Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Οι Παιδίατροι Θεσσαλονίκης έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι επικροτούμε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και συντασσόμαστε στο πλευρό του, τόσο στο πλαίσιο διεκδικήσεων, όσο και στον τρόπο διεκδικήσεων.

Επικροτούμε την αναστολή που εξαγγέλθηκε από 1/12/2011 και στην οποία ρητά αναφέρεται ότι οι ιατροί θα χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας.

Δυστυχώς η πρόσφατη ανακοίνωση του ΙΣΘ, για αποχή από το ηλεκτρονικό σύστημα  έκδοσης συνταγών και παραπεμπτικών και η χειρόγραφη έκδοση αυτών σε συνταγολόγια της επιλογής μας, θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του ΠΙΣ. Οι επιλογές που μας δίνονται είναι, ή συνταγογραφούμε σε λευκό χαρτί, κάτι που θα μας φέρει σε αντιπαράθεση με τους ασθενείς που εξακολουθούν να μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους ενώ είμαστε σε αναστολή από τον Απρίλιο, ή συνταγογραφούμε σε συνταγολόγια ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την παράγραφο 13 των αποφάσεων της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να συνεχίσουν την τήρηση των αποφάσεων του ΠΙΣ στα πλαίσια της Πανελλήνιας κινητοποίησης του ιατρικού κόσμου.

1 σχόλιο:

  1. Ο "αξιοπιστος κος Λοβερδος" κατα τον προεδρο του ΙΣΘ εδωσε το δικαιωμα στον κο Βουδουρη,να συμπεριφερεται ετσι οπως τον καμαρωσαμε!Και τωρα τι? Ο ΙΣΘ,ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?Απεναντι σε ποιον?Στον ΠΙΣ? Θα μας τρελανουν τελειως!Θα βαλουν και καποιους(ας μην χαρακτηρισω,γιατι ζουμε(?) σε Δημοκρατια),να παρακολουθησουν οσους δεν τηρησουν την αποφασή ΤΟΥΣ!Αυτο λεγεται τραμπουκισμος,αλλα φαινεται οτι η Θεσσαλονικη εχει παραδοση!Και επι τελους ο ΙΣΘ δεν λογοδοτει στα ανωτερα οργανα που ειναι ο ΠΙΣ?Τι μαζευονται και συζητανε οτι θα κανουν οτι θελει ο καθενας?Περιμενα απο τον προεδρο του ΙΣΘ ,συμφοιτητη μου απο τα παλαια, οτι δεν θα μετετρεπε τον συλλογο σε φοιτητικο παρτυ!Μεγαλωσαμε και ωριμασαμε συναδελφε!
    Μονο μια ,ενιαια σταση θαπρεπε να κρατουν οι γιατροι της χωρας,για να κερδισουν κατι!Η διασπαση β λ α π τ ε ι!Εκτος και αν εχετε κατι αλλο κατα νου!

    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή