Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΒΟΥΛΗ: Αναιρείται η διάταξη για τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών

Αντιγράφουμε από τα Πρακτικά της Βουλής της Τρίτης 14 Ιουνίου 2011
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Προσθέτουμε κύριε Πρόεδρε και μία ακόμη διάταξη, με την οποία αφαιρείται η υφισταμένη. Αφαιρούμε τη διάταξη που αφορά στην εργασία εκτός δημοσίου συστήματος υγείας των πανεπιστημιακών, γιατί θα τη φέρουμε με σχετικό αυτοτελές σχέδιο νόμου τις επόμενες εβδομάδες.

Έξι μήνες ο συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος εξαπατά την κοινωνία για τα ιατρεία των πανεπιστημιακών. Την ίδια εξαπάτηση επιφυλάσσει και στο ΣΔΟΕ, προσπαθώντας να αποτρέψει τυχόν ελέγχους στα παράνομα ιατρεία που διατηρούν οι πανεπιστημιακοί.
Τι έκανε ο κ. Λοβέρδος; εξέδιδε εγκυκλίους για μη εφαρμογή του νόμου 3868/10, με το πρόσχημα ότι επίκειται η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης. Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής νομικής γνωρίζει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Κι όμως. Ο υπουργός με πυγμή έκανε τα αδύνατα δυνατά προς χάριν μιας κάστας, της μόνης που ο ηγετικός της πυρήνας στήριξε τη Μνημονιακή πολιτική Λοβέρδου σε αντάλλαγμα ασυλίας στις έκνομες ενέργειές της.
Αίφνης ο υπουργός με πυγμή αποδεικνύεται πολιτικά πυγμαίος!

Αφού ο κ. Λοβέρδος έπαιξε ένα άθλιο παιχνίδι, προσπαθώντας να διεμβολίσει το νοσοκομειακό κίνημα παραχωρώντας ως δόλωμα ιδιωτικό ιατρείο και στους γιατρούς ΕΣΥ, τώρα αναγκάζεται να αναδιπλωθεί κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και όλων σχεδόν των άλλων κομμάτων. Θλιβερή εξαίρεση ο κ. Θαν. Γιαννόπουλος, ο οποίος μετέτρεψε τις προσωπικές του επιδιώξεις σε θέσεις της ΝΔ και συμφώνησε με τον κ. Λοβέρδο (αν δεν είχε προσυμφωνήσει).

Πλέον οι πανεπιστημιακοί κλαίνε και οδύρονται, θυμίζοντας το καράβι απ΄ την Περσία του Βασίλη Τσιτσάνη, διότι οφείλουν να κλείσουν εν τω άμα τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Σε όσους θελήσουν να τα διατηρήσουν η αντίδραση της ιατρικής κοινότητας θα είναι η αρμόζουσα.

Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου