Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ


Συνάδελφοι παιδίατροι,
τους τελευταίους μήνες βιώνουμε ένα σύνολο μέτρων που διακυβεύουν μεταξύ άλλων τη βιωσιμότητα των ιατρείων μας.
           
Οι συγχωνεύσεις των ταμείων των δικηγόρων των πολιτικών μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) και των ιατρών  (ΤΣΑΥ) με την εξευτελιστική αμοιβή των 20 Ε για τους συμβεβλημένους.
Η απαγόρευση συνταγογραφίας και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων στον ΟΠΑΔ και το ΤΥΔΚΥ από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς.
Η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων από όλα τα ταμεία (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΝΑΤ, ΣΤΡΑΤΟΥ, κλπ).
Η ένταξη στο καθεστώς ΙΚΑ μια μερίδας συναδέλφων που όμηροι της καχυποψίας και υπό το φόβο ότι θα μείνουν εκτός συστήματος έσπευσαν να συμβληθούν.
Ο επερχόμενος ΕΟΠΠΥ με αμοιβές λίγο πολύ γνωστές και ανάξιες σχολιασμού.
Και τέλος η δυνατότητα σε μεγαλοεπιχειρηματίες υγείας να επεκτείνουν τις εργασίες τους ανοίγοντας παραρτήματα με συνοπτικές διαδικασίες σε κάθε γωνιά των πόλεών μας.
 
Οι παιδίατροι είμαστε ανάδελφη ειδικότητα, καθώς πάντα είμασταν στην πλειοψηφία μας αποστασιοποιημένοι από πολιτικές παράπλευρων ωφελειών που ταλανίζουν τον κλάδο μας. (προμήθειες από φάρμακα, εργαστηριακά, χειρουργεία, συνταγογραφία). 
Πάντα υπήρχε και υπάρχει «αδυναμία» εκπροσώπησής μας από φορείς ιατρικής εκπροσώπησης.
 
Υπό τις συνθήκες αυτές οι παιδίατροι οργανώθηκαν τοπικά σε πολλές πόλεις με σκοπό την προάσπιση των συνθηκών εργασίας τους.
Σε δεύτερη φάση γίνεται προσπάθεια δημιουργίας πανελλήνιας ομοσπονδίας παιδιάτρων.
Η δημιουργία ομοσπονδίας σκοπό έχει την  προάσπιση του δικαιώματός μας στην εργασία, που διακυβεύεται σοβαρά  από τις συνθήκες που προαναγγέλλονται. Δεν έχει πολιτική χροιά και επιδιώξεις.
Σκοπός της είναι
η διεκδίκηση συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από όλους
η άρνηση στο καθεστώς ΕΟΠΠΥ
η διεκδίκηση των καθυστερούμενων δεδουλευμένων.
 
Διεξάγεται μια τεράστια ανιδιοτελής ακαπήλευτη προσπάθεια, στην οποία καλούνται όσοι έχουμε κοινά προβλήματα να συμμετέχουμε..
Κωλυσιεργίες, δικαιολογίες, υπαγωγή μας στο τρένο σχηματισμών που δεν μας εκπροσωπούν και έχουν άλλες επιδιώξεις μας έφεραν ως εδώ.
 
Συνάδελφοι παιδίατροι
αναλάβετε τις ευθύνες σας, είναι μόνο δικές σας. 

4 σχόλια:

  1. Ε τωρα να μην λεμε κι οτι θεμε για φαρμακα και συνταγογραφιες και καποιοι νομιζουν οτι κοροϊδευουν και δεν τους παιρνει κανεις χαμπαρι.
    Καντε μια βολτα σ ενα γνωστο σας φαρμακειο και δεστε τι φασοναριο κυκλοφορει ειδικα σε συνταγες ταμειων,θαθελα ομως να ρωτησω τους σοβαροφανεις αυτους συναδελφους στο παιδι τους θα το εδιναν αυτο το φαρμακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως κυκλοφορουν και απο Δημοσια Νοσοκομεια απο συναδελφους,με "υψηλες περγαμηνες"΄.
    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδελφοι
    Αν και δε μπορει κανεις να διαφωνησει ευκολα με τις επισημανσεις σας, ας δουμε το δασος που στη συγκεκριμενη περιπτωση (και αναρτηση) ειναι η ιδρυση της Ομοσπονδιας μας.
    Τα υπολοιπα ειναι στο χερι μας να τα αντιμετωπισουμε στην πορεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H δημιουργια της ομοσπονδιας και απαραιτητη και καλοδεχουμενη ειναι,καποια στιγμη ομως πρεπει να ειπωθουν και αληθειες για μερικους που χρονια τωρα αισχροκερδιζουν σε βαρος ολου του κοινωνικου συνολου μη τπολογιζοντας τιποτα παρα μονο το χρημα.Ειναι πιστοποιημενα μελη του προβληματος της οικονομιας που αντιμετωπιζει η χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή