Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Δεν έχω να περιμένω τίποτα από αυτό το κράτος εκτός από κανένα έκτακτο φόρο κάπου-κάπου με την πρόφαση της κοινωνικής ή έκτακτης ή κάποιας άλλης εισφοράς.



Δεν έχω να περιμένω τίποτα από τους ιατρικούς συλλόγους εκτός από κάποιες ¨ενημερωτικές¨ συγκεντρώσεις και κάποιες προσχηματικές αντιδράσεις.



Δεν έχω να περιμένω τίποτα από ορισμένους συναδέλφους εκτός από την ανάγνωση των ονομάτων τους στις νέες λίστες..



Και τι έγινε; Μήπως δεν ήταν πάντα έτσι; Τι έχω να χάσω;



Εγώ θα συνεχίσω να κάνω κ α λ ά τη δουλειά μου. Δεν υπάρχουν για μένα ούτε μεγαλοπάροχοι υγείας, ούτε συνάδελφοι πρόθυμοι να συμβληθούν. Είμαι σίγουρος μόνο για αυτά που έχω μέσα στο κεφάλι μου. Ας ανοίξουν 500 super market υγείας. Ας κάνουν διαφημίσεις με γυμνόστηθες βραζιλιάνες με στριγκ.



Οι ασθενείς που με επέλεξαν και με επιλέγουν για αυτό που παρέχω δε θα το βρούνε ούτε στις μαρμάρινες σκάλες, ούτε στις επικοινωνιακές μπούρδες των μεγαλοπαρόχων, ούτε στη δεκάλεπτη ξεπέτα του συμβεβλημένου συναδέλφου. Και οι ασθενείς που θα προτιμήσουν αυτής της ποιότητας την παροχή υπηρεσίας δε θα πατούσαν ποτέ στο ιατρείο μου. Κι αν πατούσαν μάλλον δε θα έμεναν για πολύ..



Όσο για τις παραπομπές μου είναι προφανές ποιόν συνάδελφο θα προτιμήσω και θα εμπιστευτώ. Σίγουρα όχι τη 10λεπτη εξέταση κάποιου συμβεβλημένου.



Κι αν τα πράγματα σφίξουν πολύ, προτιμώ να διευκολύνω τους ασθενείς μου και να μου το αναγνωρίζουν, παρά να συμ-βληθώ και να έχουν την αντίληψη και τη συμπεριφορά ότι με πληρώνουν μέσω κάποιου ΕΟΠΠΥ.



Αυτοί που σκεφτόμαστε έτσι είμαστε π ο λ λ ο ί.



Ας κάνουν ότι θέλουν τα υπουργεία και οι γηγενείς ή ξενόφερτοι λογιστές και επικοινωνιολόγοι τους. Ένα πράγμα δεν μπορούν να αλλοιώσουν.



Αυτό που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας και την αντίληψή μας για την άσκηση της ιατρικής.



Τρατσέλας Σάκης

Παιδίατρος

1 σχόλιο:

  1. Συναδελφε,κε Τρατσελα,αν και δεν σε γνωριζω χαιρομαι που "ακουσα" την δυναμη της φωνης σου!Μαλλον εχεις δικαιο,σιγουρα υπαρχουν και αλλοι που σκεφτονται ετσι. Δεν ειμαστε μειοψηφια και χαιρομαι που μου το θυμησες.Διαχρονικα στην ιστορια,μειοψηφια ηταν οσοι "τα βρηκαν ετοιμα".Χαθηκαν οι υπολοιποι?Οχι,απλα αγωνιστηκαν.Ετσι και εγω τωρα δ εν θ ε λ ω να σκυψω το κεφαλι,παρα μονο για να εργασθω ετσι οπως ονειρευτηκα.Ανηκω στην γενια της μεταπολιτευσης(Οχι του πολυτεχνειου)που δεν ξεπουλησε τα παντα!Καποια ψηγματα περηφανιας ακομα υπαρχουν.
    Μαλλον η καθημερινη μας σχεση με παιδια, μαςεπιτρεπει ακομα να εχουμε οραμα και δυναμη!
    Σ ευχαριστω πολυ για την αναρτηση σου,γιατι μου θυμησες οτι ο δρομος δεν ειναι παντα μοναχικος,και αυτο που πιστευα παντα οτι αξια εχει η δ ι α δ ρ ο μ η και οχι το τερμα! Ευχομαι μονο να αντεξω!

    Γρηγοριαδου Ευδοξια
    Παιδιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή