Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Μετακίνηση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στο Λοιμωδών


Θα καθυστερήσει η καταβολή της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους.
Στο Λοιμωδών θα μεταφερθούν οι όλες οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο τους Οργανισμού Γεράσιμο Βουδούρη και τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας και διοικητή της Γ΄ ΥΠΕ Αρη Μουσιώνη. Το Λοιμωδών θα παραχωρηθεί στον ΕΟΠΥΥ έναντι συμβολικού ποσού, προκειμένου να στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες καθώς και οι υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ανέφερε ο κ Μουσιώνης.
Στο μεταξύ μία ακόμη ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να αγοράσουν τα φάρμακά τους καθώς ο Οργανισμός δεν διαθέτει τη δυνατότητα και τις δομές για να τους επιστρέψει άμεσα τα ποσά της φαρμακευτικής του δαπάνης. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να περιμένουν για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Ο κ Βουδούρης ανέφερε ότι από χτες έχουν καταβληθεί στους φαρμακοποιούς 80 εκατομμύρια έναντι του χρέους του ΕΟΠΥΥ ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα τους καταβληθούν άλλα 220 εκατομμύρια, δηλαδή το 75% των τρεχουσών οφειλών. «Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ οφείλει για το Μάρτιο 250 εκατομμύρια και από αυτά θα δοθούν τα 220 μέχρι το τέλος του μήνα. Το υπόλοιπο μαζί με την υποχρέωση του Απριλίου θα έχουν κατατεθεί πριν τις εκλογές, μέχρι τις 14 Ιουνίου. Οι παλιές οφειλές είναι εγγυημένες από το νόμο και τις αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ και η οποία πίεση και κριτική ασκείται έχει στοιχεία αδικίας για τον ΕΟΠΥΥ» πρόσθεσε ο κ Βουδούρης
Παράλληλα εξηγώντας γιατί ο ΕΟΠΥΥ θα καθυστερήσει να καταβάλει το ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι, είπε: «Όταν 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από 12.000 φαρμακεία ένας Οργανισμός ο οποίος αναπτύσσεται οργανικά σε 60 περιφερειακές διευθύνσεις και με υπαλλήλους που υπολείπονται πάρα πολύ σε αριθμό δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσει εκατομμύρια αποδείξεις. Διότι διαφεύγει από τη γνώση κάποιων ότι ο ΕΟΠΥΥ επεξεργάζεται 5 εκατομμύρια συνταγές κάθε μήνα. Εάν επί 10 μέρες μαζευτούν 2 εκατομμύρια αποδείξεις θεωρώ ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα»
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου