Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ

Σήμερα 1/6/2011 γίνεται το πρώτο βήμα εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ με την ένταξη 5 νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ . Το Σεπτέμβριο το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον κ Κουτρουμάνη από τη κοινή συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ για τον ΕΟΠΥΥ και τρέχοντα θέματα:

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Και αυτό το λύνουμε. Τώρα από την 1η Ιουνίου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που είναι το επόμενο βήμα για τον ΕΟΠΥΥ πλέον, θα υπάρξουν στο ενδιάμεσο σημαντικές αποφάσεις. Σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τις συμβάσεις με όλους τους παρόχους. Ήδη βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή συζήτηση και με τις κλινικές με τις οποίες έχουμε κάνει συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους, μεγάλες και μικρές κλινικές.
Με τους γιατρούς που συναντόμαστε αύριο. Ήδη έχουμε συναντηθεί με το νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Με όλους τους παρόχους οι οποίοι θα συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ. Θα υπάρξει ο ενιαίος κανονισμός παροχών που θα λειτουργήσει ενιαία για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. 1η Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. 1/1/12 ολοκληρώνεται και ο λογιστικός και οικονομικός διαχωρισμός μεταξύ των κλάδων υγείας και των κλάδων σύνταξης.




2 σχόλια:

  1. Εκτος θεματος αλλα δεν ξερω με ποιο αλλο τροπο μπορω να το δημοσιευσω.Στην τελευταια συνελευση ειπωθηκε οτι θα αναρτηθουν στο ιστολογιο οι εγκυκλιοι για την υποχρεωτικη συνταγογραφηση εμβολιων απο ιατρους του ΙΚΑ οταν παραπεμπονται απο ιδιωτες παιδιατρους. Θα παρακαλουσα να γινει αυτο το συντομοτερο γιατι δυστυχως η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο απο καποιους "συναδελφους" παιδιατρους του ΙΚΑ που συνεχιζουν να απαξιωνουν εμας τους υπολοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω οτι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή