Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τι προέκυψε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ(Υgeianet)

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=26710

Όχι ένας ούτε δύο, αλλά 234  γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια κατήγγειλαν με επιστολή τους τη συνέχιση της δίωξης των δύο καρδιοχειρουργών στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία», η οποία έχει ως αποτέλεσμα το εν λόγω Τμήμα να παραμένει κλειστό και τα παιδιά να προωθούνται είτε στο Ωνάσειο είτε σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Πολλοί από τους γονείς παραβρέθηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ, ορισμένοι μάλιστα ταξίδεψαν από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Παρά τις κορώνες του κ. Λοβέρδου ότι οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν στο Ωνάσειο, οι γονείς κατήγγειλαν ότι τους ζητήθηκαν από 7.000 έως και 40.000 ευρώ και έθεσαν στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου τα στοιχεία τους.
Η αποκάλυψη αυτή ως γνωστόν, όταν έγινε πριν 10 ημέρες, ενόχλησε σφόδρα τόσο τον κ. Λοβέρδο όσο και τον κ. Μουσιώνη, οι οποίοι επικαλούνται διαρκώς μια ΕΔΕ φάντασμα, την οποία δεν αποκαλύπτουν ούτε στους ενδιαφερόμενους, ούτε στους νομικούς τους παραστάτες, γίνεται όμως αντικείμενο περισπούδαστων δηλώσεων από τους δύο αρχαγγέλους της κάθαρσης.
Μάλιστα η στάση της πολιτικής ηγεσίας προς τους γονιών των καρδιοπαθών παιδιών υπήρξε θρασύτατη. Ο μεν υπουργός Υγείας αποκάλεσε χυδαίους τους γονείς ενώ ο κ. Μουσιώνης αντί να διερευνήσει –ως ώφειλε- τις καταγγελίες των δύστυχων γονιών για τα υπέρογκα ποσά που καταγγέλλουν ότι τους ζητήθηκαν στο Ωνάσειο ο κ. Μουσιώνης έφτασε στο αποκρουστικό σημείο να απειλεί τους γονείς με ένδικα μέσα!!
Φαίνεται πως ο δελφίνος κ. Λοβέρδος έχει αποφασίσει ότι επικοινωνιακά του ταιριάζει ο πέλεκυς. Ανέλαβε λοιπόν από κοινού με τον υπασπιστή του να στήνουν υποθέσεις στις οποίες θα απονείμουν ταχύρυθμο δίκαιο και κάθαρση δικής τους έμπνευσης.
Η ΟΕΝΓΕ σήμερα έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν σημείο προς σημείο όλες οι σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις που υπήρξαν στην περίπτωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία». Αυτό που απαίτησαν όλοι οι φορείς από το Υπουργείο Υγείας είναι να επαναλειτουργήσει άμεσα το δημόσιο καρδιοχειρουργικό κέντρο, φροντίζοντας ταυτοχρονα για την στελέχωσή του.
Στην ίδια συνέντευξη παρατέθηκαν και οι όλες οι μεθοδεύσεις που έχουν γίνει για τη διάλυση του Τμήματος Ινοκυστικής Νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου