Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αναστολή της σύμβασης με τον Ο.Π.Α.Δ. των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. παιδιάτρων της Αιγιάλειας,μελών του Ι. Σ. Αιγίου.

Αίγιο 21 Οκτωβρίου 2011.

Προς τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου- Υ.Π.Α.Δ. Αχα΄ί΄ας
                                 Κοινοποίηση:  1) Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου
                                                          2) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

ΘΕΜΑ: Αναστολή της σύμβασης με τον  Ο.Π.Α.Δ. των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. παιδιάτρων της Αιγιάλειας,μελών του Ι. Σ. Αιγίου.


          Μετά από συνάντηση των ιδιωτών παιδιάτρων της  Αιγιάλειας και αφού συζητήθηκαν και συνεκτιμήθηκαν οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας,σας γνωστοποιούμε:

1)      Ο Ο.Π.Α.Δ. συστηματικά αρνείται και καθυστερεί να τηρήσει τους όρους της σύμβασης που έχουμε συνάψει,ενεργώντας με τρόπο αντισυμβατικό και καταχρηστικό,μη καταβάλλοντας επι μήνες τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα δεδουλευμένα.
2)      Υπήρξαν δεσμεύσεις από τους αρμόδιους του ταμείου, ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 θα εξοφλούνταν οφειλές του 2010 και ότι η εξόφληση κάθε μήνα του 2011 δε θα καθυστερούσε πάνω από 45 μέρες. Δυστυχώς αυτά δεν τηρήθηκαν και αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ εδώ και πολλούς μήνες,όπως επίσης την ΚΟΡΟ΄Ι΄ΔΙΑ και την ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ των υπευθύνων
3)      Παρά το γεγονός ότι εκτελούμε πλήρως τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στον Ο.Π.Α.Δ.,προσφέροντας τις ιατρικές μας υπηρεσίες υπεύθυνα στους μικρούς ασθενείς,τα οφειλόμενα ποσά έχουν αθροιστεί για 15-18 μήνες,τη ίδια στιγμή που στους ασφαλισμένους παρακρατούν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές.

Για τους λόγους αυτούς,με γνώμονα την προστασία του ιατρικού λειτουργήματος,την προστασία των εννόμων συμφερόντων μας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011  ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Δ. ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ.
Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε αγωγή για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

                                                   Οι συμβεβλημένοι παιδίατροι της Αιγάλειας:
 1)   Σωτήρης  Καρανικόλας – Αίγιο           
 2)   Κατερίνα  Υφαντή- Αίγιο                     4)Mαρία  Παπα΄ι΄ωάνου- Ακράτα
 3)   Παναγιώτα  Κούτρα- Αίγιο                   5)Κώστας  Δακορώνιας –Αίγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου