Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 478 ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΑΔ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΩΝ 20Ε

Οι υπηρεσίες υγείας, που παρασχέθηκαν ή παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από κατηγορίες προμηθευτών υπηρεσιών υγείας με τους οποίους ο Οργανισμός δεν έχει συνάψει σύμβαση, διενεργούνται και συνεχίζουν να αποζημιώνονται με την ίδια διαδικασία που ίσχυε πριν τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης αρ. Υ9/137380/10−2−11 και μέχρι την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Τα ανωτέρω αναφερόμενα εφαρμόζονται αναλόγως και για τις παρακάτω πράξεις:

1. Έκδοση αποφάσεων εισαγωγής για Χημειοθεραπεία και συνταγογράφηση φαρμάκων νεοπλασμάτων όλων των συστημάτων και λευχαιμιών με αντινεοπλασματικά και ανοσοτροποποιητικά φάρμακα και τα αντίδοτά τους.
2. Διενέργεια ακτινοβολιών, Cyber knife, X knife, γ knife, Pet Scan.
3. Ειδική αγωγή και οι ειδικές θεραπείες του κεφαλαίου Α του άρθρου 6 παράγραφοι Α.7 και Α4 περίπτωση Α.4.1 υποπεριπτώσεις γ, γ.1, γ.2, γ.3, γ.4, δ και περίπτωση Α.4.2.
4. Παροχή υπηρεσιών υγείας σε συμβεβλημένα κέντρα Αποθεραπείας – Αποκατάστασης (Α.4)
5. Δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης (Α.1.3.).
6. Εισαγωγή σε Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν. μη συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών.
7. Παροχή υπηρεσιών υγείας σε πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια.
8. Διενέργεια εμβολισμών Κ.Ν.Σ. και αρτηριοφλεβωδών δυσπλασιών σε μη συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.
9. Συνταγογράφηση φαρμάκων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. Α.5.8 του άρθρου 6 του κανονισμού και την υπουργική απόφαση αριθ. ΔΥΓ3α/ΓΠ 86209/1−
10−2009 (Β΄ 2157).


'Στις περιπτώσεις αναστολής χορήγησης φαρμάκων ή παροχής υπηρεσιών υγείας από συμβεβλημένους προμηθευτές ή σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης από συγκεκριμένες κατηγορίες συμβεβλημένων προμηθευτών, τα παραστατικά για τις σχετικές δαπάνες υποβάλλονται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και αποδίδεται σε αυτούς δαπάνη βάση του ισχύοντος κάθε φορά κρατικού τιμολογίου ή κρατική διατίμηση.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σε κάποιο νομό της χώρας δεν υπάρχει συμβεβλημένος ιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας και μέχρι τη σύναψη συμβάσεως, αποδίδεται η σχετική δαπάνη στον ασφαλισμένο, σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα।'




(Η συνταγογράφηση συνεχίζεται κανονικά σε περίπτωση που ο γιατρός είναι σε αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ.)





ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 478
29 Μαρτίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου