Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πιστεύει σήμερα πως το ιατρικό επάγγελμα είναι κλειστό και χρειάζεται απελευθέρωση, για τον λόγο ότι έτσι και αλλιώς είναι ανοιχτό και ο κάθε γιατρός μπορεί να ανοίξει ιατρείο ή εργαστήριο όπου θέλει, όποτε θέλει, υπό την ευθύνη πάντοτε του Ιατρικού Συλλόγου όπου λειτουργεί.
Πλην του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου που, αγνοώντας προκλητικά την συνθήκη του Bolkestein του 2006, όπου ο κλάδος Υγείας εξαιρείται ρητά από την επιχειρηματικότητα, βαπτίζει «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος την παράδοση της Π.Φ.Υ. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μονοπώλια και κερδοσκόπους, ανατρέποντας έτσι την ασφαλιστική δικλείδα του 51% σε γιατρούς και 49% σε μη γιατρούς, που με τόσους αγώνες διαφυλάξαμε μέχρι τώρα. Μια αναλογία που απέτρεπε την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας και που επιχειρήθηκε να ανατραπεί στο παρελθόν και από άλλους επίδοξους προκατόχους του της άλλης παράταξης (κ. Αβραμόπουλος 2009).
Σήμερα, δεν γνωρίζουμε ακριβώς την επίσημη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πάνω σ’ αυτό το θέμα, αλλά και στην Υγεία γενικότερα. Οι «ανεπίσημες κουβέντες» του κ. Γιαννόπουλου, υπευθύνου του Τομέα Υγείας, δείχνουν να συμφωνεί απόλυτα με το «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος και υπόσχεται «σκληρή» διαπραγμάτευση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της αλυσίδας των Ιατρικών Κέντρων και Πολυϊατρείων, όσον αφορά τους μισθούς των γιατρών, που θα δουλεύουν σαν υπάλληλοι σ’ αυτούς! Εμείς, τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα προκαταβολικά για τον χρόνο και τον κόπο που θα αναλώσει προς τον σκοπό αυτό!
Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής για να πιστέψει πως όλα αυτά που δρομολογούνται και εξελίσσονται με απίστευτη ταχύτητα, είναι προς το καλό των πολιτών και των γιατρών. Ότι τάχα έτσι θα χτυπηθεί ο Ιατρικός πληθωρισμός! Ότι τάχα θα φτηνύνουν οι ιατρικές υπηρεσίες! Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ο «Νέος Κλάδος» που γεννιέται στη χώρα μας: «Μεγαλοεπιχειρηματίες κερδοσκόποι με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες».
Μπροστά σ’ όλα αυτά, ολόκληρος ο Ιατρικός Κόσμος και ιδιαίτερα οι γιατροί που εργάζονται στην Περιφέρεια, είναι προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στα δευτεροβάθμια πανελλαδικά συνδικαλιστικά τους όργανα, τα οποία όμως δυστυχώς κινούνται με βραδύτητα και αναποτελεσματικότητα. Χωρίς στρατηγική και δυναμική διεκδίκηση. Αν φυσικά δεν συμβαίνει κάτι άλλο!


http://www.ygeianet.gr/box/cal/24036.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου