Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσ/νίκη 08/07/2011
Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου  μας που πραγματοποιήθηκε στις 24/05/2011, μετά την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, αποφασίστηκε η συνέχιση της αναστολής της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ που είχε ξεκινήσει την 01/04/2011.
Το Σωματείου Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης θέλει να γνωστοποιήσει στο κοινό της πόλης ότι δεν φτάσαμε στην εν λόγω απόφαση αβασάνιστα και χωρίς επίγνωση των όποιων επιπτώσεων στα οικονομικά των οικογενειών των ασφαλισμένων. Πρόθεσή μας δεν είναι η εκμετάλλευση των ασθενών προκειμένου να εκβιάσουμε καταστάσεις, ούτε η δίχως τέλος ταλαιπωρία που υφίστανται οι  γονείς  που επιλέγουν να καταθέσουν τις αποδείξεις στον ΟΠΑΔ για να αποζημιωθούν, όπως  σαφώς ορίζεται στο ΦΕΚ 478/29-03-2011.
Η ταλαιπωρία αυτή βέβαια γίνεται μεγαλύτερη από την απροθυμία των υπαλλήλων του Οργανισμού να εφαρμόσουν τον νόμο και να επιστέψουν στους ασφαλισμένους την αποζημίωση που δικαιούνται.
Δύο μήνες μετά την έναρξη της αναστολής ο ΟΠΑΔ ως όφειλε δεν προχώρησε σε εξόφληση των δεδουλευμένων. Επιπλέον,  με τον νέο τρόπο πληρωμής που εγκαινίασε το Υπουργείο,  θα μας καταβάλλεται το 90% του οφειλόμενου ποσού και -συνυπολογίζοντας τις λοιπές κρατήσεις-  τελικά εισπράττουμε το 67% του αιτούμενου,  ενώ φορολογούμαστε στο 100%. Αυτό φυσικά ισχύει για τις απαιτήσεις από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά. Για τα οφειλόμενα του έτους 2010 ούτε λόγος, κανένα χρονοδιάγραμμα καταβολής δεν ανακοινώθηκε, έστω μια ασαφής υπόσχεση δεν δόθηκε.
Με την επιστολή αυτή απευθυνόμαστε σε εσάς όχι για να ζητήσουμε τον οίκτο σας, αλλά την συμπαράστασή σας στη διεκδίκηση αξιοπρεπούς συστήματος υγείας για όλους, ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Με εκτίμηση,
Παιδίατροι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου