Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

Προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

Εις εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6 Νοεμβρίου 2011, για αναστολή -επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων των συμβεβλημένων ιατρών έναντι του ΟΠΑΔ από 1 Δεκεμβρίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ με απόφαση που έλαβε στην Συνεδρίαση της 22.11.2011 και αφού εξασφάλισε την αναγκαία νομική γνωμοδότηση, κοινοποιεί τις ακόλουθες εφαρμοστικές οδηγίες:
Με ενέργειες των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ Ιατροί της περιφερείας τους, να προμηθευθούν το επισυναπτόμενο Α΄ υπόδειγμα με τίτλο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ», το οποίο θα αναρτήσουν σε εμφανή σημεία των ιδιωτικών τους ιατρείων.
Το ίδιο έντυπο να κοινοποιηθεί στις τοπικές ΥΠΑΔ, στις τοπικές Αρχές, στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα Νομαρχιακά τμήματα ΑΔΕΔΥ και στους φορείς που εκπροσωπούν ασφαλισμένους στο Δημόσιο.
Μερίμνη των Ιατρικών Συλλόγων, να προμηθευτούν επίσης οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ Ιατροί, το Β’ υπόδειγμα με τίτλο «Προς τον ΟΠΑΔ (Δια του Ιατρικού Συλλόγου…..)», το οποίο αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί από κάθε ιατρό ξεχωριστά, θα κατατεθεί συνολικά στις τοπικές ΥΠΑΔ.
Προς επιτυχή διεκπεραίωση των ως άνω οι Ιατρικοί Σύλλογοι να προχωρήσουν σε εμπεριστατωμένη ενημέρωση των ιατρών και της τοπικής Κοινής Γνώμης, με όποιο τρόπο κρίνουν προσφορότερο.
Επισημαίνεται προς τα Δ.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων, ότι οι αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ. του ΠΙΣ, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.727/1977 άρθρο 1) είναι δεσμευτικές και η μη εφαρμογή τους αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των ενεργειών, οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούνται να ενημερώνουν τακτικά τον ΠΙΣ για την πρόοδο της υλοποίηση των ανωτέρω.


Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.






Α’ υπόδειγμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει ότι εις εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6 Νοεμβρίου 2011, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί προχωρούν σε επίσχεση των συμβάσεων τους έναντι του Οργανισμού, από 1 Δεκεμβρίου 2011.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε διότι
Ο ΟΠΑΔ με την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους συμβεβλημένους Ιατρούς πέραν του έτους, έχει ήδη αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις έναντι των Ιατρών.
Ο ΟΠΑΔ από 1 Νοεμβρίου 2011 έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί το περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας του και οι συμβεβλημένοι ιατροί βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα, ως προς την σχέση τους με τον νέο Οργανισμό.
Από 1 Δεκεμβρίου 2011 οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους αμειβόμενοι, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας.

Για τον Π.Ι.Σ.





Β’ υπόδειγμα

Προς τον ΟΠΑΔ
(Δια του Ιατρικού Συλλόγου …………………….)

Ο υπογραφόμενος Ιατρός………………………………………………………………...............
που τυγχάνω συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ δηλώνω ότι εις εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2011, προχωρώ σε επίσχεση της σύμβασής μου έναντι του Οργανισμού, από 1 Δεκεμβρίου 2011, δια τους ακόλουθους λόγους.

Ο ΟΠΑΔ με την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ποσών πέραν του έτους, έχει ήδη αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις έναντί μου.
Ο ΟΠΑΔ από 1 Νοεμβρίου 2011 έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί το περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα ως Ιατρός να βρίσκομαι σε πλήρη αβεβαιότητα, ως προς την σχέση μου με τον νέο Οργανισμό.
Από 1 Δεκεμβρίου 2011 θα δέχομαι τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ αμειβόμενος, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων.

Μετά τιμής
Ο ιατρός
http://www.pis.gr/images/site/100/130_anastoliiatrikonsymbaseon.pdf

2 σχόλια:

  1. Ωραια!κιετσι λοιπον λοιπον εμεις που πρωτοπιασαμε "την καυτη πατατα" απο τον Απριλιο 2011 και την κραταμε ακομη...που παρολο που ηταν πολυ δυσκολο, περασαμε ωρες ολοκληρες προσπαθωντας να εξηγησουμε στους ασφαλισμενους για ποιο λογο τους παιρναμε χρηματα και οχι χαρτακια....τωρα θα ειμαστε "οι κακοι"της ιστοριας.τωρα οδρομος ανοιξε... κανενας δεν θα ρωτησει "γιατι χρηματα ρε γιατρε.."οι δικοι μας" ομως θα αναρωτηθουν...εμεις γιατι απο Απριλιο αφου εγινε τωρα επισημο???Εεε οχι και να αναρτηθει στα ιατρεια μας ρε παιδια αυτο το κειμενο.Ας το αλλαξουν λιγο να περιεχει μεσα και δυο λογια γιαυτους που ΗΔΗ ειναι σε αναστολη και που τοσους μηνες προετοιμαζαν το εδαφος για να ειναι τωρα ευκολο στους υπολοιπους...Αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκύπτει λοιπον θέμα?Τωρα θυμήθηκε ο Σύλλογος 1μηνα πριν την αναμενόμενη αλλαγή του Δημοσίου σε ΕΟΠΥ να προβεί σε αναστολή συμβάσεων,που ουτως ή αλλως, δ ε ν θα υφίστανται?Και τώρα τι, θα υπογράψουμε το έντυπο προς τον ΟΠΑΔ,ενω ηδη είμαστε σε αναστολή?θα υπάρξουν επιπτώσεις για όσους νωρίτερα κόβαν αποδείξεις?Αν πρόκειτε μόνο για καταγγελία της σύμβασης ,τι είχαμε τι χάσαμε....Να πάρει θέση ο Συλλογος για το πως να κινηθούμε.δηλ.στέλνουμε το έντυπο ή οχι?

    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή