Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ι.Σ.Α. ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ Ο.Π.Α.Δ.

Αγαπητέ συνάδελφε,

ü Η οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρών δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
ü Οι όποιες παρεμβάσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του Ο.Π.Α..Δ, η κατάληψη των Γραφείων του Ο.Π.Α.Δ. στις 17.12.2010, το εξώδικο που επιδώσαμε και όσα υποσχέθηκαν, ουδέποτε εκπληρώθηκαν.
ü Πέραν αυτού με τον ψηφισθέντα Νόμο «Σκούπα» για την Υγεία, ο Ο.Π.Α.Δ, ως αμιγώς Ταμείο Υγείας απορροφήθηκε από το νέο ενοποιημένο Ταμείο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ü Ακολούθως σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο σαφώς μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι τα 4 Ταμεία (Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.,Ο.Π.Α.Δ.,Ο.Γ.Α.) που συναπαρτίζουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αναφορικά με τις αμοιβές και τις συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία, σύμφωνα με το κείμενο του Μνημονίου:
«Η Κυβέρνηση επεκτείνει την χρήση του συστήματος προκαθορισμένης ανά επίσκεψη και με ανώτατο όριο αμοιβής του γιατρού, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα από τον Ο.Α.Ε.Ε., σε όλες τις συμβάσεις μεταξύ των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και των γιατρών με τους οποίους αυτά συμβάλλονται. Ο νέος μηχανισμός πληρωμής αρχίζει, για κάθε νέα σύμβαση που ανανεώνεται το 2011 και για όλες τις συμβάσεις, από το 2012. Καθορίζει έναν ελάχιστο αριθμό ασθενών ανά γιατρό, με βάση την εμπειρία κρατών-μελών της Ε.Ε.»
ü Καθίσταται σαφές ότι εντός ολίγων μηνών παύουν να ισχύουν οι συμβάσεις με τον Ο.Π.Α.Δ. και οι αυταπάτες τελείωσαν, διότι χιλιάδες γιατροί που σήμερα είναι συμβεβλημένοι με τα παραπάνω Ασφαλιστικά Ταμεία, θα βρεθούν εκτός συστήματος.
ü Σας καλούμε μαζικά να δώσουμε τέλος στον εμπαιγμό και την απαξίωση του Έλληνα Γιατρού.
ü Συμπληρώστε τη Συνημμένη Εξουσιοδότηση προκειμένου ο Ι.Σ.Α. να προβεί σε συλλογική ομαδική καταγγελία των συμβάσεων των ιατρών – μελών του, λόγω της μακρόχρονης και συστηματικής υπερημερίας, του Ο.Π.Α.Δ., ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων και μπορείτε να την προσκομίσετε ή να την ταχυδρομήσετε στην διεύθυνση του Ι.Σ.Α.
ü Οι συνάδελφοι Υγειονομικοί Φαρμακοποιοί, που μηδενός εξαιρουμένου πειθάρχησαν στην απόφαση του Συλλογικού τους οργάνου, εξανάγκασαν άμεσα την Κυβέρνηση να αρχίσει την εξόφλησή τους.
ü Άλλος δρόμος δεν υπάρχει και καθένας από Εμάς οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.
ü Αν το μέτρο της καταγγελίας των συμβάσεων ακολουθήσουν τα 2/3 των γιατρών και το πρόβλημα της αποπληρωμής θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν και μήνυμα θα πάρει η Κυβέρνηση ότι με γιατρό στη γωνία και με ένα μέλλον εξαθλίωσης που του επιφυλάσσουν, ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ü Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος προτίθεται να οργανώσει ομάδες επικοινωνίας ανά περιοχή, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στο εγχείρημα της καταγγελίας των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ. ‘Οποιοι συνάδελφοι θέλουν να βοηθήσουν στο έργο της ενημέρωσης των γιατρών της γειτονιάς τους, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τον Ι.Σ.Α. κα Τσώνη Χαρ.τηλ. 210-3839673.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου