Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Φαρμακοποιοί: συνεχίζουν τουλάχιστον έως 30 Μαΐου-Αποπληρωμή με δόσεις!


Χωρίς δωρεάν φάρμακα θα μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα ενώ σε δόσεις προτείνει και εγγράφως η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καταβληθούν οι οφειλές του Μαρτίου και του Απριλίου στους Φαρμακοποιούς. Βήμα πίσω δεν κάνουν οι Φαρμακοποιοί, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα οπότε και συνεδριάζουν και πάλι.
 
Στους Φαρμακοποιούς «πέταξε το μπαλάκι» η υπηρεσιακή κυβέρνηση, καταθέτοντας και εγγράφως πλάνο αποπληρωμής των οφειλών Μαρτίου και Απριλίου, χωρίς να γίνεται λόγος για τα χρέη του 2011.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, μετά τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ξεκίνησαν οι σχετικές ενέργειες ώστε την Παρασκευή να εκταμιευθούν 75 εκατομμύρια ευρώ.
 
Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 270 εκατομμύρια ευρώ για το Μάρτιο, ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει πως δρομολογούνται επόμενες πληρωμές για τα τέλη Μαΐου και τα μέσα Ιουνίου. 
Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος και ο Υπουργός Υγείας, Χ. Κίττας, πρότειναν στις 31 Μαΐου να καταβληθούν άλλα 125 εκατομμύρια και στις 14 Ιουνίου τα υπόλοιπα 70 εκατομμύρια, μαζί με τις οφειλές του Απριλίου. 
 
Βέβαια τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν είναι πιθανό να έχουν αποκλίσεις λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας, φαινόμενο μάλλον σύνηθες στο δημόσιο.
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι φαρμακοποιοί, που παραμένουν αμετακίνητοι, συνεχίζοντας να μην παρέχουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 
 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πρόκειται να εξετάσει την περαιτέρω στάση του σε Γενική Συνέλευση στις 30 Μαΐου.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο υπογραμμίζει προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι «κάθε καθυστέρηση στην εκτόνωση της κατάστασης, προκαλεί τεράστια προβλήματα στον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Έλληνα ασφαλισμένο».
 IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου