Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Υλικά ...υπάρχουν, αλλά μόνο για τα έκτακτα! Προς λουκέτο το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!


Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο καθώς πλέον θα εξυπηρετεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά.  
 

Φρένο στα προγραμματισμένα χειρουργεία, έβαλε το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, λόγω έλλειψης υλικών. Υλικά υπάρχουν μόνο για τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
Η κατάσταση είναι δραματική πλέον  σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο. «Έχουμε 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ χρειαζόμαστε τα 20πλάσια χρήματα για να λειτουργήσουμε. Μόνο για πετρέλαιο χρειαζόμαστε 600 χιλιάδες ευρώ το μήνα», τονίζει ο κ.Ραπτόπουλος.
 
«Υλικά δεν υπάρχουν, οι εταιρείες δεν δίνουν με πίστωση και όσα φάρμακα ή υλικά είναι αποθηκευμένα θα χρησιμοποιηθούν για έκτακτα περιστατικά, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι. «Σήμερα παραδίνομαι, σηκώνω ψηλά τα χέρια, δεν μπορώ να κάνω άλλα ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη.».
 
Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται και η προσπάθεια γίνεται μήπως και εξασφαλισθούν χρήματα και υλικά, για να συνεχίσει την λειτουργία του απρόσκοπτα το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου