Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_26_2011.pdf

10 σχόλια:

  1. παιδια παλι μας πρόλαβαν οι εξελίξεις.Τι θα κάνουμε τώρα, γιατί ουσιαστικά υπαγόμαστε στον ΕΟΠΥ με αυτή τη ρύθμιση ,μέχρι νεοτέρας.΄Εχει νόημα να μην μπω π.χ εγώ στο σύστημσ όταν γύρω μου είναι 4-5 παιδίατροι που το αποδέχονται;Αρα πρέπει να συννενοηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μας πρόλαβε καμία εξέλιξη. Η στάση μας για το ΙΚΑ είναι η ίδια με την πρώτη ανακοίνωση στις 7/2/2011. Αν τώρα υπάρξουν συνάδελφοι που τσιμπήσουν εξαιτίας συνταγολογίων τι να πω, ας το κάνουν. Εμένα η τσέπη μου δε σηκώνει αλλα χαρτάκια. Ούτε παρέχω το προσωπικό μου χώρο στο 184 για να μου πασάρει ανεξέλεκτα οποιοδήποτε ασθενή.
    Στον ασθενή που μέχρι χθές με πληρωνε κανονική επίσκεψη γιατι με επέλεξε σαν ιατρό του ανεξαρτήτως σύμβασης, τώρα θα τον δώ τσάμπα αναμένοντας κι άλλα χαρτάκια από το ΙΚΑ? Δε μου φτάνουν τα φέσια του ΟΠΑΔ? Θα βαλω κι άλλο μπελά στο κεφάλι μου?
    ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σκέψου ότι γίνεσαι και υπάλληλος στον προσωπικό σου χώρο, το χώρο που κάθε μήνα δίνεις ένα σωρό λεφτά για να τον συντηρείς. Πρέπει να τηρείς καθημερινό ωράριο και αν δεν το τηρείς κινδυνευεις και με καταγγελία. Ωραία προοπτική για 16 Ε το άτομο και όταν πληρωθεις και με ανώτερο όριο επισκέψεων τα 80 άτομα.
    Έτσι όχι μονο δεν εξυπηρετείς τουσ πελάτες σου αλλά ούτε τον ίδιο σου τον εαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χατζηδάκης Κων/νος11 Απριλίου 2011 στις 2:14 μ.μ.

    Η γνώμη και η θέση μου είναι ότι πρέπει να ζητάμε την ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και όχι «τουλάχιστον για τα έμβόλια». Δεν κατάλαβα δηλαδή αν μας πουν να γράφουμε μόνο εμβόλια εμείς θα το δεχτούμε?? ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Πρέπει να τα ζητάμε όλα για να πετύχουμε τα μισά. Αν ζητάμε τα μισά δεν θα πετύχουμε τίποτα.
    Ότι αφορά το ΙΚΑ. Δεν πρέπει να υποκείψουμε συνάδελφοι και να δεχτούμε το «ξεροκόματο» που μας πετούν κι εμείς σαν πεινασμένοι να το φάμε. Είναι το δόλωμα για την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ. Αν συνάδελφε «ανώνυμε» σε καλέσει μετά 2 μήνες ο ΕΟΠΥΥ να υπογράψεις την αμοιβή σου με 680 ευρώ, τι θα κάνεις??? Τώρα πρέπει να ΑΠΈΧΟΥΜΕ από το σύστημα αυτό του ΙΚΑ για να κερδίσουμε αργότερα, ειδάλως αν μας βρούν διασπασμένους θα μας χορέψουν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπερθεματιζω τις θεσεις των Ιασονιδου και Χατζηδακη και θα τονισω οτι λεγοντας οχι τωρα στον ΟΠΑΔ και στο ΙΚΑ ειναι το μονο διαπραγματευτικο χαρτι που εχουμε και το καλυτερο που θα εχουμς ποτε για να επιβιωσουμε. Ουτε για κεκτημενα μιλαμε ουτε για πλουτισμο. Οι γιατροι του ΙΚΑ που θα ειναι οι πρωτη γρμμη του ΕΟΠΥΥ θα εχουν μεν το πλεονεκτημα της συνταγογραφησης αλλα δε φτανουν να καλυψουν τις αναγκες (ενοψει και της συρρικνωσης που επιχειρειται). Αν δεν αναδειξουμε τωρα το προβλημα του να μην εχει προσβαση στη συνταγογραφηση ο μη συμβεβλημενος (πχ στον ΟΠΑΔ καταγγελοντας τις συμβασεις) δε θα μπορεσουμε να διεκδικησουμε συνταγογραφηση απο ολους αργοτερα. Να συνενοηθουμε προσπαθουμε και ειναι δυσκολο να σας βρουμε ολους. Ενημερωστε το διπλανο σας μονοι σας και πειστε τον τουλαχιστον να επικοινωνησει μαζι μας αν ξερουμε που βρισκομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν μπείτε στην ιστοσελίδα medical vanillaforums.com που είναι το forum των ανεξαρτητων ιατρων και οδοντιάτρων πανελλαδικά θα δείτε ότι οι πληροφορίες τους είναι ότι τα <> των συναδέλφων που εξηπηρέτησαν ασφαλισμένους του ΙΚΑ με το νέο σύστημα παραμένουν στα ντουλάπια ,ενώ ταμείες μέσα από το ΙΚΑ δηλώνουν ότι <>. ΄Οπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει κανείς μας να υποκύψει και γιατί για ακόμη μία φορά θα πληρωθούμε με υποσχέσεις ,αλλά και διασπασμένοι δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χατζηδάκης Κων/νος12 Απριλίου 2011 στις 12:41 π.μ.

    Σημερινό περιστατικό.
    Η κουνιάδα μου πήρε τηλ. στο 184 και ζήτησε ιδιώτη ΩΡΛ στην Νεάπολη, της εθόθησαν τρία τηλέφωνα εκ των οποίων οι δύο συνάδελφοι αρνήθηκαν να την δούν μέσω ΙΚΑ, ο τρίτος την δέχτηκε.
    Σε συνομιλία που είχε μαζί του για τα τεκτενόμενα (γνωρίζοντας από εμένα τα προβλήματα των ιατρών) της είπε ότι χθες πήγε στον προϊστάμενο του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και κατέθεσε 800 χαρτάκια επισκέψεων που είχε τον προηγούμενο μήνα για να πληρωθεί. Ο προϊστάμενος τα πήρε και χύμα τα τοποθέτησε σε σακούλα μεγάλη (πιθανόν σκουπιδιών) που είχε κι άλλα μέσα, λέγοντας του ότι δεν θα πληρωθούν γιατί δεν υπάρχει κανένα διάταγμα και κονδύλι, τουλάχιστον για την ώρα.
    Ο συνάδελφος έμεινε εμβρόντητος, απογοητευμένος και είπε ότι τον τρέχοντα μήνα θα μαζέψει μόνο τα 80 και θα σταματήσει.

    ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ???

    Αν κάποιος συνάδελφος οποιασδήποτε ειδικότητας πήγε να καταθέσει χαρτάκια του ΙΚΑ σε υποκατάστημα και μας διαβάζει σε αυτό το blog ΠΑΡΑΚΑΛΩ ας μας γράψει την εμπειρία του από την κατάθεση. Θα μας βοηθήσει πολύ, θα ανοίξη πολλά ……….. κλειστά μάτια κάποιων συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστας Δακορώνιας12 Απριλίου 2011 στις 11:17 π.μ.

    Συνάδελφοι,φτάνει πια ο εμπαιγμός μας από το Ι.Κ.Α. Μας πέταξαν το δόλωμα για να τσιμπήσουμε.Δείτε στην ιστοσελίδα του ι.κ.α. μία νέα εγκύκλιο που καλεί τους γιατρούς του ο.π.α.δ. και του ο.α.ε.ε. να δηλώσουν αν επιθυμούν να εξυπηρετούν ασθενεις του ικα,προκειμένου να καταρτιστούν νέοι κατάλογοι.Η προθεσμία μάλιστα είναι μέχρι 15 απρίλη.Εμείς εδώ,οι παιδίατροι του Αιγίου,δε συμμετέχουμε σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια των κυβερνώντων που μαζί με τα τσιράκια τους νομίζουν ότι θα γίνουμε τα δεκανικια τους στον εμπαιγμό των ασφαλισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χατζηδάκης Κων/νος12 Απριλίου 2011 στις 12:50 μ.μ.

    Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας από το Αίγιο μέσω του συναδέλφου Κου Δακορώνια.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

    ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΣΚΕΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

    ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΦΕΡ ΕΙΠΕΙΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ?Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 1131?Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΑ ,ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ,ΠΟΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΩΣΤΕ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΥ!??ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ 10 ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!ΚΑΛΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΟΠΥ !ΚΑΙ ΓΩ ΠΕΙΝΑΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΧΩ !ΔΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΩΧΟΣ ΓΙΑ 80 ΧΑΡΤΑΚΙΑ 50 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΒΓΑΖΩ ΟΣΟΝΟΥΠΩ !ΔΥΣΛΚΟΛΟΤΑΤΑ ΑΛΛΑΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΙ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή