Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου της ΟΕΝΓΕ και της ΕΝΙΘ για την αιμοδοσία που σχεδιάζει η Χ.Α.


Το αίμα είναι βασικό ανθρώπινο αγαθό που ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι με την εθελοντική αιμοδοσία, πράξη αλτρουισμού ,ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς αλληλεγγύης.
Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά  τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας, χορηγούνται σε όποιους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος με καθαρά ιατρικά κριτήρια και κανένα άλλο , δηλαδή ανεξαρτήτως έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Αυτό είναι κάτι που εντάσσεται στις καταστατικές αρχές της αιμοδοσίας και δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος προπαγανδίζει ή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει   η δυνατότητα διακρίσεων στο αίμα που συλλέγεται σε οποιαδήποτε αιμοδοσία. Το απεχθέστερο όμως είναι οτι χύνει το ρατσιστικό δηλητήριο.
Εδώ και κάποιους μήνες η  Χρυσή Αυγή έχει εντάξει και την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της μισαλλόδοξης προπαγάνδας της, διακηρύσσοντας τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες”.
Είναι απαράδεκτο η εθελοντική αιμοδοσία να εντάσσεται στη λογική της διάκρισης και του ρατσιστικού διαχωρισμού και δεν είναι δυνατόν μια διαδικασία αλληλεγγύης να ενταχθεί στην απάνθρωπη εκστρατεία μίσους της Χρυσής Αυγής.
   Καλούμε τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας να αρνηθούν ρητά και κατηγορηματικά κάθε συνεργασία που οδηγεί στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης και τη δυσφήμιση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως μέσου διαφημιστικής εκστρατείας της μισαλλοδοξίας. Καλούμε καθε συνάδελφο γιατρό να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές φιέστες, διότι  παραβιάζει βάναυσα και τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας

Καλούμε τέλος το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας  να παρέμβουν  άμεσα για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό τους και να ακυρώσουν την μεθαυριανή  προγραμματισμένη αιμοδοσία της Χ.Α. στα γραφεία της στη Θες\νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου