Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ


Αθήνα, 31-10-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την κοινοποίηση υπηρεσιακού εγγράφου με το οποίο καλούνται οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί να παραλάβουν τα νέα ενιαίου τύπου συνταγολόγια του ΕΟΠΥΥ από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εν όψει της εξαγγελθείσης κατάργησης των ατομικών συνταγολογίων των ως άνω Δημόσιων Ασφαλιστικών Οργανισμών από 1 Νοεμβρίου 2011, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει τα ακόλουθα:
Α. Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου 2011, έλαβε την απόφαση να μη συμβληθεί ατομικά κανένας Ιατρός με τον ΕΟΠΥΥ, εμμένοντας στην διεκδίκηση της θεσμοθέτησης Γενικής Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΙΣ, με την ελεύθερη συμμετοχή όλων των Ιατρών που επιθυμούν, αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και ελεύθερη πρόσβαση στην συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία για όσους επιλέξουν να μη συμμετάσχουν στην Συλλογική Σύμβαση.
Β. Η κατάργηση των ατομικών συνταγολογίων των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ και η καθιέρωση του νέου ενιαίου Συνταγολογίου του ΕΟΠΥΥ υπήρξε αναμενόμενη εξέλιξη. Το γεγονός όμως ότι καλούνται να το παραλάβουν οι συμβεβλημένοι με τους ως άνω Οργανισμούς Ιατροί, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αποτελεί ένα εγχείρημα ακούσιας σύμβασής τους με τον νέο Οργανισμό, που ευθέως αντιστρατεύεται την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου .
Γ. Εν όψει των νεώτερων εξελίξεων στον χώρο της Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, αποφάσισε την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 6 Νοεμβρίου 2011, κατά την οποία θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κλάδου και θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες για όλα τα επίκαιρα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και όσα σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ..
Κατόπιν τούτων, οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί που τυγχάνουν συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ καλούνται να μην παραλάβουν το νέο ενιαίο συνταγολόγιο του ΕΟΠΥΥ αλλά να αναμένουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ.

Εν τω μεταξύ θα εξακολουθούν να δέχονται τους ασφαλισμένους στους ως άνω Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σύμφωνα με τις συμβατικές ως τώρα υποχρεώσεις τους, ενώ η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούνται να γνωστοποιήσουν στα μέλη τους την παρούσα ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δρ. ΕΜΜ. Γ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ Δρ. ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου