Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ! Καταργούνται το 1ο και το 2ο πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ (Υgeia360.gr)

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να διαβεβαίωνε μέχρι χθες ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας μέσα στο 2012 και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για το 2013 – 2014, το ygeia360.gr, όμως, είχε γράψει εγκαίρως, κατ'' αποκλειστικότητα και αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την αντιπροσωπεία της τρόικας ότι η τελευταία είχε κάνει σαφές κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι προτίθεται να ζητήσει άμεσα την κατάργηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ.
Για τις "σκληρές" απαιτήσεις της τρόικας είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο οποίος είχε εγκατελείψει εσπευσμένως τη συνάντηση, μετά από εντολή του Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Δεν πρόλαβε να βγει ο Σεπτέμβριος, λοιπόν, και οι πρώτες καταργήσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ είναι γεγονός! Πρόκειται για το πρώην 1ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και το πρώην 7ο θεραπευτήριο του Ιδρύματος, και τα δύο στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, 6 κλινικές και τμήματα του πρώην 1ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (Β'' παθολογική, Α'' ορθοπεδική, ουρολογική, θωρακοχειρουργική, ενδοσκοπικό τμήμα και τμήμα αιμοδοσίας) μετακινούνται λειτουργικά στο ογκολογικό νοσοκομείο της Αθήνας "Άγιοι Ανάργυροι" και 3 κλινικές και τμήματα του ιδίου ιδρύματος (αιμοδυναμικό, παθολογική, αγγειοχειρουργική) μετακινούνται λειτουργικά στο νοσοκομείο της Αθήνας "Σισμανόγλειο", ενώ 3 κλινικές και μονάδες του 7ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (καρδιολογική, μονάδα εμφραγμάτων, Α'' χειρουργική και Β'' χειρουργική) μετακινούνται λειτουργικά στο "Άγιοι Ανάργυροι" και στο νοσοκομείο της Αθήνας "Αγία Όλγα".
Από το πρώην 1ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ μετακινούνται επίσης λειτουργικά στο "Άγοι Ανάργυροι" αναισθησιολόγοι, μικροβιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, αγγειοχειρουργοί, κυτταρολόγοι, χειρουργοί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ από το πρώην 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ μετακινούνται λειτουργικά ανασθησιολόγοι, χειρουργοί, μικροβιολόγοι, τεχνολόγοι, παρασκευαστές, ακτινοδιαγνώστες, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο "Αγία Όλγα", καθώς και καρδιολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό στο "Άγιοι Ανάργυροι".
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, το κλείσιμο των δύο ιδρυμάτων θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 3,132 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σε ανακοίνωσή του, πάντως, το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται μεταξύ άλλων:
"Το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, ενισχύονται σημαντικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργική ένταξη κλινικών από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο: Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής, αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, όπου ο πολίτης μπορεί να απολάβει ανά πάσα στιγμή υψηλού επιπέδου περίθαλψη, Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοιατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου