπεται σε ενδιαφέρον με μια υπογραφή της μισής καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατα την διαρκεια του συνεδριου συζητησα με αρκετους συναδελφους για τις εξελιξεις στην υγεια αλλα και το πως βλεπουν τον νεο φορεα ΕΟΠΥΥ.Θελω να καταθεσω αποψεις συναδελφων που πραγματικα με εξεπληξαν.1.΄΄τους λοιπαμαι τους ασφαλισμενους του ΟΠΑΔ πως θα αρχισουν να μας πληρωνουν οι καημενοι΄΄Συναδελφοι οσοι απο εσας εχετε τον ιδιο προβληματισμο ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ.Οι ασφ ΟΠΑΔ σας λυπηθηκαν οταν τους ενημερωνατε εδω και πολυ καιρο οτι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ?Οτι συνεχιζετε και τους εξεταζετε γνωριζοντας οτι πιθανον να μην πληρωθειτε ποτε?και αν πραγματικα εχετε τοσο ανιδιοτελη συναισθηματα τοτε γιατι πληρωνεστε κανονικα απο τους υπολοιπους πελατες σας. αυτους δεν τους λοιπαστε?ειλικρινα λοιπαμαι που ακουγομαι τοσο σκληρη ομως θεωρω οτι αυτος ο προβληματισμος σας ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ στην αρνηση σας να συμμετεχετε στην ΑΝΑΣΤΟΛΗ.2΄΄παραμενω στον ΟΠΑΔ εως οτου γινει ο ΕΟΠΥΥ για να δω αν μας παρουν αυτοματα συμβασιουχους΄΄Συναδελφοι αυτο δεν ειναι μονο δικαιολογια αλλα και ΑΓΝΟΙΑ.ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ.Ολες οι υπαρχουσες συμβασεις θα λυθουν αυτοματα με την εφαρμογη του ΕΟΠΥΥ και θα γινουν νεες τυπου ΟΑΕΕ.Τι σημαινει αυτο? θα δεχεσται στα ιατρεια σας το 85% των πελατων σας με αμοιβες ΟΑΕΕ[680 ευρω η και 1000 αν υπερβαλλουμε λιγο]και στην συνεχεια απο που θα εχετε εσοδα? απο το υπολοιπο 15% που σιγα σιγα θα ενταχθει κιαυτο στον ΕΟΠΥΥ συμφωνα με το νομοσχεδιο? 3΄΄πως να κανω αναστολη οταν ο διπλανος μου δεν κανει΄΄Εδω συναδελφοι η απαντηση ειναι Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.Αν η αξιοπρεπεια μας μας επιτρεπει να πεταμε τοσα χρονια σπουδων και να συνεχιζουμε να αμοιβομαστε λιγοτερο απο την καθαριστρια [δεν θιγω το επαγγελμα αντιπροσωπευτικα το αναφερω]τοτε ΝΑΙ ας ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΑΣ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ γιατι ο διπλανος μας δεν εκανε αναστολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή