Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΘ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι εκλογές της 29ης Μαΐου 2011 μπορούν να θεωρηθούν οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών. Ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος για άλλη μία φορά με σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας, οι οποίες ναρκοθετούν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του ιατρικού επαγγέλματος. Τα αυριανά Διοικητικά Συμβούλια των συλλογικών μας οργάνων (Π.Ι.Σ., Ι.Σ.Θ.) καλούνται να αφουγκραστούν την αγωνία χιλιάδων ιατρών -σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν (ιδιώτες, νοσοκομειακοί, ειδικευόμενοι, πανεπιστημιακοί) και ανεξάρτητα της ειδικότητας που έχουν (παθολόγοι, χειρουργοί, εργαστηριακοί)- και να αγωνιστούν με ενότητα και δυναμισμό για την ικανοποίηση των πάγιων διεκδικήσεων της ιατρικής κοινότητας.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πολλών να ακουστεί η φωνή τους και οι όποιες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση αύριο να γίνουν με ένα ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο, οι Παιδίατροι Θεσσαλονίκης ζητούμε την ψήφο σου και απαιτούμε:
· Την κατάλυση των συμβάσεων πείνας με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πάγια μηνιαία αντιμισθία των 600 – 700 ευρώ τύπου Ο.Α.Ε.Ε. την οποία το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί διακαώς στον αυριανό Ε.Ο.Π.Π.Υ., δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως βάση διαπραγμάτευσης.
· Την ελεύθερη συνταγογράφηση και την ελεύθερη επιλογή ιατρού ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη στην υγεία δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πειραματισμών των εκάστοτε τεχνοκρατών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τα Υπουργεία.
· Την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων και των ιδιωτικών κλινικών και άλλων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν ιατρούς, όπου θα εξασφαλίζεται η κατώτατη αμοιβή και η προστασία του εργαζόμενου ιατρού.
· Την κατάργηση του άρθρου 41 που επιτρέπει την επέκταση των ιδιωτικών κλινικών εντός των ορίων των Δήμων που είναι ήδη εγκατεστημένες ή εντός των ορίων των όμορων Δήμων ή σε απόσταση μέχρι είκοσι χιλιομέτρων από την έδρα τους, καθώς και την επέκταση του αντικειμένου τους ή τη μετατροπή αυτού. Σε αντίθετη περίπτωση η οποιαδήποτε επέκταση να γίνεται βάσει της ισχύουσας άδειας που έχουν ως νοσηλευτικές μονάδες και όχι μεμονωμένα ως εξωτερικά ιατρεία ή εργαστήρια.
· Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων - νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό- στο Ε.Σ.Υ. (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία) και στο Ι.Κ.Α., με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών ώστε να εναρμονιστούν με τους μισθούς στην Ε.Ε.
· Την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών που υπογράφηκε το 2009 με χαρακτήρα δεσμευτικό ως προς την εφαρμογή της για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
· Την αναπροσαρμογή της ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας και την αναγνώριση της ως υπερωριακής εργασίας και ως συντάξιμου χρόνου.
· Την κατάργηση της συμμετοχής του ασθενή στο δημόσιο Ε.Σ.Υ.
· Την ανακοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, των ιατρικών πράξεων και των ιατρικών επισκέψεων, ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα.
· Την αναθεώρηση του αριθμού των εισακτέων στις Ιατρικές σχολές της χώρας και τη θεσμοθέτηση ετήσιου πλαφόν στις μετεγγραφές εξωτερικού, με ταυτόχρονη σύνδεση του αριθμού των εν δυνάμει ιατρών της χώρας με τον αριθμό των θέσεων των ειδικευομένων. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια στην ειδίκευση των νέων ιατρών.
· Την επιδότηση ή τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων από τους Ιατρικούς Συλλόγους των νέων ιατρών, με σκοπό την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας.

Συνάδελφε,
Με τη συμμετοχή σου μπορείς και πρέπει να δώσεις δύναμη στους Ιατρικούς Συλλόγους. 
Σε καλούμε να ψηφίσεις στις επερχόμενες εκλογές και να επιλέξεις τους ανθρώπους που αύριο θα συνομιλούν, θα διαπραγματεύονται και θα διεκδικούν αντί για σένα. 
Κάθε ψήφος είναι πολύτιμη και κάθε φωνή, όσο μικρή κι αν είναι, πρέπει να ακουστεί. 


Μην μείνεις απλώς θεατής των επερχόμενων εξελίξεων, κανείς δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου