Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
( Ε. Ε. Π. Λ.)

Στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στις 22/06/2011, μετά την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, αποφασίσαμε την συνέχιση της αναστολής της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ που ξεκίνησε στις 17/04/2011.

Επιθυμία μας είναι να γνωρίσουμε στο κοινό της πόλης και ειδικότερα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου τα εξής :
Δεν φτάσαμε στην εν λόγω απόφαση αβασάνιστα και χωρίς επίγνωση των όποιων
επιπτώσεων στα οικονομικά των οικογενειών των ασφαλισμένων.
Πρόθεσή μας δεν είναι η εκμετάλλευση των ασθενών προκειμένου να εκβιάσουμε καταστάσεις.
Ωστόσο ποια δεδομένα διαμορφώνουν την σημερινή κατάσταση;

1)Δύο μήνες μετά την έναρξη της αναστολής, τίποτα δεν άλλαξε στο καθεστώς πληρωμής των οφειλομένων, κανένα χρονοδιάγραμμα καταβολής δεν ανακοινώθηκε, έστω μια ασαφής υπόσχεση δεν δόθηκε.

2) Με τον νέο τρόπο πληρωμής που εγκαινίασε το Υπουργείο, πλέον μας καταβάλλεται το 90% του οφειλόμενου ποσού και συνυπολογίζοντας τις λοιπές κρατήσεις, τελικά εισπράττουμε το 67% του αιτούμενου ενώ φορολογούμαστε στο 100%.

3)Τα νέα εισπρακτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ελευθεροεπαγγελματίες , συνιστούν και για εμάς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και αδυναμία να ανταποκριθούμε στις επαγγελματικές και βιοποριστικές μας ανάγκες.

4)Η προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου 2011 συγχώνευση του ΟΠΑΔ στον Ενιαίο Φορέα (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), καταργεί αυτομάτως τις υφιστάμενες συμβάσεις μαζί του και εφόσον δεν έχει αποσαφηνισθεί η σχέση μας με τον νέο φορέα, οδηγούμαστε αναπόφευκτα σε ένα ασταθές επαγγελματικό μέλλον.

Από όσα αναφέραμε, γίνεται σαφώς αντιληπτό ότι εφόσον δεν μας δίνονται άλλες επιλογές, η απόφασή μας αυτή αποτελεί μονόδρομο στην υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Για τη Γ.Σ.
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αναστασία Γούσιου Φαίδρα Γκάγκα

1 σχόλιο:

  1. Και μην ξεχνάμε συνάδελφοι την απόφαση της δικής μας ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ στις 24/05/2011 για συνέχιση της αναστολής μας.
    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ:

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 24/05/2011

    Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων που πραγματοποιήθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης στις 24/05/2011 επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά η συσπείρωση και η συνέπειά μας στις μέχρι σήμερα διεκδικήσεις μας και συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

    1. Συνέχιση της αναστολής σύμβασης με τον ΟΠΑΔ μέχρι την αποπληρωμή του 2010 και την εξόφληση των οφειλών του 2011 εντός 45 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων πληρωμής, όπως άλλωστε ορίζεται από το νόμο.
    2. Αποχή από τη σύναψη συμβάσεων με το ΕΤΑΑ.
    3. Μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές του ΙΣΘ και του ΠΙΣ και ενίσχυση της υποψηφιότητας των συναδέλφων παιδιάτρων, με σκοπό την απόκτηση δικής μας φωνής μέσα στα συλλογικά όργανα, όπως ήδη έχει συμβεί σε άλλους Ιατρικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια.
    4. Ενδυνάμωση των προσπαθειών διεύρυνσης τόσο του Σωματείου Θεσσαλονίκης, όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Απώτερος σκοπός να μην επιτραπεί σε τρίτους να συνδιαλέγονται με το Υπουργείο και να γίνουμε αποδεκτοί ως ο μοναδικός εκπρόσωπος των ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
    5. Στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα λάβουν χώρα οι εκλογές του Σωματείου. Ζωτικής σημασίας για το μέλλον της προσπάθειάς μας είναι η παρουσία και η ευρεία συμμετοχή όλων μας, τόσο στο εκλέγειν όσο και το εκλέγεσθαι. Να μην λείψει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή