Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία της χώρας την Τετάρτη


Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
kleista_farmakeia.jpg

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτυρόμενος για τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ,  ύψους 540 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάρτιο και το 2011.
Επίσης, την διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τις 23 Μαίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της χώρας,  μέχρι ο οργανισμός να αποπληρώσει τις οφειλές του. Ετσι, οι περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα πρέπει να αγοράζουν οι ίδιοι μετρητά τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα απευθύνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες του ασφαλιστικού τους ταμείου για να πάρουν τα χρήματά τους.
Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη έγινε σαφές ότι το νέο Ταμείο δεν δύναται να αποπληρώσει άμεσα τους φαρμακοποιούς, επικαλούμενος προβλήματα ρευστότητας.
Από την πλευρά του, το προεδρείο του ΠΦΣ δηλώνει ότι είναι πλέον οριακή η λειτουργία των φαρμακείων λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τους και συνεπώς δεν επιτρέπονται άλλες παρατάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου