Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔ

Επειδή από την καθημερινή επαφή μαζί σας διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν έχουν ενημερωθεί για το τσουνάμι των δυσάρεστων εξελίξεων που επιφέρει το Νέο Νομοσχέδιο (ψηφ. 9/2/2011) κυρίως ΣΕ ΕΣΑΣ τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.
Σας ενημερώνουμε ότι:
1. Από 1/6/11 γίνεται ενοποίηση του ταμείου σας με το ΙΚΑ – ΟΓΑ – ΤΕΒΕ σε ένα ενιαίο ταμείο πρωτοβάθμιας υπηρεσίας υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΟΠΑΔ – ΙΚΑ – ΤΕΒΕ – ΟΓΑ) θα εξετάζονται α) στα πολυιατρεία του ΙΚΑ (κατόπιν ραντεβού στο 184) β) στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ΕΣΥ, γ) στα ΕΙ Νοσοκομείων και δ) σε συμβεβλημένα ιατρεία (τύπου ΤΕΒΕ) οι συμβάσεις των οποίων θα γίνουν εντός 2 ετών από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
2. Η εξέτασή σας σε ιατρό της επιλογής σας στο Ιδιωτικό Ιατρείο, και η πληρωμή του κατά πράξη και περίπτωση με το απόκομμα του βιβλιαρίου σας παύει να ισχύει από την εφαρμογή του Νομοσχεδίου, σε όλη την Ελλάδα.
3. Ο ΟΠΑΔ ήδη έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους ιατρούς εδώ και 15 μήνες (από το τέλος του 2009) λόγω έλλειψης χρημάτων! ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ!
Σίγουρα για όλη την κατάσταση αυτή ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ αλλά ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΑΣ.
4. Επειδή η κινητοποίηση όλου του ιατρικού κόσμου πριν και κατά την ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου χτύπησε σε ΤΕΙΧΟΣ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για αξιοπρεπή περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων αλλά και για την επιβίωσή μας.
Έτσι όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας (Π.Ι.Σ.) αποφάσισαν την καταγγελία των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ έως ότου γίνει η εξόφλησή μας. Η συλλογική καταγγελία της σύμβασης για τον ασφαλισμένο σημαίνει ότι θα καταβάλλει το αντίτιμο της επίσκεψης στον Ιατρό και στην συνέχεια θα το εισπράττει ο ίδιος από τον ΟΠΑΔ.
5. Σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η προσπάθειά μας έστω και την ύστατη ώρα να τροποποιηθούν άρθρα του νομοσχεδίου που αφενός σέρνουν τον ασφαλισμένο σε ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που τον εξευτελίζει (βλέπε ουρές ΙΚΑ) ως άτομο και αφετέρου υποτιμά και εξευτελίζει τον κύριο λειτουργό αυτού του συστήματος ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ.



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΟΠΑΔ ΕΝΤΟΣ 45 ΗΜΕΡΩΝ (σύμφωνα με το νόμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου