Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Χωρίς φάρμακα μας αφήνει ο Λοβέρδος!

Ολόκληρη η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς φάρμακα, εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ρύθμισης που –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr- θα ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση με την οποία θα εφαρμοστεί η τροπολογία για τα θέματα φαρμάκων (η περιβόητη «τιμή αναφοράς»), έρχεται να πλήξει αδιακρίτως όλα τα σκευάσματα, φθηνά και ακριβά, «προστατεύοντας» μόνο όσα έχουν κυκλοφορήσει προ του 2000 και πωλούνται φθηνότερα των 10 ευρώ.
Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται περί κοροϊδίας, αφού τα σκευάσματα που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι ελάχιστα.
Η ρύθμιση αυτή θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, τα Ταμεία, τον Ελληνα ασφαλισμένο, την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τις 20.000 οικογένειες στις οποίες δίνει ψωμί διότι, ουσιαστικά θα, θέσει εκτός αγοράς το φθηνό ελληνικό φάρμακο, πριμοδοτώντας τα ακριβά εισαγόμενα σκευάσματα. Σα να μην έφτανε αυτό, θεωρείται βέβαιον ότι –ως συνέπεια της ασυλλόγιστης πολιτικής του κ. Λοβέρδου- και οι ίδιες οι πολυεθνικές θα επιλέξουν να αποσύρουν τα φθηνά τους φάρμακα από την ελληνική αγορά

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου