Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η ακούσια ένταξη των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ. Μια παρελκυστική μεθόδευση

Με την υπογραφή που προβλέπεται να θέσουν οι ιατροί παραλαμβάνοντας τα σχετικά συνταγολόγια, εμμέσως πλην σαφώς συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχοντας πρόσκαιρα τις υπηρεσίες τους κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους που προβλέπονται από τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ. Έτσι η απόφαση των Ιατρικών Φορέων διεμβολίζεται και υπονομεύεται, αφήνοντας κυριολεκτικά έρμαια στις διαθέσεις των κυβερνώντων τους ιατρούς.Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, για την Υγεία των πολιτών και τις προοπτικές του ιατρικού επαγγέλματος, οι αποφάσεις των Ιατρικών Συλλογικών Οργάνων πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού και να τηρηθούν από όλους.

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση, του ΠΙΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2011 θα λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κλάδου και για όλα τα επίκαιρα ζητήματα, που σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι τότε και με το δεδομένο ότι ούτως η άλλως, εφαρμόζεται ήδη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ενδεχόμενη εσπευσμένη παραλαβή των νέων συνταγολογίων από τους ιατρούς, παρά τις συλλογικές αποφάσεις, απλώς θα υπονομεύσει την διαπραγματευτική ισχύ του Ιατρικού Κόσμου, θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερη επισφάλεια την ιατρική απασχόληση.
Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Μέλος Δ.Σ. του ΠΙΣ

1 σχόλιο:

  1. Στον ΙΣΘ να τα πειτε που μαλλον...δεν εχει την ιδια αποψη συμφωνα με την τελευταια και μοναδικη ανακοινωση του στις 1/11/11...

    ΑπάντησηΔιαγραφή