Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 Μετά από την νομοθετική ρύθμιση της 16ης Δεκεμβρίου που καλεί τους γιατρούς να υπογράψουν «δηλώσεις» συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την εξευτελιστική αμοιβή των 10 Ευρώ μεικτά ανά επίσκεψη στο δικό τους ιατρείο, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη (6,84 Ε καθαρά) συνήλθε χθες 21 Δεκεμβρίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας η οποία σε απαρτία ευρισκόμενη αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να μην υπογράψει κανένα μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας δήλωση στον ΕΟΠΥΥ.
...
2. Αποδεχόμαστε και υπερασπιζόμαστε το διεκδικητικό πλαίσιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που είναι:

α. Αξιοπρεπής αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.
β. Υπογραφή συλλογικής Σύμβασης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον
Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
γ. Ελεύθερη συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία για όλους τους γιατρούς συμβεβλημένους και μη.

3. Οι γιατροί του ΙΚΑ να συμπαρασταθούν δια του κλαδικού τους φορέα στον αγώνα των υπολοίπων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την συνεδρίασή του της 21ης/12 αποφάσισε επίσης να μην υπογράψει κανείς γιατρός δήλωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ελήφθη σε νόμιμη απαρτία και είναι δεσμευτική για όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καλεί όλα τα μέλη του να ενισχύσουν τον αγώνα όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Π.Ι.Σ. για την διασφάλιση της ιατρικής υπόστασης και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων ιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου