Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Nέα επιστολή ΦΣΑ προς ΟΠΑΔ 7/4/11

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τους βραδείς ρυθμούς προώθησης των πληρωμών μας, για διαφόρους λόγους που δεν αποτελούν αρμοδιότητα μας, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν όσα μας υποσχεθήκατε την περασμένη Δευτέρα, κατά τη συνάντησή μας στο γραφείο σας।


Κατά το σύνηθες, η κυβέρνηση έδωσε βιαστικές υποσχέσεις και δεσμεύτηκε για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει। Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει, δεδομένου ότι θα έπρεπε ο ΟΠΑΔ για την Αττική, να βγάλει 15।000 περίπου εντάλματα (3।000 φαρμακεία Χ 5 μήνες), μέσα σε διάστημα 20 ημερών। Παρόλα αυτά, ο Φ।Σ।Α। κατανοώντας το πρόβλημα των ασφαλισμένων, το οποίο δημιούργησε ο Οργανισμός σας μαζί με την Κυβέρνηση, αναστείλαμε την κινητοποίηση μας ευελπιστώντας στην υλοποίηση των υποσχέσεων σας. Εν όψει του Δ.Σ. το οποίο συγκαλούμε αύριο, αλλά και του Συνεδρίου του Hellas Pharm που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 9-10/4/2011, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα εξοφληθούμε όλα τα υποσχεθέντα εντός Απριλίου, καθώς επίσης και τα επιτροπικά εντάλματα , τα οποία αφορούν τις οφειλές του Ταμείου σας μέχρι τον Οκτώβριο 2010.


Η πληροφόρηση που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η εβδομάδα που διανύουμε περνά χωρίς να πληρωθεί σχεδόν κανένας φαρμακοποιός και δεδομένου ότι η μεθεπόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα του Πάσχα, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν θα αποτελεί έκπληξη για εμάς να μην πληρωθούμε, θα θέλαμε όμως να γνωρίζετε ότι και τα περιθώρια της υπομονής μας έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είμαστε, δυστυχώς, στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ανάλογα με την πορεία των πληρωμών μας τις προσεχείς μέρες, θα αντιδράσουμε κάνοντας εκ νέου άρση της πίστωσης για το Ταμείο σας, χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις και χωρίς να περιμένουμε την τελική έκβαση των πληρωμών μας την 30η Απριλίου। Μετά τιμής,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων/νος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου