Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αναστολή σύμβασης με τον ΟΠΑΔ




Ο ΟΠΑΔ είναι πλέον και επίσημα ενημερωμένος για την αναστολή της σύμβασης στην οποία έχουμε προχωρήσει, σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο πουτου έχει αποσταλεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης .

21 σχόλια:

  1. Παρακολουθώ τη σελίδα σας, είμαι φοιτητής Ιατρικής του Α.Π.Θ.
    Μακάρι και η δική μου γενία να αποδηχθεί τόσο δυναμική όσο η δική σας. Ξεκινήσαμε την Ιατρική με όνειρα για αξιοπρεπή άσκηση του επαγγέλματος. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δε θα μας αναγκάσει να ξενιτευτούμε για να επιβιώσουμε.

    -δεν ξέρω για τον ΛΟΒ αλλά η ΔΙΑΜΑΝ τα προτιμά σφιχτά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Γιωργο

    Χαιρομαι πολυ που συναδελφοι φοιτητες μας διαβαζετε! Τα μεγαλα ζορια θα τα νιωσετε κυριως εσεις. Δυστυχως. Οποτε ειναι σημαντικο πρωτον να ειστε ενημερωμενοι, δευτερον να ειστε ενεργοι και ΚΥΡΙΩΣ να ασκειτε καλη ιατρικη. ( πω πω, ακουγομαι σα συνταξιουχος, lool)

    Καλωσηλθες στο ιστολογιο και να ερθεις και σε μια συναντηση μας να μας ακουσεις και να σε ακουσουμε κι εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετίζουμαι τον φοιτητή της Ιατρικής Γιώργο. Νάξερες πόσοι από εμάς νοσταλγούμαι τα φοιτητικά μας χρόνια !!! Τα όνειρά σας να τα έχετε, να προσπαθήσετε να μην χάσετε τον στόχο σας και την αξιοπρέπειά σας. Σε μερικά χρόνια θα είμαστε …… πελάτες σας. Καλό πτυχίο και καλή σταδιοδρομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μελλοντικε συναδελθε Γιωργο ο αγωνας που δινουμε σημερα μακροπροθεσμα αφορα εσας την νεα γενια ιατρων.χαιρομαστε που ηδη αρχισατε να ενημερωνεστε νωρις για ολα αυτα που σχεδιαζουν για το μελλον σας.ΚΑΛΟ ΠΤΥΧΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όνειρα δεν χρειάζονται.
    Πρέπει να ζήσεις γερά πατημένος στην πραγματικότητα.
    Με όνειρα το ενοίκιο δεν πληρώνεται.
    Με όνειρα δεν βλέπεις 10 άτομα την ημέρα και στο τέλος καταλήγεις με 10 "ΟΠΑΔοχαρτα" στη τσέπη σου.
    Με όνειρα δεν μπορείς να "κατεβάσεις" των ΔΥ της Ελλάδος από τη βελόνα του "δωρεάν" συστήματος υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι γίνεται όταν ,ενώ έχουμε αποφασίσει αναστολή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ,συνάδελφος λίγα μέτρα πιο πέρα απο το ιατρείο μου συνεχίζει και εξυπηρετεί κανονικά ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μηπως ηρθε η ωρα για μια νεα εκτακτη γενικη συνελευση οπου θα ηταν φρονιμο οσοι δηλωνουν αναστολη να το κανουν και ενυπογραφα μπροστα σε ολους ωστε να ξερουμε "τι κανει οδιπλανος μας"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι , αλλά πέρα από αυτό νομίζω ότι εφόσον είναι απόφαση του σωματείου κατά πλειοψηφία θα πρέπει όσοι δεν συμμορφώνονται να έχουν κυρώσεις. Δεν μπορεί εγώ να μην κάνω σύμβαση με το ΙΚΑ , να μην βλέπω δωρεάν ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και ο άλλος δυο τετράγωνα παραπάνω να τα κάνει όλα αυτά χωρίς καμμία συναδελφική αλλυλεγγύη και χωρίς καμμία συνέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύη δυστυχώς κυρώσεις δε μπορούμε να επιβάλλουμε ούτε εμείς ούτε ο ιατρικός σύλλογος. Η δύναμή μας έγκειται στη συλλογικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι η υπόθεση με τον ΟΠΑΔ έχει τελειώσει.
    Αν κάποιοι ακόμη επιμένουν στο χαρτάκι απλά θα τους μείνει η δουλειά ( γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε τα δεδουλευμένα όπως φαίνεται) και παράληλα βάζουν υποψηφιότητα για αντισυναδελφική συμπεριφορά έναντι των υπολοίπων.
    Δεν μπορούμε φυσικά να υποχρεώσουμε κανέναν και για οτιδήποτε. Δεν θα «δικάσουμε» κανέναν.
    Προσπαθούμε να βρούμε μια συνισταμένη ΚΟΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Για όλους όμως.
    Μεταφέρω μια παράγραφο που έγραψα και χθες στο σχόλιο για την
    ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΑΠΟ 1-5-2011

    Μπράβο στους φαρμακοποιούς.
    Εμείς οι γιατροί ( 70.000 σε όλη τη χώρα, ζωή νάχουμε ), δεν μπορούμε να συνενοηθούμε, μας λείπουν τα όργανα εκείνα που θα έπρεπε να παίρνουν τις αποφάσεις για όλους μας για τις σχέσεις μας με ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και άλλα ευαγή ταμεία.
    Και μη χειρότερα δηλαδή, (βλέπε ΕΟΠΥΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πράγματα είναι απλά- η επιτυχία ενός οργανισμού σαν το ΕΟΠΥ θα εξαρτηθεί πλήρως από το πόσο ιατροί θα θέλουν να συμμετάσχουν μέσα. Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα με τους συμβεβλημένους με το ΕΤΑΑ, και θα καταλάβετε πως οι περισσότεροι συνάδελφοι ένα μιλάνε, άλλο υπογράφουν και άλλο κάνουν στην πράξη.

    Στην παρούσα φάση, ο Ιατρικός κλάδος στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι σε κατάσταση να δρα ενωμένος. Η διάσπαση των "συλλόγων" μέσο δημιουργίας διαφόρων "ομοσπονδιών" δεν οδηγεί πουθενά, επειδή με αυτό το τρόπο τα πράγματα "καλύτερα" δεν θα οργανωθούν.

    Εαν δεν σταματήσει η ανεξέλεγκτη "παραγωγή" ιατρών στην Ελλάδα, το μέλλον είναι μέλλον με μισθούς/αμοιβές κατώτερους ενός κουρέα.

    Άλλη πλευρά

    * ο Έλληνας πολίτης μισεί γενικά τους Ιατρούς και το επάγγελμά μας. Και λόγο πλύση εγκεφάλου, και λόγο την απίστευτη διαφθορά στο ΕΣΥ. Δεν θα μας ενοχλούσε εάν οι αμοιβές μας ήταν αμοιβές Γερμανίας/ ΗΠΑ.
    * Για τον 'Ελληνα πολίτη, η δουλειά μας δεν κοστίζει τίποτα. Ο πολίτις αυτός πληρώνει μόνο τις" φίρμες" και όχι γιατί τους γουστάρει- επειδή είναι "στη γωνιά" εκει, και το πράγμα δεν πάει πουθενά, εάν δεν πληρώσει. Μετά επειδή πλήρωσε, ψυχολογικά βλέπει κάθε μια άχρηστη "φίρμα" σαν θεό, και εμάς σαν σκουπίδια για συνταγογράφηση μόνο.
    * Η παιδιατρική στην Ελλάδα είναι η ποιο υποβαθμισμένη ειδικότητα. Και από άποψη αμοιβών, και από άποψη εκτίμησης. Είναι η μόνη ειδικότητα χωρίς πράξεις στις αμοιβές, είναι η μόνη ειδικότητα που οι άθλιοι μπορούν να μας βρίζουν ελεύθερα και δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τόσοι είμαστε συνάδελφε τώρα δεν μπορούμε να μειωθούμε, αν έχεις καμία καλύτερη ιδέα γιατί δεν την προτείνεις. Εμείς αυτό σκεφτήκαμε για να δράσουμε και μέχρι τώρα νομίζω ότι οι παιδίατροι πρωτοστατούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συναδελφε stephen θα διαφωνησω καθετα μαζι σου.οι παιδιατροι χαιρουν της εκτιμησης του κοσμου και αυτο επιβεβαιωνεται καθε μερα που μας εμπιστευονται τα πολυτιμοτερα ατομα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.Οι ομοσπονδιες η τα σωματεια ΕΝΩΝΟΥΝ τις ομαδες ειδικοτητων ωστε να ειναι πιο ευελικτες συλλογικα εφοσον αφενος ειμαστε ως ιατροι γενικα πολλοι και αφετερου διασπασμενοι σε διαφορετικα συμφεροντα.επισης ειναι αδικο για την πλειονοτητα των ιατρων του ΕΣΥ να τους αποκαλεις διεφθαρμενους.Αυτην την διαφθορα που ενοεις[δεν αμφιβαλω οτι μεμονομενα μπορει να υπαρχει]την καλλιεργουν καθημερινα οι υθιοντες μεσω των ΜΜΕ ωστε να απαξιωνεται το επαγγελμα μας καθε φορα που θελουν να περασουν ενα αντιιατρικο νομο.αυτην την καραμελα ας μην την πιπιλαμε κι εμεις.Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και στην συγκεκριμενη περιπτωση το κεφαλι σιγουρα δεν ειναι οι γιατροι σε ολο το συστημα υγειας.Οσον αφορα τις αμοιβες μας θα συμφωνησω μαζι σου εξαλλου για να τις διαφυλαξουμε αξιοπρεπεις αγωνιζομαστε και με τον σημερινο ΟΠΑΔ και τον αυριανο ΕΟΠΥΥ.Λοιπαμαι πραγματικα για τους συναδελφους παιδιατρους που συνεχιζουν διασπαστικα και δεχονται χαρτακια χωρις αντικρυσμακαιεξεταζουν με εξευτελιστικεςλιστες ασφαλισμενους ικα.Ελπιζω οτι γρηγορα θα κατανοησουν οτι αυτες οι πρακτικες ειναι που διογκωνουν την κυνικοτητα του υπουργου να υποστηριζει οτι εχει ιατρους στη διαθεση του να περασει οτι νομο ΄΄γουσταρει΄΄και εννοει βεβαια τον πιο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχετε όνειρα και ψευδαισθήσεις ακόμα... . Δεν είναι και κακό. Δεν δουλεύει όμως στην Ελληνική πραγματικότητα.

    Δεν σου "εμπιστεύονται" τίποτα. Στη πρώτη δύσκολη περίπτωση θα σε εγκαταλείψει το 80-90% από τα περιστατικά σου, στα οποία έδωσες τόσα. Θα πάνε να "προσκυνάνε" στην επόμενη "φίρμα" με τρεις γραμματεύς, πληρώνοντας αδρά, ενώ σε εσένα θα λένε παραμύθια πόσο "φτωχοί" είναι. Και θα τσακώνονται μαζί σου μέρα-νύχτα για 20 ευρώ. Η εάν συναντήσεις δυσκολίες σε ένα περιστατικό, θα είσαι τελευταίως που θα ακούσουν, τριγυρίζοντας όλες τις "φίρμες" και ομοιοπαθητικούς. Και μετά θα σου πουν "Εμείς με σένα δεν έχουμε προσωπικές σχέσεις". Και ας τους έχεις μεγαλώσει 3 παιδιά με το "χαρτάκι" μόνο, ενώ αυτοί άλλαξαν τρία αυτοκίνητα εντωμεταξύ.

    Το Ελληνικό ΕΣΥ είναι σύμβολο της διαφθοράς- εκεί δεν παίρνει ΜΌΝΟ αυτός, που δεν μπορεί να πάρει- Διευθυντές η προσωπικό σε θέσεις κλειδιά, όχι μόνο παίρνουν- παίρνουν αδρά. Τώρα- εάν περιμένεις στην Ηγουμενίτσα κάποιος να παίρνει? ε, δεν παίρνει. Νευροχειρουργική στην Ηγουμενίτσα δεν υπάρχει. Ούτε καρδιοχειρουργική.
    Στην πράξη, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σοβαρό από εγχείρηση η εξειδικευμένες επεμβάσεις, χωρίς "φακελάκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. νννννννννννννν......νάνι ΕΛΛΑΔΑ-ΕΛΛΑΔΑΡΑ με όλα τα ψευτο-επίμαχα νομοσχέδια σου.Η καταστροφή έχει ήδη επέλθει.Χρειάζεται αναγέννηση απο την τέφραμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι την αναλγησία του κράτους. Αν και οι παιδίατροι έχουν δίκιο, το χάνουν με την συμπεριφορά τους. Θα έπρεπε με άλλο τρόπο να διεκδικήσουν τα λεφτά τους και όχι να τιμωρούν τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Με αυτές τις συντεχνιακές συμπεριφορές θα στρέψουν τον κόσμο εναντίον τους. Εκτός και αν νομίζουν ότι υπάρχει κόσμος που θα τους πληρώνει 40 ή 50€ την επίσκεψη, σε καιρούς που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήπως το σχόλιο είναι μικροκομματικό? Και όταν οι ασφαλισμένοι δεν έχουν πρόβλημα εσύ γιατι προβληματίζεσαι? από κει και πέρα σε παραπέμπω στη συνέντευξη συναδέλφου στημ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    http://makthes.gr/news/reportage/73154/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λυπάμαι αλλά συμφωνώ με τον ανώνυμο "πελάτη" που έχει δίκιο να γκρινιάζει. Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάτε το σαμάρι.

    Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τα διπλά ΟΠΑΔόχαρτα στην κάθε επίσκεψη και διάφορα τέτοια που κάνει σε μεγάλο ποσοστό η "επιστημονική" σας κοινότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι γιατροί είναι ο μόνος επαγγελματικός χώρος που μπορείτε να τα κάνετε αυτά κύριοι ασφαλισμένοι.
    Δεν μπορείτε να τα κάνετε ούτε στο χασάπη, ούτε στον ηλεκτρολόγο, ούτε στον μηχανικό! Εκεί πηγαίνετε και τα στάζετε κανονικά.
    Σας ενημερώνουν οι γιατροί των παιδιών σας ότι σας εξετάζουν ουσιαστικά 1,5 χρόνια ΔΩΡΕΑΝ και έχετε να πείτε κι από πάνω;
    Δε φταίτε εσείς για το ταμείο σας, ΟΚ, φταίνε οι γιατροί?
    Μπορείτε να πάρετε με πίστωση από το μπακάλη σας, από το μπακάλη σας φασόλια και να του τα χρωστάτε για 1,5 χρόνια???
    Μπορείτε να πάτε στο κομμωτήριο και να της πείτε της κομμώτριας θα σου τα χρωστάω?
    Μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητο από το μηχανικό αν δεν τα ακουμπήσετε επιτόπου???
    Γιατί θέλετε να το κάνετε στους γιατρούς?
    Που τους ενοχλείτε όποτε θέλετε, χαράματα και ξημερώματα και Χριστούγεννα και Πάσχα και που στο κάτω κάτω ασχολούνται με την υγεία των παιδιών σας?
    Ξέρεις πόσο χρόνο αφιερώνει ο γερμανός ή ο άγγλος παιδίατρος στην εξέταση και πόσο θέλει για να τον βρείς στο τηλέφωνο???
    Και κοτσάρετε κι ένα λειτούργημα στο τέλος σα να έχουν υπογράψει οι γιατροί κανένα χαρτί ότι είναι ιεραπόστολοι.
    ΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι καλύτερα, δε ξέρω Γιάννη κανέναν ασφαλισμένο που να λέει το χαρτάκια του Δημοσίου ΟΠΑΔόχαρτα..., μόνο γιατροί τα λένε έτσι...
    Μήπως ο γνωστός ορθοπεδικός?
    Ντύθηκε ο λύκος αρνί??
    ΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή