Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΙΣΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ακατέργαστα και πρόχειρα νομοθετήματα το Υ.Υ.Κ.Α, επιταχύνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας



Χιλιάδες γιατροί εξωθούνται στην απαξίωση και στην ανεργία
Με ταχείς ρυθμούς ,ολοκληρώνεται από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η επιχείρηση κατεδάφισης και εμπορευματοποίησης, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Ο Έλληνας ασθενής, θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη ,καθώς η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, παραδίδονται συστηματικά, στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες πολίτες ,πρόκειται να στερηθούν
των πολύτιμων υπηρεσιών, χιλιάδων έμπειρων γιατρών ,οι οποίοι θα βρεθούν εκτός του Συστήματος Υγείας.
Ειδικότερα, με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας, υπολογίζεται ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος, περισσότεροι από 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 26.000 άτομα υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται να βρεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος.
Παράλληλα με τον πολυδιαφημισμένο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, προβλέπεται μείωση του
διοικητικού προσωπικού κατά 50% και των συμβεβλημένων γιατρών, σε
πρώτη φάση, κατά 25%. Συνολικά εκτιμάται ότι τελικά θα αποκλειστούν περισσότεροι από 16.000 γιατροί ,οι οποίοι σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους Έλληνες ασφαλισμένους, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο τελικός στόχος είναι η μετακύληση της δαπάνης, για την ιατρική περίθαλψη, από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, στις τσέπες των πολιτών.
Στην πραγματικότητα δημιουργούνται και ενισχύονται συνθήκες επικράτησης ιδιωτικής λογικής στο Ε.Σ.Υ, ενώ ταυτόχρονα εκχωρούνται σημαντικά κομμάτια στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα ….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου