Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ




Ανοικτή επιστολή- κάλεσμα των ιατρών του Κ।Υ Μοιρών


Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κ।Υ είναι τραγική. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, το πάγωμα των προσλήψεων, η εφαρμογή του νόμου 3868/10 με καθορισμό ζωνών εφημέρευσης και ανώτατο όριο εφημερίων ανά γιατρό, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις που το υπουργείο είχε υποσχεθεί, έχουν φέρει τα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας στο σημείο να εφημερεύουν μέχρι τις 20 κάθε μήνα και να δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίον αναφέρονται.


Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται να μετακινούνται από μονάδα σε μονάδα από νομό σε νομό για κάλυψη εφημεριών και λοιπών ελλείψεων । Οι εργαζόμενοι καλούνται να παίξουν τον ρόλο του φοροεισπράκτορα για την αύξηση των εσόδων του υπουργείου υγείας.


Η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας με τον «νέο υγειονομικό χάρτη» , τον «Καλλικράτη στην υγεία» και την «αξιολόγηση» των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με την σύσταση των πέντε επιτροπών αξιολόγησης, προωθεί το κλείσιμο, την συγχώνευση και την μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα υγείας। Όλοι γνωρίζουμε ότι Καλλικράτης στην Υγεία σημαίνει συγχώνευση νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων μονάδων υγείας. Γνωρίζουμε πολύ καλά και το ζούμε καθημερινά, ότι και τίποτα να μην πειράξουν, η κατάσταση είναι κάτω των ορίων ασφαλούς λειτουργιάς των μονάδων υγείας।


Λιγότερες δημόσιες υπηρεσίες υγείας σημαίνει και αύξηση του χρόνου αναμονής στις λίστες και εξαναγκασμό των ασθενών να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας ή στα «ιδιωτικά» πρωινά και απογευματινά τακτικά ιατρεία της «ολοήμερης λειτουργίας» των νοσοκομείων, αυξάνοντας το κόστος για αυτούς।


Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού υγείας των τοπικών βουλευτών και των τοπικών διοικήσεων ότι δεν θα πειράξουν κανένα νοσοκομείο και κέντρο υγείας του νομού και ότι αυτές οι προτάσεις που ακούγονται για κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας είναι προσωπικές απόψεις ΚΑΠΟΙΩΝ , είναι ψεύτικες και αποπροσανατολιστικές διαφωνίες ώστε να κρύψουν τον πραγματικό στόχο τους και επιδιώκουν να συγκρατήσουν την οργή του κόσμου। Τα βιώσαμε όλα αυτά τις τελευταίες μέρες με το θέατρο του παραλόγου που τελείως ανεπιτυχώς, ως κακοί ηθοποιοί, έπαιξαν τις τελευταίες μέρες με την πρόταση για κλείσιμο των τριών κέντρων υγείας του νομού Ηρακλείου.

.....
Διαβάστε περισσότερα


http://www.ygeianet.gr/box/cal/23172.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου