Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔ

ΠΡΟΣ :
ΥΠΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                          Θεσσαλονίκη,26/7/2011

Σας γνωρίζουμε ότι έχουν φτάσει στο σωματείο μας καταγγελίες ασφαλισμένων του ταμείου σας, οι οποίοι μετά από αίτημά τους για δαπάνη παροχής υπηρεσιών υγείας από παιδιάτρους συμβεβλημένους με τον Ο.Π.Α.Δ. οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή (αρ. πρωτ. Ι.Σ.Θ. 3203/Γ από 13/4/2011 ) ,  κάποιοι υπάλληλοί σας αρνούνται να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το ΦΕΚ 478 (τεύχος δεύτερο, ημ έκδοσης 29/3/2011) και την εγκύκλιο του ΟΠΑΔ με αρ. πρωτ. : Δ2α/ οικ.9699 (της 23/3/2011).
Αναλυτικότερα σύμφωνα με το προαναφερόμενο ΦΕΚ,
“Στις περιπτώσεις αναστολής χορήγησης φαρμάκων ή παροχής υπηρεσιών υγείας από συμβεβλημένους προμηθευτές ή σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης από συγκεκριμένες κατηγορίες συμβεβλημένων προμηθευτών, τα παραστατικά για τις σχετικές δαπάνες υποβάλλονται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και αποδίδεται σε αυτούς δαπάνη βάση του ισχύοντος κάθε φορά κρατικού τιμολογίου ή κρατική διατίμηση.”

Ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία δαπάνης περιγράφεται αναλυτικά ως εξής :

“Μετά την αναστολή εκτέλεσης των υφιστάμενων συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού από συμβεβλημένους Ιατρούς χωρίς να έχουν καταγγείλει τις ατομικές τους συμβάσεις, σας γνωρίζουμε ότι οι σχετικές δαπάνες θα υποβάλλονται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, με τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ήτοι.
1)Αίτηση.
2)Εντολή Υγειονομικής Περίθαλψης (απόκομμα) από το Βιβλιάριο νοσηλείας (η εν λόγω εντολή δεν απαιτείται να φέρει θεώρηση ελεγκτή ιατρού). Σε περίπτωση πέραν των δύο επισκέψεων το μήνα σε γιατρό της ίδιας ειδικότητας απαιτείται θεώρηση ελεγκτή ιατρού καθώς και για επισκέψεις πέραν των τεσσάρων τον ίδιο μήνα σε ιατρό ειδικότητας παιδιατρικής απαιτείται θεώρηση ελεγκτή ιατρού.
3)Απόδειξη παροχής υπηρεσιών του Ιατρού.
 ……………………………………………………………………………………Οι εν λόγω δαπάνες θα πληρωθούν ως οίκοι νοσήλια και σε ότι αφορά τις ιατρικές επισκέψεις από τον κωδικό 0522-01”

Ζητούμε να μας ενημερώσετε για ενδεχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες να αναιρούν τα παραπάνω.
Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε αυτονόητη τη συμμόρφωση της Υπηρεσίας σας με το νόμο, διαφορετικά οι υπάλληλοί σας που δε συμμορφώνονται με τα ισχύοντα θα είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη.
Επισυνάπτονται :
1. ΦΕΚ 478
2. Εγκύκλιος Ο.Π.Α.Δ.    Δ2α/ οικ.9699
3. Εγγραφο Ι.Σ.Θ.  3203/Γ

Με εκτίμηση
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αρ Πρωτ 47826
Ημ Παραλ 26/07/2011

1 σχόλιο:

  1. Πλέον χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να έχουν μαζί τους και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού γιατί η εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή