Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τι έχουμε πλέον να περιμένουμε από τον ΟΠΑΔ και τα λοιπά ταμεία?
Τι άλλο έχουμε να φοβηθούμε, όταν είμαστε απλήρωτοι τόσο καιρο?
Ούτως ή άλλως το θέμα σύμβαση με ΟΠΑΔ μετράει πλέον μήνες.
Με τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο που υπογράφηκε (ΦΕΚ αρ φύλλου 31, τεύχος πρώτο) είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι συμβάσεις είναι συμβάσεις μίσθωσης έργου, ενώ στο μνημόνιο αναφέρεται χαρακτηριστικά

“Η κυβέρνηση επεκτείνει τη χρήση του συστήματος προκαθορισμένης -ανά επίσκεψη και με ανώτατο όριο- αμοιβής, που χρησιμοποιείται σήμερα από τον ΟΑΕΕ σε όλες τις συμβάσεις μεταξύ των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και των γιατρών με τους οποίους αυτά συμβάλλονται. Το νέο σύστημα πληρωμών θα αρχίσει για κάθε νέα σύμβαση που πρόκειται να ανανεωθεί το 2011 και για όλες τις συμβάσεις από το 2012. Ορίζει έναν ελάχιστο αριθμό ασθενών ανά γιατρό, με βάση την εμπειρία άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Νομίζω ότι πλέον δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αντί να περιμένουμε μοιρολατρικά να μας πετάξουν έξω από το σύστημα, καιρός να κινηθούμε συλλογικά και αν μη τι άλλο να ζητήσουμε τα δεδουλευμένα μας.

Παρακαλείστε όλοι οι συνάδελφοι παιδίατροι να είστε παρόν στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 16/03/2011 και ώρα 21.30 στην αίθουσα Εύξεινος Λέσχη Θεσ/νίκης (Λεωφόρος Νίκης 13, γωνία Αριστοτέλους με Λ. Νίκης).

Η Συντονιστική επιτροπή του Σωματείου Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων

1 σχόλιο:

  1. Να μη δεχομαστε ουτε χαρτακι ουτε το κρατικο τιμολογιο. Την Αμοιβη μας . Δεν μπορει να υπαρχουν πελατες δυο ταχυτητων. ΟΛΟΙ ενιαια αμοιβη. Αν καποιος δεν μπορει να πληρωσει ας μην πληρωσει. Αν θελουμε να κανουμε κοινωνικη πολιτικη ας την κανουμε αλλα δεν μπορει να δεχομαστε αμοιβη 20 ευρω οταν τα εξοδα του ιατρειου αγγιζουν τα 1000 ευρω. Πρεπει να καταλαβει και ο ασθενης τι του προσφερουμε. Ειναι απολυτη αναγκη πια για την επιβιωση μας η συμμετοχη στη Γενικη Συνελευση. Λεφτα δεν εχουμε να περιμενουμε πια απο τον ΟΠΑΔ. Και οι μη συμβεβλημενοι θα αντιμετωπισουν προβλημα. Πρεπει τωρα να δρασουμε. Δεν υπαρχει χρονος να περιμενουμε αλλο για να δουμε τι θα γινει .ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αν δεν αντιδρασουμε μαζικα και αποφασιστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή