Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                 
Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ               
ΤΗΛ. 210 5220954 – 955
ΦΑΞ: 210 5220721
AΡ.ΠΡΩΤ: 6233                                                                                  Αθήνα, 31 Αυγούστου 2012
                                                                                                                                               
                        ΠΡΟΣ
 
       Προς όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας
                                                                         Κοιν.: Φαρμακοποιοί - Μέλη του Φ.Σ.Α.
 
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
 
Δυο μέρες πριν την έναρξη της κινητοποίησης που η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου αποφάσισε την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος βρίσκεται ακόμα σε διακοπές. Το λαλίστατο, μέχρι σήμερα, προεδρείο του Π.Φ.Σ. έγινε φαντομάς και επιδίδεται μόνο σε μυστικές διαβουλεύσεις με τον Σαλμά. Ο κλάδος βάλλεται από έναν υποστηρικτή της βιομηχανίας και οι μόνοι που έρχονται σε επαφή μαζί του, είναι η γνωστή τριανδρία του Π.Φ.Σ.
 
Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες δια στόματος Σαλμά προς τους εκπροσώπους του χονδρεμπορίου και τα οποία μας μεταφέρθηκαν από τον κ. Γαλανόπουλο (Πρόεδρο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) και από κυβερνητικούς παράγοντες, οδηγούν τον κλάδο σε πλήρη καταστροφή.
 
Εντός των προσεχών ημερών (αν όχι ωρών), θα ανακοινωθούν τα εξής μέτρα, τα οποία προφανώς είχαν περιέλθει σε γνώση του Π.Φ.Σ., πολύ πριν τη Γενική Συνέλευση του:
 
·         Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και αντικατάσταση τους με ατομικές συμβάσεις, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του ΕΟΠΥΥ. Σας υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις Σαλμά που αναφέρουν για τις ατομικές συμβάσεις των γιατρών ότι «ενδεχόμενη άρνηση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων κατά παράβαση των υφιστάμενων ατομικών συμβάσεων, συνεπάγεται την άμεση καταγγελία των συμβάσεων αυτών και τη διεκδίκηση αποζημίωσης εκ μέρους του Οργανισμού και σε περίπτωση που συμβεβλημένος γιατρός αποδεχθεί να πληρωθεί απευθείας από τον ασφαλισμένο, θα διακόπτεται άμεσα η συνεργασία μαζί του».
·         Κατάργηση του 45ημέρου πληρωμής του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία και αντικατάστασή του με 90ήμερο.
·         Άρνηση είσπραξης claw back από τη βιομηχανία κατά παράβαση του νόμου, διότι όπως δήλωσε, "το clawback θα καταργηθεί, γιατί το ποσό είναι μεγάλο και η φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί να το δώσει". Σημειωτέον ότι ο Π.Φ.Σ. συνυπόγραψε μαζί με τη βιομηχανία τη μη απόδοση του ποσού αυτού προς τον ΕΟΠΥΥ (!!!) με έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεσή μας.
 
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια αντικατάστασης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και των συνεργατών του - ο οποίος κατά πληροφορίες μας αρνείται τις ατομικές συμβάσεις – με άλλον ο οποίος θα είναι πειθήνιο όργανο του Σαλμά. Επιπλέον προκαλεί εντύπωση η δήλωση Σαλμά ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα και οδηγείται στην καταστροφή. Επιμένει όμως να συμπαρασύρει στην καταστροφή του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία.
Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι προφανές ότι το προεδρείο του Π.Φ.Σ. αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της Γ.Σ. Ο πρόεδρος του λάμπει δια της απουσίας του, αφήνοντας τον Φ.Σ.Α. να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα στα ΜΜΕ, μόνος του, με συμπαραστάτες όσους συλλόγους έχουν ενταχθεί στην κινητοποίηση. Ο πρόεδρος της Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ., όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησε να σταματήσει η άρση πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ με αντάλλαγμα «να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος σε κλίμα ηρεμίας. Η υπογραφή του moratorium δεν πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ύπαρξης νικητών και ηττημένων από τη σύγκρουση που ζούμε».
 
Οι υπόλοιποι του προεδρείου προσπαθούν να βρουν πάση θυσία τρόπους ακύρωσης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Σύμφωνα δε με «πολύ καλά πληροφορημένες όσο και διασταυρωμένες πηγές του ygeia360.gr, η πρόσφατη απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για επιλεκτικές πληρωμές προς τους φαρμακοποιούς, απόφαση η οποία έριξε "λάδι στη φωτιά" της αντιπαράθεσης φαρμακοποιών – υπουργείου Υγείας και έκανε έξω φρενών τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ελήφθη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, με την παρουσία του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρου Αμπατζόγλου και του... αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Ένα είναι το βέβαιο, τα περίεργα "παιχνίδια" του Μάριου Σαλμά θα λειτουργήσουν ως ασήκωτο βάρος στις πλάτες εκατομμυρίων ασφαλισμένων πολιτών της χώρας μας..» (πηγή:www.ygeia360.gr, Βασίλης Βενιζέλος).  
 
Υπό αυτές τις συνθήκες ο Φ.Σ.Α. ξεκινά τον αγώνα και καλεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗτα μέλη του τη
 
ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 18:00
στο ξενοδοχείοINTERCONTINENTAL (Λ. Συγγρού 89-93, αίθουσα BALLROOM)
 
Μετά τη σιγή του Π.Φ.Σ. στην επιστολή που στείλαμε για την ανάληψη εκ μέρους του της ηγεσίας του αγώνα μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να καλέσουμε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, που έχουν την ανάγκη να αγωνιστούν για την επιβίωση των φαρμακείων τους, σε συστράτευση. Ταυτόχρονα όμως, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουμε τους ευσεβείς πόθους όλων αυτών των δήθεν αγωνιστών, που υπαγορεύουν να αγωνιστεί μόνη της η Αττική για να δρέψουν αργότερα τους καρπούς αυτού του αγώνα.
 
Τέλος, καλούμε όλους όσους ορέγονται κυβερνητικές θέσεις, πατώντας πάνω στις όποιες καρέκλες κατέχουν στον κλάδο μας, να τις εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός και να αφοσιωθούν στις κομματικές διεκδικήσεις τους, απαλλάσσοντας τον κλάδο από την παρουσία τους.
 
 
 
Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος                                                         Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου