Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΙΣΘ, ΙΣΑ, ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνάδελφοι,
...
Σήμερα στις 13:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλο, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και του Γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά.
Στην συνάντηση, μας ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, ότι από 1/1/2012 θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και οι μη συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Επίσης ανέφερε ότι προτίθεται να προκηρύξει 5000 θέσεις γιατρών που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ εκτός του αριθμού των ήδη συμβεβλημένων με τα ταμεία που ενοποιούνται στον ΕΟΠΥΥ και επιθυμούν να συνεχίσουν.
Τα όσα ελέχθησαν στην σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, επανέλαβε στις 14:30 σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου διευκρίνισε ότι προτίθεται να εκδώσει αύριο 16/12/2011 την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όλων των γιατρών από 1/1/2012.
Θεωρούμε ότι έχει συντελεστεί ένα μεγάλο βήμα προόδου. Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ για να συζητήσει τις εξελίξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος
Πλαστικός Χειρουργός
http://www.isth.gr/?page=5172

6 σχόλια:

  1. Δήλωση του γραμματέα του ΙΣΘ κ Νίτσα σχετικά με την μεγάλη αυτή επιτυχία
    "Ο ΙΣΘ από τον Οκτώβριο δρώντας στοχευμένα για τη λύση της συνταγογράφησης συγκάλεσε σύσκεψη Ιατρικών Συλλόγων. Εν συνεχεία ανακοίνωσε την έναρξη της κινητοποίησης των γιατρών του ΙΣΘ με αποχή από το ηλεκτρονικό σύστημα την οποία μετέθεσε χρονικά ώστε να συζητηθεί σε συνέλευση του ΠΙΣ. Δυστυχώς η απόφαση δεν έγινε δεκτή από τον ΠΙΣ. Συνεχίσαμε μόνοι μας και μάλλον πετύχαμε τον στόχο μας. Μια βδομάδα αφού οι γιατροί του ΙΣ Θεσσαλονίκης έκλεισαν τα computer έφτασε, για να μας δώσουν αυτό που δικαιούμασταν, την συνταγογράφηση για όλους
    Τα προβλήματα δεν τελείωσαν θα παλέψουμε για το 51% των ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων, τις αμοιβές πείνας στον ΕΟΠΥΥ-ΕΣΥ-ΙΚΑ. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι και συντεταγμένοι με τις αποφάσεις του ΙΣΘ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματι αν ετσι εχουν τα πραγματα και δεν εχουμε καμμια κωλοτουμπα,αποτελει επιτυχια η ελευθερη συνταγογραφηση,σ αυτο μεγαλη συμβολη ειχαν οι παιδιατροι και ειδικα της Θεσ/νικης(για να ευλογησουμε και τα γανια μας)αναφερομαι βεβαια σ ολους αυτους που απο την αρχη πηραμε θεση απεναντι στο προβλημα και οχι στους ρηψασπιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο στοχος για ελευθερη συνταγογραφηση,κατα την γνωμη μου δεν εχει ακομα επιτευχθει.Μας εχουν συνηθισει στο αλλα να λενε και αλλα να πραττουν.Καθε βδομαδα αναγγελουν νεα μετρα και τοποθετουνται αναλογως.Μια βδομαδα που καποιοι δεν συνταγογραφησαν ηταν η αιτια για αλλαγη πλευσης?Συγνωμη,πολυ ευκολο μου ακουγεται, αλλα μαλλον κατι αλλο συμβαινει και συντομα θα το μαθουμε.

    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς όπως τα λέτε κ Γρηγοριάδου έχουν τα πράγματα, βέβαια κατά αντίστοιχο τρόπο προσπαθεί και ο ΙΣΑ να οικειοποιηθεί της δηλώσεως. Αύριο θα έχουμε την «υπουργική απόφαση», αλλά νομίζω αν διαβάσετε και τις δηλώσεις του ΙΣΑ, παίχτηκαν και άλλα θέματα. Μήπως πήραμε το αυτονόητο και δώσαμε πολύ περισσότερα???? Εν καιρώ θα μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πρόσφατα δείγματα γραφής (και προφορικού λόγου) των Λοβέρδου, Σουλιώτη και Βουδούρη μόνο τους πανηγυρισμούς δεν επιτρέπουν. Ακόμα κι αν η ελεύθερη συνταγογράφηση επισημοποιηθεί με Υπουργική Απόφαση, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για πόσο διάστημα θα ισχύσει αυτό το μέτρο. Μην ξεχνάμε ότι ο Βουδούρης σε πρόσφατη παρουσία του στην Αράχωβα δηλωσε ότι δεν προλαβαίνουν 9,5 εκ. ασφαλισμένοι να δηλώσουν ιατρό της προτίμησής τους και ως εκ τούτου θα υπάρξει ένα ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ διάστημα 2-3 μηνών, όπου θα ισχύσει το 10ευρώ και το όριο των 200 επισκέψεων ανά μήνα. Και μετά λοιπόν τι? Προφανώς θα ισχύσει ο Κανονισμός ΕΟΠΥΥ με τις κατάπτυστες αμοιβές που όλοι γνωρίζουμε. Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι την ελεύθερη συνταγογράφηση δεν την έδωσε επειδή πιέστηκε από 1 εβδομάδα αναστολής της Η/Σ στη Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή δεν προλαβαίνει να έχει έτοιμο δίκτυο ιατρών ΕΟΠΥΥ την 1/1/2012. Ως εκ τούτου, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι μόλις βρεθούν οι επιπλέον 5000 πρόθυμοι να στελεχώσουν τον ΕΟΠΥΥ, θα την πάρουν κι αυτήν πίσω όπως κι όλες τις άλλες υποσχέσεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταρχην ας μη "δοξαζει" και πολυ ο ΙΣΘ τον εαυτο του γιατι νομιζω οτι ακομη κιαν πετυχαμε κατι,ειναι αποτελεσμα της προσπαθειας των παιδιατρων που κυριολεκτικα "ματωσαμε" εδω και μηνες,καθως και του ΙΣΑ που εδινε καθημερινους αγωνες.Τωρα η για "μιαμιση"εβδομαδα απειλη(!)του ΙΣΘ...."---- ψηλα και αγναντευε"δηλαδη....
    Κατα δευτερον ομως πιστευω ακραδαντα οτι ο μονος στοχος του αγαπητου "Λοβερ"ειναι να μας χωσει ετσι κι αλλιως στον ΕΟΠΥΥ.....με 10 ευρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή