Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

Μετά από ερωτήματα σχετικά με το "γραφειοκρατικό" της αναστολής μας με τον ΟΠΑΔ :
Οταν εξετάζουμε ασθενή του ΟΠΑΔ

  • γράφουμε στο βιβλίο ασθενών το όνομα στο οποίο θα κόψουμε την απόδειξη
  • κόβουμε ΑΠΥ (π.χ. είκοσι ευρώ για πρώτη εξέταση στο ιατρείο για ανοσοποίηση)
  • γράφουμε χαρτάκι στο βιβλιάριο του παιδιού το οποίο ΔΕΝ κόβουμε (π.χ. ανοσοποίηση, πρώτη επίσκεψη)
και ο γονιός όταν πάει στον ΟΠΑΔ υποβάλλει μαζί χαρτάκι και ΑΠΥ

4 σχόλια:

  1. πανω στο χαρτακι το οποιο δεν κοβουμε,τοποθετουμε και την νεα σφραγιδα(συμβ.με ΟΠΑΔ)και γραφουμε διπλα ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ?ή δεν χρειαζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει σωστη εκτιμηση για το τι γινεται στην πραγματικοτητα.Λιγοι ειναι οι παιδιατροι που ακολουθουν τα μετρα της αναστολης συμβασης του ΟΠΑΔ και της αρνησης "συνεργασιας " με το ΙΚΑ.Εγω τα εφαρμοζω ,τα στηριζω .Αλλα ειναι καθημερινο το φενομενο ακυρωσης ραντεβου.Αρνουνται να πληρωσουν την επισκεψη.Και που πανε? Σε συναδελφους που δεν ακολουθουν τα "μετρα" .Και πρεπει να ειναι πιο πολυ απο μας που τα εφαρμοζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε και μόνο που ανέφερεσ το ΙΚΑ φαίνεται ότι δεν είσαι καλά πληροφορημένος, όσο για την αναστολή ανάρτησα σαν απάντηση τη δημοσίευση ασφαλισμένου στο tromaktiko που δε βρίσκει παιδίατρο. Τα υπόλοιπα στη ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχετε απολυτο δικιο κ.Ιασονιδου!τολμησα προ 10ημερου να παραπεμψω πελατες μου σε συναδελφους (αν εβρισκαν)που δεν κανουν αναστολη ειτε αλλους σε συναδελφους που δεχονται ΙΚΑ.Τους ειπα εξ'αρχης οτι σε ολους τους συλλογους υπαρχουν και αυτοι που δεν συμφωνουν και δεν ακολουθουν αποφασεις(ετσι το εθεσα).τωρα λοιπον 10 ημερες αργοτερα παιρνουν τηλ. για ραντεβου λεγοντας οτι 'ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ'...και ειμαι σιγουρη οτι εψαξαν και οχι μονο στα...περιξ.τυχαιο?δε νομιζω...
    ΖΑΦ.Χ''ΣΥΜΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή