Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΤΥΔΚΥ-ΟΠΑΔ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Για όσους συνεχίζουν να συλλέγουν χαρτάκια οι αντίστοιχες υπηρεσίες ενημερώνουν ότι



  • Στο ΤΥΔΚΥ έχει μπει πλαφόν επισκέψεων αντίστοιχων του ΙΚΑ όπου το σύνολο του μηνιαίου λογαριασμού δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 80 επισκέψεων ανά μήνα και οι λογαριασμοί θα υποβάλλονται σε έλεγχο επισκεψιμότητας. Σύμφωνα λοιπόν με το ΤΥΔΚΥ και ενώ έχει αυξηθεί η ιατρική επίσκεψη από 6,46Ε σε 20Ε οι γιατροί συνεχίζουν να υποβάλλουν υπερβολικές απαιτήσεις.

http://www.isth.gr/images/uploads/file/TYDKY_THESS.pdf





  • Για τον ΟΠΑΔ τίθεται το όριο των 1500Ε. Αν οι λογαριασμοί που αιτούνται οι γιατροί ξεπερνούν σε αξία τα 1500Ε /μηνιαίως πρέπει να κατατίθενται μέχρι την 25η του τρέχοντος μήνα διαφορετικά θεωρούνται εκπρόθεσμοι και αν αυτό γίνει για δεύτερη φορά ο ΟΠΑΔ απειλεί με καταγγελία συμβάσεων. Σε περίπτωση που η αξία των λογαριασμών δεν ξεπερνά τα 1500Ε /μηνιαίως δύνανται να υποβάλλονται ανά τρίμηνο σε ξεχωριστές μηνιαίες καταστάσεις. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής και εφόσον δεν έχουν υποπέσει οι χρηματικές αξιώσεις στην πενταετή παραγραφή, οι ΥΠΑΔ θα προβαίνουν στις παρακάτω ενέργειες.
    · α) να προχωρούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο ποσοστού 10% των Εντολών Υγειονομικής Περίθαλψης που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς που καταθέτουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό προμηθευτές προς πληρωμή, εξετάζοντας αν ο αριθμός μητρώου που αναγράφεται στις εντολές Υγειονομικής Περίθαλψης αντιστοιχεί στο φερόμενο στον ΕΜΑΔ ασφαλισμένο μας,
    · β) εφόσον δε διαπιστωθούν παρατυπίες, οι Υ.Π.Α.Δ. να προχωρούν σε αναγνώριση της δαπάνης του σχετικού λογαριασμού.
    · γ) έγγραφη ενημέρωση του συμβεβλημένου προμηθευτή ότι θα πρέπει να υποβάλλει τους λογαριασμούς σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις καθώς και τις σχετικές αποφάσεις, εγκυκλίους και οδηγίες του Ο.Π.Α.Δ.

http://www.opad.gr/Έγγραφα%20ΟΠΑΔ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/ΣΧΕΤΙΚΑ%20ΜΕ%20ΥΠΟΒΟΛΗ%20ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ%20ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ%20ΜΕ%20ΤΟΝ%20ΟΠΑΔ%20ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ%2030-06-2011.pdf

2 σχόλια:

  1. Δεν ισχυουν τα ανωτερω για το ΤΥΔΚΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παραπομπή είναι από τη σελίδα του ΙΣΘ, αν ξέρετε κάτι που εμείς το αγνοούμε μπορείτε να το καταθέσετε επώνυμα μαζί και με το αντίστοιχο έγγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή