Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αναστάσιος Βασιάδης. Το επισφαλές των κυβερνητικών εξαγγελιών για τον ΕΟΠΥΥ

http://www.isarkadias.gr/8978/news/αναστάσιος-βασιάδης-το-επισφαλές-των/

"Η αορίστως εξαγγελλόμενη καθιέρωση της ελεύθερης συνταγογράφησης, όπως   και  η προσκαίρως ενεργοποιούμενη υποτιμημένη ιατρική επίσκεψη κατά περίπτωση, αποτελούν τον Δούρειο Ίππο με τον οποίο οι κυβερνώντες επιχειρούν να διασπάσουν την ιατρική συσπείρωση. Απέναντι σε αυτά τα «δώρα των Δαναών» οι πάντες οφείλουν να είναι επιφυλακτικοί  και ανένδοτοι.
Κατόπιν τούτων και εν αναμονή των  νέων αποφάσεων και οδηγιών  από τα θεσμικά όργανα της Ιατρικής Κοινότητας, οι Ιατροί οφείλουν να εναρμονιστούν  στις συλλογικές αποφάσεις των Φορέων τους, να εμμείνουν στις αναστολές των μέχρι τώρα συμβάσεων  και να μη προχωρήσουν σε  ατομικές ιατρικές συμβάσεις ουδενός τύπου με τον  ΕΟΠΥΥ.
Μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι βασικές διεκδικήσεις, που είναι  η καθιέρωση Γενικής Συλλογικής Ιατρικής Σύμβασης  μετά από διαπραγμάτευση όρων και αμοιβών, με την συμμετοχή όλων  όσων επιθυμούν,  με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και την θέσπιση  της  ελεύθερη συνταγογράφησης  και αναγραφής ιατρικών πράξεων, για όσους επιλέξουν να μην συμβληθούν με τον Οργανισμό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου