Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ-Ο Λοβέρδος είναι αξιόπιστος συνομιλητής

1 σχόλιο:

  1. Το πόσο αποπροσανατολιστικός είναι ο Βουδούρης όλοι πλέον το ξέρουμε αλλά ότι και ο ΙΣΘ θα έστεκε επάξια στο πλευρό του αυτό είναι πρωτοφανές. Τι λέει ο Βουδούρης και ο Σουλιώτης ποσώς με ενδιαφέρουν. Στην τελική θα γίνουν αυτά που λέει ο «συμπαθής» Υπουργός μας mr ΛΟΒΕΡδος.
    1. Συμβάσεις με τους γιατρούς : οι συμβάσεις θα είναι ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορεί να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης έργου με θεραπευτές και ελεγκτές ιατρούς και οδοντιάτρους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.» (ΦΕΚ 31 ή Ν3918/2011). Οι τιμές αναφέρονται στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ
    2. Ιδιωτικοποίηση της υγείας και εκχώρησή της σε ιδιωτικές κλινικές και ασφαλιστικές εταιρείες (ΆΡΘΡΟ 41 Ν 3918/2011)
    3. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, κάτι που ήδη βιώνουμε με τους μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιατρούς και κάτι που είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης σύμφωνα με την ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2010 από τον Σουλιώτη όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται « 8)Περιορισμός του δικαιώματος συνταγογράφησης : προκειμένου να ελεγχθεί το παράγωγο κόστος και δεδομένου ότι ο ΟΠΑΔ έχει συμβληθεί με ένα ευρύ δίκτυο 12.500 ιατρών, με ειδική ρύθμιση περιορίστηκε το δικαίωμα παραπομπών σε εξετάσεις και συνταγογράφησησς φαρμάκων μόνον στους συμβεβλημένους ιατρούς». «Η δράση αυτή όπως και άλλες που αναφέρονται στον ίδιο απολογισμό επέφεραν μείωση στο σύνολο των δαπανών του ΟΠΑΔ της τάξης του 17.5% (300 εκατ ευρώ περίπου)»
    Καλό λοιπόν θα ήταν ο ΙΣΘ αντί να αποπροσανατολίζει μοιράζοντας φρούδες ελπίδες να συσπειρώσει σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο για να μπορέσουμε να προβάλουμε ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ (για όποιον δύσπιστο παρακαλώ να ανατρέξει στην αντίστοιχη μελέτη http://www.opad.gr/Έγγραφα%20ΟΠΑΔ/Έρευνες%20–%20Μελέτες%20-%20Αναφορές/ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ%20ΟΠΑΔ%202010.pdf )

    ΑπάντησηΔιαγραφή