Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ-ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ - ΣΑΛΜΑ


Πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας (κλικ εδώ) τη συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Βλασταράκου με τον υφυπουργό Υγείας κ. Σαλμά και τους κκ Βουδούρη και Σουλιώτη.
Δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη συγκεκριμένη συνάντηση και αγνοούμε τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Δε μας βρίσκει σύμφωνους το καθησυχαστικό και αποπροσανατολιστικό πνεύμα της δήλωσης του προέδρου του ΠΙΣ περί θετικότατης συνεργασίας και επικείμενης επίλυσης όλων των προβλημάτων των γιατρών και της υγείας. Την ώρα που ο κ Λυκουρέτζος προλειαίνει με δηλώσεις του την κοινή γνώμη για την επικείμενη κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και τη συνακόλουθη αδυναμία ανταπόκρισης του σε ασφαλισμένους και γιατρούς, δεν κατανοούμε ποιες διαβεβαιώσεις μπορεί να έλαβε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ από τους κκ Σαλμά, Βουδούρη και Σουλιώτη.
Είναι γνωστό πως οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για δεδουλευμένα ετών και οι δεσμεύσεις του κ. Λυκουρέντζου για αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ δεν υλοποιούνται. Ταυτόχρονα οι μνημονιακές δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της κυβερνητικής τρόικας εσωτερικού με την τρόικα των δανειστών πρόκειται να στερήσουν κι άλλους πόρους από το καταρρέον σύστημα υγείας.
Ελπίζουμε, και όσο μας αφορά θα το επιδιώξουμε, το ΔΣ του ΠΙΣ να παραμείνει στο γράμμα και το πνεύμα των συλλογικών αποφάσεων και ανακοινώσεων που αναδεικνύουν τα προβλήματα και εκφράζουν την αντίθεση και μαχητική διάθεση του ιατρικού σώματος απέναντι στις πολιτικές υποβάθμισης της υγείας και απαξίωσης των λειτουργών της.
Ο Σεπτέμβρης πρέπει να βρει τον ιατρικό κόσμο σε ετοιμότητα ώστε  ν΄ αντιμετωπίσει με μαχητικό και οργανωμένο τρόπο τις καταστροφικές πολιτικές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου