Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο ΟΠΑΔ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ??????

Με επιφύλαξη να σας ενημερώσω ότι μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ο ΟΠΑΔ θα μας εξοφλήσει για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τους προηγούμενους μήνες.
Το γράφω σήμερα (το έμαθα χθες βράδυ) , ενόψει της Γενικής μας Συνέλευσης αύριο .

ΑΝ εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ τότε το επιχείρημά μας ότι μένουμε για μήνες απλήρωτοι, παύει να υπάρχει ή παύει να είναι πειστικό.

Σε αυτή την περίπτωση ίσως πρέπει να επικεντρωθούμε στη χαμηλή αμοιβή μας
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ που θα μας φορεθεί καλοκαιριάτικα....
Εκεί θα "παιχτούν" όλα πιστεύω.

Καλή μας Συνέλευση αύριο

8 σχόλια:

  1. Το θεμα τωρα πια δεν ειναι αν θα μας πληρωσει. Απο τοτε που ξεκινησε αυτη η προσπαθεια πριν 4 μηνες εχουν αλλαξει ολα δραματικα. Αν χασουμε τωρα τη μαχη με τον ΟΠΑΔ τον πολεμο με τον ΕΟΠΥΥ τον εχουμε ηδη χαμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τη Χριστίνα αν και το θέμα πληρωμών δε νομίζω ότι λήγει με 2 μηνες όταν μας χρωστάν όλο το 2010 και σύμφωνα με το νόμο δε μας διασφαλίζουν το ποτε , πως και με τι τρόπο θα πληρωθούμε (πχ ομόλογα). Είδη ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να μπαίνουν στο παιχνίδι, παρέχοντας όχι μονο εργαστηριακά αλλα και παροχές υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στάση μας πρέπει να είναι ΑΝΕΝΔΟΤΗ βρε παιδιά, ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ του 2010!! Πώς να μας πάρουν στα σοβαρά και να διεκδικήσουμε στοιχειώδη διάλογο, όταν μόνο με 1-2 μήνες ''τάξιμο'' ξαναμπαίνουμε σιωπηλά σε εκείνη τη ... στοιχειωμένη θέση του χαρτακίου; Εξάλλου, στη συνέλευση πρέπει πια να θέσουμε προτάσεις για ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ διεκδικήσεις, όπως 1) το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ΟΛΟΥΣ, συμβεβλημένους και μη, και 2) το ΟΧΙ μας στη σύμβαση των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ κλινικών πχ με τον ΕΟΠΥΥ..κά.
    Ας προχωρήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργία
    τα 2 που ενδεικτικά αναφέρεις δεν προκειται να τα παρουμε. Το αποκλείω.
    Εμείς ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ. Αν γίνεται κανείς μας. Ετσι λύνεται και το θέμα του ΟΠΑΔ, ο οποίος θα ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ.

    Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗς ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΟΜΙΖΩ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.ΧΡΥΣΑ ΑΠΟ ΘΕΡΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η παραπάνω ανάρτηση αφαιρέθηκε γιατί χρησιμοποίησε γλώσσα που δεν ταιριάζει στο ιστολόγιό μας. Αυτό θα γίνεται και με κάθε άλλη ανάρτηση που περιέχει υβριστικές εκφράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω την αίσθηση ότι ως λειτουργοί της υγείας θα πρέπει να έχουμε άποψη συνολικά για το Σύστημα υγείας και να την καταθέτουμε μέσω των σωματείων μας, τα οποία σημειωτέον άργησαν ΠΟΛΥ να συσταθούν. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να αναλωθούμε μόνο στο (άκρως σημαντικό βεβαίως) ζήτημα της αμοιβής μας, το οποίο χρησιμοποιείται από το κράτος για να μας χειραγωγεί και φυσικά να στρέφει τον κόσμο εναντίον μας. Ως παράδειγμα καταθέτω το ερώτημα: εφόσον τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά, δεν θα έπρεπε να συνταγογραφούνται ελεύθερα από ΟΛΟΥΣ τους παιδιάτρους που ασκούν νομίμως το επάγγελμα, ανεξαρτήτως συμβάσεων; Ποιος παρεμποδίζει αυτού του είδους την ισοτιμία στην υπογραφή; Είναι μόνο το κράτος;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή