Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των ιδιωτών γιατρών (συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ) από την Διοίκηση του ΟΠΑΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείαςκαι Οικονομικών, όσον αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, που καθυστερούν περισσότερο από ένα χρόνο.

Χαρακτηριστικό σημείο εξαπάτησης, αποτελεί η πρόσφατη εντολή του Πρόεδρου του Δ।Σ। του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτη (8-4-2011), σύμφωνα με την οποία παραπέμπεται στις καλένδες η αποπληρωμη των δύο μηνών, για τους οποίους υποτίθεται ότι είχαν τα χρήματα, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για την διαδικασία έκδοσης των ενταλμάτων ।

Φτάνει πια η κοροϊδία, ο ευτελισμός και η απαξίωση των γιατρών!

Οι γιατροί, μέλη του Συλλόγου μας, είναι πλέον αποφασισμένοι για το αυτονόητο. ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011। Γι’ αυτόκαλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν προσκομίσει τις αντίστοιχες εξουσιοδοτήσεις, να το κάνουν μέχρι την Κυριακή17-4-2011, σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ।

Επιπρόσθετα, άλλα χαρακτηριστικά σημεία εξαπάτησης, αντίστοιχα στον Δημόσιο Τομέα, αποτελούν: η ευθεία καταστρατήγηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση Λοβέρδου-Σαχινίδη για πλαφόν στις πρόσφατες εφημερίες καθώς και ο εμπαιγμός που έχουν υποστείοι Νοσοκομειακοί Γιατροί για τις νομοθετημένες 2000 νέες θέσεις γιατρών ΕΣΥ, για το πρότυπο εφημερίας, για τα αυτοτελή ΤΕΠ।

Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστάσε μια τραγική πραγματικότητα: Οι ελλείψεις υλικών αδρανοποιούν κάθε δυνατότητα να εκτελούνται ιατρικές πράξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία, εξωθώντας τουςπολίτες να τα αγοράζουν μόνοι τους, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με υπέρογκες και καταστροφικές δαπάνεςυγείας।

Για το Δ।Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

3 σχόλια:

  1. Σε ανάλογη κίνηση προχώρησαν και οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες του νομού Λασιθίου. την ανακοίνωσή τους προς το ΙΚΑ μπορείτε να την βρείτε στην διεύθυνση http://www.islasithiou.gr .
    Νομίζω ότι σε ανάλογη κίνηση θα πρέπει να προχωρήσουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή